Mortal Kombat X (PS4)

Finish Him, Finish Her, Finish Linksquest, dit zijn bekende uitspraken uit de populaire fighting game “Mortal Kombat”. Zelfs na 20 jaar is deze game nog steeds gewild, maar hoe goed is “Mortal Kombat X”? 

Een fighting game als Mortal Kombat staat natuurlijk bekend om zijn monsterlijke personages, coole moves en Fatality moves. Vooral de Fatality’s, die je aan het einde van een gevecht kan doen, is iets wat je alleen maar in Mortal Kombat ziet, en in Mortal Kombat X is het nog vetter dan ooit te voren. Mortal Kombat X kent verschillende modes waar je uit kunt kiezen, van een single battle tot een toren gevecht, van de story mode tot een dikke online battle. Waar je ook voor kiest, Mortal Kombat houd je lang genoeg zoet.  

De story mode speelt zich jaren later af dan het vorige deel. Het bestaat uit lange filmpjes, Quick time events (waar je snel  op de juiste knop moet drukken) en natuurlijk de gevechten. In de Story mode kun je niet kiezen met wie je wilt spelen, je zult het met de personage moeten doen die je aangeboden krijgt. Je komt veel personages uit andere delen tegen, die je momenteel nog niet kunt kiezen, dit is iets dat in de toekomst met een DLC toegevoegd kan worden. De Story mode duurt ongeveer een uurtje of 6 voor je er doorheen bent, maar er is meer dan genoeg te doen in Mortal Kombat X. 

Gameplay 

Iedere fighting game heeft een andere besturing, en dit heeft voor namelijk te maken met de combo’s die je kunt uitvoeren. Door middel van een Tutorial kun je dit makkelijk oefenen, maar je vingers moeten vlug over de controller heen vliegen, want anders ben je dus te laat. Voor mij is dit in het begin een min punt geweest, omdat ik telkens niet snel genoeg was. De uitdaging zit hem dan ook in het blijven spelen en oefenen totdat je het wel door hebt. De speciale combo waarbij je echt de ingewanden van je tegenstander kapot mept, is net als in het vorige deel ook in dit deel weer aanwezig. En geloof me, deze zijn nog beter dan die van het vorige deel.  Alles in dit spel loopt soepel en is gewoonweg goed uitgewerkt. 

Grafisch 

Mortal Kombat X is echt een plaatje om naar te kijken, en dat zie je vaak ook terug komen in de gevechten. Want het gebruik maken van achtergrond effecten komt heel goed naar voren, maar ook de personages zijn weer vet gemaakt. De combo’s komen prachtig en vloeiend naar voren, en de muziek past weer gewoon goed in deze game. Het verschil met de filmpjes en de gevechten is erg minimaal, iets wat ik graag zie. Grafisch is hij voor mij daarom ook geslaagd.  

Multiplayer 

Tegenwoordig zie je vaker clans in console games naar voren komen, dat is in Mortal Kombat X niet heel anders. Je kunt kiezen uit een van de 5 teams om voor te vechten, en hoe beter je team het doet, hoe leuker het natuurlijk is. Punten verdien je door gewoon online gevechten te doen, maar voor je online gaat vechten, zorg eerst dat je een beetje de besturing en de combo’s onder de knie hebt. Want er zijn gamers die vegen zo de vloer met je aan, ik ben hier helaas op de harde manier achter gekomen. Het online vechten gaat vrij simpel en lekker soepel, niks verkeerds om over te zeggen. 

Pluspunten

+ Leuk verhaal. 
+ Bloederige Fatality’s. 
+ Soepele Gameplay. 
+ Goede Multiplayer. 
+ Grafisch echt Next Gen. 

Minpunten

– Micro Transacties voor items beschikbaar te maken.  
– Betalen om makkelijker combo’s uit te voeren. 
– Mis bepaalde personages.  
 

Trailer

Finish Him, Finish Her, Finish Linksquest, dit zijn bekende uitspraken uit de populaire fighting game “Mortal Kombat”. Zelfs na 20 jaar is deze game nog steeds gewild, maar hoe goed is…

Bloederig en gewelddadig

  • Verhaal 60 ★
  • Gameplay 95 ★
  • Grafisch 95 ★
  • Presentatie 85 ★
  • Multiplayer 80 ★
  • Overall rating 83 ★
Ik ben nooit erg goed geweest Mortal Kombat, en dat is bij Mortal Kombat X helaas niet anders. Heel vaak heb ik inmiddels “Finish Linksquest” voorbij zien komen, en ben ook de gemeenste manieren afgemaakt worden. Maar toch is het zeker een game die ik vaker speel met vrienden, gewoon voor de fun. Ik heb me meer dan genoeg geamuseerd met Mortal Kombat X, en ben daarom Media Tornado en Warner Bros dankbaar voor dit Review Exemplaar.
83 ★
83.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.