Murdered: Soul Suspect (PS4)

Wat is het moeilijkste moord onderzoek dat iemand kan doen? Dat is die van jezelf, want in Murdered: Soul Suspect moet je als geest je eigen moord oplossen, en dat is lastiger dan je denkt.  

Wat in het begin lijkt op een simpele moord, word uiteindelijk nog een hele heksenketen, en dat letterlijk. Elke stap die je in je onderzoek steekt, brengt je een stap dichter bij het onbekende. Op een gegeven moment ben je echt even de kluts kwijt, ben je nu je moord aan het oplossen, of zijn we een onbekende kracht aan het onderzoeken? En telkens als je weer denkt, dit is er aan de hand, dan blijkt het toch weer het tegenovergestelde te zijn. Op een gegeven moment denk je dat je weet wie de moordenaar is maar dan blijkt diegene ook vermoord te zijn… Door goed onderzoek te doen en veel extra items te vinden, kom je veel dingen tegen die je het verhaal doen helpen begrijpen. Maar het komt er uiteindelijk op neer, dat iemand als geest dingen aan het doen is, die je als levende nooit zou geloven.  

Gameplay 

Het spel begint met een filmpje waarin jij vermoord word. Jij bent Detective Ronan O’Conner en jij moet als geest je moord oplossen. Het klinkt opzich simpel, maar dat is het niet helemaal. Je zult soms een beetje moeten puzzelen en zoeken om dingen te ontdekken, maar het gaat op een manier dat opzicht goed te doen is. Je krijgt op een gegeven moment hulp van een meid die geesten kan zien, en met behulp van haar ga je jouw moord oplossen. Je kunt als geest natuurlijk veel dingen die je normaal niet kan, zoals door de muur lopen. Het hele spel kun je eigenlijk niet dood gaan, alleen word je soms door demonen dwars gezeten, die je op een speciale manier moet uitschakelen. Je komt soms spoken tegen die niet weten dat ze dood zijn of waarom ze dood zijn, jij kunt er dan voor kiezen om deze raadsels op te lossen, een leuke extra toevoeging. De besturing is vrij makkelijk en werkt prima. Het is een geweldige game, maar iets meer afwisseling was welkom geweest. 

Grafisch 

Grafisch vind ik het een prachtige game, vooral om telkens de schaduw van spoken te zien is erg mooi gemaakt. Maar ook de omgeving, de ingesproken teksten en de geluidseffecten zijn heel goed. Omdat jij een geest bent, moet jij een beetje doorzichtig zijn, en dat ben je ook, en dat ziet erg goed uit. Lachwekkend is dat jij als spook telkens een sigaret aan het roken bent, en zelfs daar komt de rook nog vanaf, heel leuk gedaan.  

Pluspunten
+ Als spook spelen. 
+ Meetrekkend verhaal. 
+ Duur muren kunnen lopen. 
+ Grafisch erg spookachtig. 

Minpunten
– Iets meer afwisseling was welkom. 

Trailer

Wat is het moeilijkste moord onderzoek dat iemand kan doen? Dat is die van jezelf, want in Murdered: Soul Suspect moet je als geest je eigen moord oplossen, en…

Verrassend goed!!!

  • Verhaal 90 ★
  • Gameplay 80 ★
  • Grafisch 95 ★
  • Replay waarde 95 ★
  • Overall rating 90 ★
Murdered: Soul Suspect is een game die heel erg verslavend is, maar iemand die mee kijkt zal het misschien saai vinden. De extra zoek items en het oplossen van de doods-oorzaak van andere spoken is een leuke extra. Ik heb vaak het idee gehad van, hij is de moordenaar om die reden, en de scene erna bleek ik er compleet naast te zitten. Alleen al om die reden vind ik het spel verslavend en leuk om te spelen. Tenslotte was dit eens iets anders dan een standaard shooter.
90 ★
90.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.