NES Remix 2

Na het succes van de eerste NES Remix, brengt Nintendo een 2de deel uit, waarin andere NES games worden meegenomen in een nieuwe stijl. 

Nes Remix is een mix van bekende Nintendo Entertaiment Games uit de jaren 80, samengevoegd in 1 nieuwe game. Net als bij de eerste NES Remix denk je nu van; waarom oude games opnieuw uitbrengen? Toch zijn er nog genoeg mensen die, net als ik, met games als: Super Mario Bros, The Legend of Zelda, Exitbike en Donkey Kong,  zijn opgegroeid, en die deze Mix erg leuk vinden. Nintendo weet opnieuw op een goede manier hier gebruik van te maken. 

Gameplay 

Het eerste wat Nintendo niet heeft aangepast, is de besturing, en dat is zeker een goed teken. Nu zijn er wel wat spellen die een verbetering nodig hadden, maar dan zou het gevoel niet meer op zijn plaats zijn. Alhoewel het met de Pro controller soms lijkt of er een vertraging in zit, voelt het verder wel vertrouwd.  Wat Nintendo wel aangepast heeft, is dat men er een nieuwe uitdaging aan toevoegd. Zo heb je een level van Super Mario Bros 2 waarin je speciale dingen moet doen, of waarbij je bij Zelda 2 Shadow link zo snel mogelijk moet verslaan. Maar er zijn ook levels waarbij je gewoon iets simpels moet uitvoeren, door bijvoorbeeld een bepaalde score neer te zetten. Het idee om extra uitdagingen met oude spelletjes uit te voeren is voor Retro gamers een compleet nieuwe uitdaging. Ik noem dit een mix van iets ouds, in iets nieuws. Ondanks dat de ene uitdaging te makkelijk is en de andere te moeilijk, is het gewoon verslavend om te spelen. Tijdens het spelen speel je telkens nieuwe uitdagingen vrij en krijg je er verschillende games bij. Zo kun je bijvoorbeeld, ervoor kiezen om een Mix uitbreiding of Bonus missie te doen of een uitdaging van een bepaalde game, de keus is aan jou. 

Grafisch 

Grafisch gezien hebben ze de zelfde stijl aangehouden als bij de eerste NES Remix, en ook hier kun je niks verkeerds over zeggen, want ze hebben grafisch gezien niets aangepast. En omdat het hier om een NES game gaat, is dat ook alleen maar goed. Ook de oude geluiden en muziek hebben ze precies zo gelaten zoals toen  en dat geeft gewoon het beste gevoel bij het spelen van deze games. De extra effecten en aanpassingen die bij sommige uitdagingen zijn, zijn goed uitgewerkt. Wie heeft ooit gedacht dat Link in een level van Super Mario zou rennen? Gewoon leuk uitgewerkt dus. 

Pluspunten
+ Klassieke games in een nieuw jasje. 
+ Leuke extra’s toegevoegd. 
+ Genoeg uitdagingen. 
+ Goede mix in zowel makkelijk en moeilijk. 

Minpunten
– Games volledig kunnen spelen was een leuke toevoeging geweest. 

Trailer

Na het succes van de eerste NES Remix, brengt Nintendo een 2de deel uit, waarin andere NES games worden meegenomen in een nieuwe stijl.  Nes Remix…

Klassiekers in een nieuw jasje

  • Gameplay 95 ★
  • Grafisch 95 ★
  • Replay waarde 90 ★
  • Presentatie 80 ★
  • Overall rating 90 ★
NES Remix is op de spellen na precies hetzelfde als NES Remix 1, met wat extra mogelijkheden erin. Ik heb ook deze keer enorm genoten van deze game, vooral om oude games in een moderne uitdaging uit te voeren. Misschien komt er ooit nog een NES Remix 3 of misschien wel een Snes Remix, wie weet. Voor nu kan ik alleen maar zeggen, een must have titel voor Retro gamers.
90 ★
90.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.