Pac-Man and the Ghostly Adventures (Wii U)

Pac-man is een icoontje waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Pac-man is vooral groot geworden in de arcade hal, maar heeft ook genoeg poorten op de consoles gekregen. Pac-man ziet uit als een gele pannenkoek  die gele balletjes opslokken doet en spookjes moet ontwijken. In  Pac-Man and the Ghostly Adventures is het niet heel anders, want ook hier eet je veel gele balletjes. Nu hebben ze pacman in een platformer gestoken en er een heel verhaal omheen gemaakt.  

Het is voor Pac-man niet vreemd dat hij in een platformer naar voren komt, want er is ook al een avonturen game geweest op de Super Nintendo, genaamd “Pacman 2: The New Adventures”.  In the Ghostly Adventures ben je een tiener die nog op school zit. Pacworld word aangevallen door de donkere heerser Betrayus, en die wil van pacworld een donkere wereld maken. Het is aan jouw om hem tegen te houden, en dat doe je door verschillende gebieden te door lopen. Onderweg vind je verschillende power ups die je helpen de levels door te komen. Zo kun je vuurkracht, ballonkracht en zelfs ijskracht krijgen.  

Gameplay 

De game zit prima in elkaar, alhoewel je soms wat moeite hebt met de camera. Deze wil nog wel vaker nalaten en zo lukt het soms niet een bepaald punt goed door te komen.  Je gebruikt voornamelijk de analoge stick en 3 actie knoppen, deze zijn er voor te springen, bijten en je power kracht te gebruiken. De gameplay is vrij simpel en daarom makkelijk voor iedereen om hem zo op te pakken. Het geeft je soms een beetje een retro gevoel alsof je een game op de Nintendo bent het spelen. Je kunt tijdens het spelen fruit en munten verzamelen. Met fruit kun je arcade kasten vrij spelen en de munten heb je nodig om het te kunnen spelen. Kort om, de gameplay zit prima in elkaar en er is opzicht genoeg te doen. 

Grafisch 

Grafisch is het erg cartoon achtig gemaakt, dat bij deze game gewoon goed past. Ook dit geeft je meteen een Nintendo gevoel alsof je Super Mario bent het spelen. Het ziet er kleurrijk uit en alles is duidelijk te herkennen. Ook het geluid en de muziek is erg leuk, vooral de bekende pac-man geluiden blijven altijd leuk. 

Pluspunten
+ Pac-Man in een nieuw jasje 
+ Bekende retro geluiden. 
+ Leuke power ups 
+ Simpel verhaal 
+ Mini spelletjes die je kunt vrijspelen. 

Minpunten
– Verhaal heeft geen echte meer waarde. 
– Te Kort. 
– Camera werk is slordig 

Trailer

Pac-man is een icoontje waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Pac-man is vooral groot geworden in de arcade hal, maar heeft ook genoeg poorten op de consoles gekregen. Pac-man ziet…

Leuk verhaal en concept

  • Gameplay 70 ★
  • Grafisch 80 ★
  • Verhaal 75 ★
  • Presentatie 80 ★
  • Replay waarde 70 ★
  • Overall rating 75 ★
De game is niet moeilijk en erg simpel gemaakt. Door de power ups toe te voegen krijg je nieuwe uitdagingen om bepaalde levels te halen. De game heeft grotendeels iets weg van Sonic en Super Mario gecombineerd. Het camera werk had misschien iets beter gemogen, dan was de game net dat beetje beter geweest. De game is niet al te lang en heeft een open einde, maar Pac-Man and the Ghostly Adventures 2 is inmiddels ook al uit. Ik ben zelf nog op een levering van deel 2 het wachten, want wil graag weten hoe het verhaal verder gaat. En om eerlijk te zijn, ik heb best genoten van deze game.
75 ★
75.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.