Pinball Arcade – Season 1 (PS4)

Iets waar ik persoonlijk wel gek op ben zijn flipperkasten, en toen Pinball Arcade Season 1 voor een mooi prijsje voor de Playstation 4 te koop was, moest ik hem gewoon hebben. 

Wat me direct opviel is dat het compleet anders is dan de populaire Zen Pinball. Dat het anders is, is helemaal niet erg, maar toch valt één ding meteen op; het voelt en speelt zo verouderd. Waar ik me persoonlijk bij Zen Pinball uren kan vermaken, heb ik bij Pinball Arcade Season 1 van FarSight Studios het al heel snel gezien. Dat komt doordat de gameplay verouderd en stroef aanvoelt. Misschien komt het omdat ze voor klassieke flipperkasten hebben gekozen, maar dan nog voelt het niet prettig aan. 

Gameplay 

Ik vermeldde net al dat de gameplay stroef en saai aanvoelt. Besturing opzich is niks mis mee, maar de manier van spelen vind ik persoonlijk een beetje aanvoelen als een Playstation 1 game. Ik was best benieuwd naar het spel, omdat deze 22 klassieke kasten uit de jaren 90 zou hebben en ik wel eens iets anders wilde proberen. Helaas is de uitwerking niet goed gedaan en voelt de game onprettig aan. 

Grafisch 

Grafisch gezien zien de kasten er goed nagemaakt uit, en daar kan ik dan ook niks negatiefs over zeggen. Omdat ze hier voor een klassieke stijl hebben gekozen, is het soms wat onprettig kijken, iets wat Zen Pinball wel goed doet. De geluiden zijn precies zoals je ze mag verwachten, dus daar kan ik niks slechts over zeggen. 

Pluspunten

+ 22 flipperkasten 
+ Klassieke flipperkasten 

Minpunten

– Voelt stroef en verouderd aan. 
– Saai 
– Release prijs van €50,00 te duur voor wat je kreeg.  

Trailer

Iets waar ik persoonlijk wel gek op ben zijn flipperkasten, en toen Pinball Arcade Season 1 voor een mooi prijsje voor de Playstation 4 te koop was,…

Voelt te verouderd aan

  • Gameplay 50 ★
  • Grafisch 40 ★
  • Aantal kasten 60 ★
  • Presentatie 50 ★
  • Replay waarde 50 ★
  • Overall rating 50 ★
Ik had best een hoge verwachting van Pinball Arcade Season 1, maar helaas is het de €20,00 wat ik er voor betaald heb niet waard geweest. Je hebt in principe genoeg kasten om uit te kiezen, maar doordat de gameplay niet goed aanvoelt, is het gewoon een teleurstelling. Ik heb er daarom ook voor gekozen Pinball Arcade Season 2 zelf pas te kopen als hij voor zo'n €10,00 te krijgen is.
50 ★
50.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.