Putty Squad (PS4)

Putty Squad is een titel die veel gamers nieuw in de oren zal klinken, misschien denk je wel dat je onder een steen gelegen hebt. Geen nood, dat is niet zo,  in deze review zal ik iets over Putty Squad vertellen… 

Putty Squad is een game die oorspronkelijk in 1994 voor de Super Nintendo is uitgekomen, en was het vervolg op de game Putty. Oorspronkelijk was deze game in ontwikkeling voor de Amiga 1200, helaas is deze niet eerder dan 2013 uitgekomen, raar maar waar. Er waren ook versies van Putty Squad voor MS Dos en de Sega Megadrive, helaas hebben deze versies nooit het daglicht gezien. De versie waar ik het in deze review over ga hebben is de HD remake voor de Playstation 4. In deze versie hebben ze de game vanaf de grond opnieuw opgebouwd, en allemaal nieuwe elementen erin toegevoegd. Ondanks dat Putty Squad geen echt verhaal heeft, is het toch een verslavend en grappig spel. Het doel van het spel is alle rode Putty’s redden en het einde van het level weten te behalen, niet meer en niet minder. 

Gameplay 

De besturing van Putty Squad is prima in orde, er zitten wel wat aparte knoppen combinaties in die je even door moet hebben. Tijdens het spelen kom je allemaal items en vijanden tegen, items als Nitro, Wezel bommen en schildjes zijn dingen die je veel nodig zult hebben. Je hebt ook een main slaan mode die je door middel van sterretjes kunt upgraden, maar let op, elke slag wat je doet kan een deel van het sterretje kosten. Je hebt ook de mogelijkheid om je langer te maken om zo hogere plekken te bereiken, en mocht het dan nog niet lukken, dan kun je naar een ballon transformeren en lekker zweven. Wel moet ik erbij vermelden dat de ballon transformatie levens power kost, dus wees slim met het gebruiken van deze mode. Je levels power worden alleen aangevuld met eten, deze kun je voornamelijk in groene kratjes vinden. De vijanden in Putty Squad kunnen echt van alles zijn, van wezels tot levende wortels. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het zit erin. Een van de nadelen in Putty Squad is misschien dat je maar 2 levens hebt, ga je 2x dood, dan is het game over en kun je het level opnieuw doen. Natuurlijk kun je extra levens verdienen met punten, maar vaak red je het net niet. Ook een groot nadeel is dat je als je het level gehaald hebt, je levens bar niet word aangevuld. Als ze dat wel zouden doen, dan was het een stuk beter.  

Grafisch 

Putty Squad is grafisch voor een 2D platformer best oke. Het is nu niet een titel dat de Playstation 4’s ware kracht laat zien, maar ziet er wel grappig uit. Alles is duidelijk te onderscheiden van elkaar en ziet er kleurrijk en kindvriendelijk uit. De muziek in Putty Squad is best grappig en blijft vaak in je hoofd hangen. Naast dat alles zitten er leuke geluids- effecten in die het spel helemaal afmaken. 

Pluspunten
+ Leuke Gameplay. 
+ Grappige muziek. 
+ Lang genoeg. 
+ Genoeg uitdaging. 

Minpunten
– Word op een gegeven moment wel erg pittig. 
– Levens bar word niet aangevuld bij een nieuw level. 
– Weinig levens na game over.  

Trailer

Putty Squad is een titel die veel gamers nieuw in de oren zal klinken, misschien denk je wel dat je onder een steen gelegen hebt. Geen nood, dat is niet zo,  in…

Leuk spelletje

  • Gameplay 70 ★
  • Grafisch 80 ★
  • Doel van het spel 65 ★
  • Presentatie 60 ★
  • Replay waarde 70 ★
  • Overall rating 69 ★
Putty Squad is een game die niet makkelijk te krijgen is op disk, maar voor €30,00 zeker een leuke mee pakker is. Hij is lang genoeg en de uitdaging in het spel is zeker goed genoeg. Zoals bij veel platformers worden de levels ook hier steeds pittiger. Putty Squad is een spel dat leuk is om eens even snel een spelletje te spelen, mede ook omdat de levels niet lang duren.
69 ★
69.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.