Rambo: The Videogame (PS3)

Als je aan Sylvester Stallone denkt, dan denk je aan Rambo. Tot op heden hebben we alleen 8bit Rambo games mogen zien, aan Reef Entertaiment de eer om de eerste moderne Rambo game te maken. 

Wat een super leuk idee leek te zijn, bleek achteraf een grote nachtmerrie te worden. Toen Reef Entertaiment aankondigde een Rambo game te maken, en me lekker maakte met een trailer, was ik helemaal verkocht. Ik zag dat deze game Grafisch verouderd was, maar daar wilde ik wel doorheen zien als de gameplay maar goed was. Helaas mocht dat niet zo zijn, maar daar kom ik dadelijk op terug. In Rambo The Video game speel je natuurlijk met John Rambo, je speelt scenes uit de eerste 3 films na. Ja, je leest het goed, de eerste 3 films, film 4 ontbreekt helaas. Het spel begint met een soldaat die bij het graf van Rambo staat en het verhaal verteld, zo begin je meteen met een Missie in Vietnam, waar in de film alleen maar over hoort. Meteen had je zo iets van, YES, dat begint goed. Maar na maten je verder ging spelen, hoe meer stukken uit de film ontbraken. En dat is persoonlijk wel jammer, want sommige stukken hadden best goed gebruikt kunnen worden. 

Gameplay 

De gameplay is helaas anders dan je verwacht, ze hebben hier namelijk voor een Arcade Style gekozen. Het is opzicht een leuk idee en weer eens iets anders is, maar helaas niet goed uitgewerkt. Het spel zit werkelijk gewoon vol met fouten, echt vol met fouten, bugs en slechte programmeringen. Om te beginnen hapert het spel zo enorm, alsof mijn Playstation 3 de game niet aan kon. Ik dacht in eerste instantie dat mijn Playstation het probleem was, maar ook op mijn reserve Playstation had ik het zelfde probleem. Na contact te hebben opgenomen met de winkel waar ik hem gekocht had, kreeg ik te horen dat meerdere kopers dit probleem hadden, zodoende kwam ik er achter dat het aan de game lag. Doordat het spel zo hapert, reageert het spel soms niet op commando’s die jij geeft, zo wil je vaak reloaden, en dan doet hij het gewoon niet. In cover gaan werkt soms wel, soms niet, en soms kom je niet eens uit de cover. Na elke chapter die je gespeeld hebt word het een stuk moeilijker en krijg je ervarings punten, waarmee je extra skills kunt unlocken. Helaas word de game van moeilijk naar mission impossible, zo zijn de laatste 2 levels gewoon niet te spelen, ze zijn niet alleen enorm pittig, maar doordat de game vol met fouten zit, is het spel gewoon onspeelbaar. Ik heb voor een missie wat 3 minuten hoeft te duren, gewoon 3 uur gedaan, en toen had ik hem nog niet gehaald. Het Arcade idee was goed, de uitwerking een HELL. 

Grafisch 

Ik gaf al aan dat het grafisch niet een game van 2014 is, maar eerder een game die in 2005 had kunnen zijn uitgekomen. Maar buiten dat is erg slordig getekend, zo ziet Rambo er nog enigszins uit, maar andere personages helemaal niet. Bijna geen enkele bekende personage uit de films, is in deze game herken baar. Veel stemmen en teksten komen niet helemaal overeen met de film, en dat is persoonlijk best erg. Het enige mooie aan de game is misschien wel de muziek, dat natuurlijk de bekende muziek uit de film heeft. Maar Grafisch gezien, is het om te huilen. 

Pluspunten

  • Arcade Gameplay. 
  • Rambo Theme. 

Minpunten

  • Grafisch een teleurstelling. 
  • 4de film niet aanwezig. 
  • Bepaalde missies onmogelijk te halen. 
  • Game loopt haperend. 
  • Vol fouten en Bugs. 
  • Veel te kort.  

Trailer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.