Rayman: Legends (Wii U)

Rayman Legends is het vervolg op de populaire Rayman Origins. De vraag is wel, doet hij het net zo goed als Origins? 

Rayman Legends had geen goede start, en dat heeft te maken met interne fouten bij Ubisoft. De game zou oorspronkelijk als release titel voor de Wii U uitkomen, maar omdat ze het niet op de release afkregen, zou hij in februari 2013 uitkomen als exclusieve titel voor de Wii U. Ook dat mocht niet waar zijn, want 2 weken voor de release hebben ze hem nog een keer uitgesteld, omdat ze ook versies voor andere consoles wilden maken. Deze zet werd Ubisoft niet helemaal in dank afgenomen, want zelfs de makers waren het hier niet mee eens. Bij het spelen van Rayman Legends merkte ik meteen dat de game geen verhaal lijn heeft, wat persoonlijk wel een beetje jammer is. Maar in ruil daarvoor, krijg je veel afwisselende levels, waardoor het wel  speelbaar blijft.  

Gameplay 

Opzich zit de besturing goed in elkaar, alleen de missies waarbij je het touch gedeelte van de Wii U tablet controller nodig hebt is niet zo goed uitgewerkt. Heel vaak loopt het personage net een andere kant op dan jij graag zou willen, of reageert niet snel genoeg. De ren- missies daarentegen zijn perfect uitgewerkt en het voelt als een goede platformer aan. Er zitten genoeg verschillende soorten missies in, waardoor je toch genoeg afwisseling hebt in het spel. Er zit zelfs een Origins Mode in, daar kun je levens van de vorige game nog eens over spelen. De kraskaarten die je kunt winnen en zo extra items en levels kunt vrijspelen is zeker een leuke extra. 

Grafisch 

Grafisch hebben ze het net als bij Origins in een cartoon stijl gemaakt. Deze stijl is altijd kleurrijk, en voor een 2D platformer een van de beste keuzes die je kunt maken. Alles is duidelijk te zien en goed afgewerkt. De monsters zien er weer lekker bizar uit, waardoor het gewoon lachwekkend over komt, wel op een positieve manier natuurlijk. De personages hebben allemaal verschillende soorten pakjes, die je tussendoor ook kunt vrijspelen. Zo heeft de Wii U versie een Super Mario pakje voor Rayman. De muziek in Rayman Legends is bijzonder mooi en grappig gemaakt.  

Multiplayer 

Het spel kent buiten tijd- uitdagingen geen extra online mode. Je kunt verschillende missies doen waarbij je een super snelle tijd moet weten neer te zetten, en deze vergelijken met je vrienden. Helaas kun je geen levels samen met vrienden spelen, en dat was wel een gewenste toevoeging geweest. 

Pluspunten
+ Goede gameplay. 
+ Grafisch lekker kleurrijk. 
+ Origins levels terug brengen. 
+ Genoeg vrij te spelen. 
+ Verschillende gameplay modes. 

Minpunten
– Levels waar Touch bij nodig is, speelt niet lekker. 
– Geen verhaal 
– Online mode bied geen echte meerwaarde. 
– Word bij lang spelen een beetje eentonig. 

Trailer

Rayman Legends is het vervolg op de populaire Rayman Origins. De vraag is wel, doet hij het net zo goed als Origins?  Rayman Legends had geen goede start, en dat heeft te…

Grappig!!!

  • Gameplay 75 ★
  • Grafisch 85 ★
  • Verhaal 60 ★
  • Presentatie 70 ★
  • Replay waarde 65 ★
  • Overall rating 71 ★
Rayman Legends is opzich een leuke game, die alleen een verhaal mist. Als het spel iets van een kort verhaal had gehad, dan was het misschien nog leuker geweest. Er zijn meer dan genoeg levels te spelen, die ieder huneigen stijl hebben. Er zit genoeg afwisseling in, maar word soms ook een beetje eentonig als je lang door speelt. Ikzelf heb dit spel vaak voor kortere tijd gespeeld om het leuk te houden. De muziek is zeker leuk bedacht en blijft lekker in je kop hangen. Met de multiplayer had men ook meer mee kunnen doen.
71 ★
71.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.