Razer Raiju Ultimate

De Razer Raiju Ultimate controller is zeg maar de Elite controller onder de Playstation 4 controllers, het is een Official Licensed product door Sony, maar is door Razer worden gemaakt. Maar is het ook een Elite controller? Kom er achter in deze review.  

De controller is zeker een degelijke controller met veel mogelijkheden, hij is steviger en heeft verwisselbare onderdelen. Ondanks dat hij steviger is, is hij ook een stuk zwaarder, maar dat vind ik persoonlijk wel fijn. De accu gaat ook veel langer mee dan het origineel, wat natuurlijk wel fijn is. Maar de controller heeft naast plus punten ook wel wat min punten, ik zal hier wat dieper de functies van de controller in gaan.  

Instelbare functies 

De Razer Raiju Ultimate kent natuurlijk genoeg functies, zoals 2 extra schouder knoppen en 2 achter knoppen, geregistreerd onder M1 t/m M4. Op deze knoppen kun jij een bestaande knop invullen, handig voor als je hem net even op een andere plaats wilt hebben. Wat jammer is dat je niet de knoppen van functie kunt omwisselen, bijvoorbeeld het vierkantje met het rondje, vergelijkbaar met de Xbox One Elite controller. Het instellen doe je via een app die je via de app store kunt downloaden, daarin kun je profielen instellen, die bewaard dan je ingestelde functies, in totaal kun je 4 profielen instellen. Naast het instellen van deze extra knoppen kun je ook het licht rondom de controller instellen en hoe hard de controller moet trillen.  

Extra pookjes  

De pookjes en D-Pad kun je vervangen voor een andere, dat natuurlijk erg fijn is, alleen jammer dat Razer van de pookjes maar 1 grote en 1 kleine mee levert, want als ik beide stickjes hoger wil maken, dan kan ik dat niet doen, iets wat ook weer beter bij de Xbox One Elite controller van Microsoft was. Voor een controller van release prijs €199,- had ik verwacht dat er meer opzet stukken bij hadden gezeten. Ze eventueel los bij bestellen gaat ook niet wat ik wel een grote tegenvaller vind, een gemiste kans. 

Ontbreken van basis functies 

Je zou verwachten van een controller dat €199,- kost dat hij op ze minst alle basis Playstation functies zou hebben, helaas is ook dit niet het geval bij de Razer Raiju Ultimate. De Motion control en de ingebouwde speaker wat de basis Playstation 4 controller bezit ontbreken namelijk in deze controller. Mijn vraag is natuurlijk, waarom Razer? Want hierdoor zijn bepaalde titels, zoals The Last of Us Remastered niet 100% te spelen, en dat terwijl je een Ultimate controller hebt. Zeer jammer. 

Ook voor de PC 

De Razer Raiju Ultimate heeft ook de mogelijkheid om hem op de PC en eventueel een andere systeem te gebruiken. Hij kan namelijk via Bluetooth ook aangesloten worden op de PC of via USB in een ander systeem. Ik heb hem even op de PC geprobeerd en dat werkt prima. Aan de achterkant van de controller zit een schuifje waarmee je makkelijker tussen PS4, USB en PC kunt wisselen. 

Pluspunten 

 • Stevig 
 • Instelbaar 
 • Pookjes en D-pad verwisselen 

Minpunten 

 • Weinig extra opstukken. 
 • Te duur voor wat het kan. 
 • Belangrijke basis functies van de PS4 ontbreken. 

Trailer

De Razer Raiju Ultimate controller is zeg maar de Elite controller onder de Playstation 4 controllers, het is een Official Licensed product door Sony, maar is door Razer worden gemaakt. Maar is het ook…

Degelijk, maar niet Ultimate

 • Design 95 ★
 • Basis Functies PS4 50 ★
 • Instelbaarheid 70 ★
 • Degelijkheid 85 ★
 • Gebruik op de PC 90 ★
 • Overall rating 78 ★
De Razer Raiju Ultimate is zeker een degelijke controller, hij ligt lekker in de handen en voelt stevig aan. Pookjes en knoppen voelen prima aan en het naar smaak kennen instellen en aanpassen is zeker een luxe. Ondanks dat zijn er dingen die de Razer Raiju Ultimate gewoon mist, zoals het ontbreken van basis functies en instelmogelijkheden. Ook het zo goed als geen extra pookjes meeleveren is een gemiste kans, dit zijn dingen die Microsoft veel beter heeft gedaan met de Xbox One Elite controller, en deze was ook nog eens op release €50,00 goedkoper.
78 ★
78.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.