Resistance: Burning Skies

Je denkt als brandweerman aan het redden van levens, niet aan het uitschakelen van de Chimera. Helaas loopt het voor onze held “Tom Riley” anders dan hij had verwacht. 

Wat een normale dag leek te zijn, loopt uit op oorlog met de Chimera. Jij probeert een brand te blussen en je collega’s ,die vast zitten, te redden… totdat je op een gegeven moment aangevallen word door de Chimera. Jij probeert je collega’s te redden en wilt niks lievers dan terug naar huis gaan. Maar voor je de kans krijgt, word de stad geëvacueerd. Ook jouw gezin slaat op de vlucht,  jij wilt graag met ze mee, maar probeert  tijd voor ze te winnen omdat de Chimera hun op de hielen zitten. Uiteindelijk word je steeds dieper in de oorlog getrokken dan je lief is, maar je doet dit allemaal om je gezin te vinden. Uiteindelijk maak jij als Brandweerman een groot verschil in de oorlog.  

Gameplay 

De gameplay zit goed in elkaar, door extra dingen te verwerken in het Touch screen zonder de gameplay te belemmeren is het ze erg goed gelukt. Het spel speelt heel goed weg en voelt gewoon vanaf het eerste moment erg goed. Je kunt in totaal 8 verschillende wapens krijgen, die je ook alle 8 bij je houd, en dat is best uniek voor een shooter.  Elk wapen bevat 6 upgrades, deze  kun je upgraden door een magische kubus te vinden. Ondanks dat de actie heel goed is, zijn er toch wel kleine bugs aanwezig. Zo is het al eens gebeurd dat ik gewoon overal langs kon lopen en de Chimera niet eens op mij schoten of dat er eentje vast zat in een krat. Buiten die foutjes is het een prima game, alleen een beetje kort. 

Grafisch 

Grafisch is het spel niet het beste wat ik op een Vita heb gezien. Het lijkt een beetje verouderd, beetje zoals een van de laatste Playstation 2 games. Niet dat het heel erg is, maar je verwacht toch van een game van 2013 meer dan wat ze nu hebben laten zien. De personages hadden ook iets meer aandacht mogen krijgen in de afwerking. De wapens daarin tegen zien er wel nice uit, ook de muziek zit goed in elkaar.  

Multiplayer 

De multi-player speelt op zich heel goed weg voor een handheld game. Het is gewoon een basis shooter met game modus zoals deadmatch, hierin speel je altijd met een team en is het de bedoeling om je tegenstander uit te schakelen. Niet iets aparts, maar het werkt wel. 

Pluspunten
+ Hele goede gameplay. 
+ Leuk verhaal. 
+ Genoeg wapen keuzes. 
+ Wapens kunnen upgraden. 

Minpunten
– Grafisch niet helemaal top. 
– Kleine foutjes 
– Kort. 

Trailer

Je denkt als brandweerman aan het redden van levens, niet aan het uitschakelen van de Chimera. Helaas loopt het voor onze held “Tom Riley” anders dan…

Resistance on the Go!!!

  • Verhaal 80 ★
  • Gameplay 95 ★
  • Grafisch 60 ★
  • Multiplayer 70 ★
  • Presentatie 70 ★
  • Overall rating 75 ★
Resistance Burning Skies is Absoluut geen verkeerde titel voor de Playstation Vita. De game is grafisch niet helemaal top, maar daarvoor krijg je wel een hele goeie gameplay terug. Persoonlijk neem ik het grafisch minder voor lief, als de gameplay maar in orde is, en dat is deze game. Ik heb er best van genoten en heb er absoluut geen spijt van gehad om deze gekocht te hebben.
75 ★
75.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.