RUSH (Wii U)

Rush is een puzzel game die van eigen bodem komt. Two Tribes, de makers van Toki Tori en EDGE komen opnieuw met een verslavende puzzel game richting de Wii U.

Op het eerste gezicht zou je zeggen dat Rush veel op EDGE lijkt, maar dat is helaas niet waar. De manier hoe de levels tot leven komen met witte en gekleurde blokken zou je zeggen van wel, maar de manier van spelen is waar het verschil ligt. Rush is een spel voor mensen die van puzzels houden, hou je daar niet van, dan is dit spel niet voor jou weggelegd.

Gameplay

De gameplay is vrij simpel, je gebruikt namelijk voor 90% de styles op de tablet controller. Die andere 10% gebruik je de rechter control stick. Je zou in theorie de TV uit kunnen laten staan, maar voor mensen die mee kijken is het natuurlijk wel handig als hij aan staat. Het doel van het spel is vrij simpel, zorg dat het blokje van de start naar de finish komt, meer is het niet. Per niveau wordt het natuurlijk moeilijker en komen er meerdere kleuren blokken tegelijk. Elke kleur blok heeft zijn eigen exit, en dat maakt het een geweldige puzzel ervaring. En voor de mensen die er echt niet uit komen, er zijn ook 2 hint knoppen die je verder op weg helpen. Je hebt telkens keuzes uit verschillende niveaus, dus je kunt zelf een beetje kiezen welke je als eerste doet. Om het spel te spelen hoef je alleen logisch te kijken, je kunt naar de hulp middelen die je krijgt, en met die moet je zorgen dat je de blokjes in de goede richting lijd. Het klinkt misschien saai of makkelijk, maar als je 1x begint te spelen, kun je moeilijk stoppen.

Grafisch

Rush is Grafisch simpel en retro achtig gemaakt, maar dat past zo goed bij dit spel dat het gewoon leuk is. Het level is gewoon wit, en de blokjes die je moet lijden hebben allemaal een eigen kleur. Soms is het zo druk met allemaal die blokjes, dat het lijkt alsof je naar een schilderij van Picasso kijkt. De omgeving van de levels zijn simpel, maar kleurrijk aangekleed. De muziek is simpel, maar goed om aan te horen, ook de geluidseffecten van de blokjes zijn simpel, maar grappig om te horen.

Pluspunten
+ Styles komt eens van pas op de Wii U tablet controller.
+ Simpel gameplay.
+ Erg verslavend.
+ Uitdagende puzzels.
+ Leuke retro stijl.

Minpunten
– Geen uitdaging om levels nog eens over nieuw te doen.
– Soms lastig te zien als je met hoogtes werkt.

Trailer

Rush is een puzzel game die van eigen bodem komt. Two Tribes, de makers van Toki Tori en EDGE komen opnieuw met een verslavende puzzel…

Zeer leuke puzzel game

  • Gameplay 90 ★
  • Grafisch 85 ★
  • Presentatie 90 ★
  • Replay waarde 70 ★
  • Overall rating 83.7 ★
Rush is een verslavende puzzel spel, dat maar een paar euro kost en heel makkelijk te spelen is. Er zitten genoeg levels in die je wel bezig houden. Helaas is er geen score uitdaging, waardoor je levels opnieuw speelt om die hogere score te krijgen. Two Tribes staat bekend om kleine en simpele spelletjes, en ze laten met Rush opnieuw zien dat een goed spel niet veel hoeft te kosten. Rush is een spel voor de echte puzzel fanaat die van een uitdaging houd.
83.7 ★
83.8

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.