Scribblenauts: Showdown (Switch)

Aaahhh, Scribblenauts, een game die altijd voor een leuke sfeer weet te zorgen. In deze review kijk ik met jullie naar het nieuwste deel, Showdown. 

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, misschien een stopwoord dat ik vaker gebruik, maar ik heb niet het idee dat de makers wisten wat ze met Scribblenauts Showdown wilden gaan maken. De mini-games zijn in het begin wel leuk, maar ik heb daar een beetje het simpele gevoel van Wario Ware bij. De party mode is net Mario Party, maar ook hier heb ik meer het gevoel van; “snel” een Mario Party met Scribblenauts maken. Het grootste verschil is wel dat je veel met woorden werkt waarmee je een speel item maakt. 

De zandbak mode is meer een platformer met opdrachten, dit ziet en oogt al een stuk mooier, maar omdat je alleen met de Joy-Cons kunt spelen, voelt ook deze mode niet prettig aan. Er zijn te veel knoppen en mogelijkheden die je met een enkele Joy-Con moet doen, en dat speelt gewoon niet prettig. Dat je bij de Party Mode de Joy-Cons nodig hebt vanwege de motion games snap ik en daar is dan ook verder niks mis mee, maar de zandbak mode had beter uitgepakt als hij ook met de normale controller gespeeld had kunnen worden. Dit vind ik persoonlijk wel een gemiste kans, maar is wel iets dat ze met een update zouden kunnen fixen. 

Het spel is voornamelijk op gezellig samen spelen gefocust, waar op zich niks mis mee is, helaas is de uitwerking niet helemaal perfect. De spelletjes lijken veel op oude Wii spelletjes die ze hergebruikt hebben, en dat is wel jammer. Het spel heeft verder geen verhaal mode, wat niet heel erg is, maar de game wel goed gedaan zou hebben. De Motion spelletjes werken niet altijd even vloeiend en het doel van de minispelletjes zijn soms wat onduidelijk. Zo heb je een mini-game waarbij je hout op het vuur moet gooien en dan het vuur moet aanwapperen, het aanwapperen wilde soms gewoon niet pakken. Het zijn geen grote fouten en het idee is leuk, maar de uitwerking is minder, er had veel meer in kunnen zitten. 

Grafisch ziet het spel er erg grappig uit, de game is mooi kleurrijk en kindvriendelijk gemaakt. De muziek is leuk, maar niet heel bijzonder. Wat ik wel een pluspunt vind is dat de teksten in het Nederlands zijn, dit is handig voor de kleinere gamers onder ons die nog geen Engels kunnen lezen. De game heeft een prijs van €39,98 en dat is wel te doen voor wat het biedt, als je ervan uit gaat dat een gemiddelde game op release al snel €64,98 kost. Persoonlijk zou ik de game een prijskaartje van €29,98 hebben gegeven, maar dat is mijn persoonlijke mening.  

Pluspunten

 • Kindvriendelijk. 
 • Nederlandse tekst. 
 • Mini spelletjes. 

Minpunten

 • Saaie gameplay. 
 • Eentonig. 
 • Voelt niet als een complete game aan. 
 • Bugs in de besturing. 
 • Geen pro controller ondersteuning. 

Trailer

Aaahhh, Scribblenauts, een game die altijd voor een leuke sfeer weet te zorgen. In deze review kijk ik met jullie naar het nieuwste deel, Showdown.  Laat ik…

Teleurstellend

 • Gameplay 50 ★
 • Grafisch 75 ★
 • Besturing 50 ★
 • Presentatie 40 ★
 • Replay waarde 25 ★
 • Overall rating 48 ★
Scribblenauts Showdown is leuk voor kinderen of om samen met je kind te spelen, maar ik denk niet dat er veel volwassen gamers zijn die dit uitgebreid gaan spelen. Het concept en sommige mini-spelletjes zijn zeer leuk gedaan, maar zoals ik al eerder zei, er had meer ingezeten. Dit is een spel dat ik persoonlijk alleen met mijn dochtertje samen zou spelen, maar bij een game avond met vrienden denk ik niet dat dit spel in de smaak zal vallen.
48 ★
48.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.