Sonic: Lost World (Wii U)

Wat krijg je als je Sonic in de wereld van Mario Galaxy stopt? Dan krijg je Sonic Lost world, in deze nieuwe game van Sonic ga je ook langs verschillende planeten.  

Met Sonic Lost World slaat Sega een nieuwe kant op met de Sonic Games, en dat is niet verkeerd, want Sonic Lost world is vernieuwend en speelt goed weg. Het verhaal begint simpel, Dr Egg man heeft alweer eens kleine dieren ontvoerd, om deze in zijn experiment te stoppen. Sonic en Tails volgen Egg man met hun vliegtuig. Helaas gaat er wat mis waardoor het vliegtuig neerstort op een onbekende planeet. Sonic probeert uit te zoeken waar Egg man mee bezig is, maar voor dat je het weet, komen ook de Deadly Six al naar voren. Het lijkt erop dat Egg man ze in bedwang heeft voor zijn kwaaie plan, maar uiteindelijk breken ze door een fout van Sonic los, en dan gaat de pret pas echt beginnen. Sonic moet met Egg man gaan samenwerken om de Deadly Six te stoppen en de werelden te redden van hun ondergang.  

Gameplay  

De besturing zit goed in elkaar, en het spel speelt goed weg. Wel heb ik soms het idee dat de snelheid van Sonic niet altijd blijft zoals het moet. Heel vaak hapert het een beetje waardoor je te vaak afremt, en dat is best vervelend. Er zit wel genoeg afwisseling in de levels, waardoor het zeker leuk blijft om te spelen. De levels zijn soms vrij pittig en uitdagend, zoals je van een Sonic game mag verwachten. Je kunt extra items verdienen door het behalen van een level, deze items kunnen van extra ringen, tot het overslaan van meerdere checkpoints zijn. Elk item heeft ook een power metertje, die de kracht van het item aangeeft. Hoe meer kracht het item heeft, hoe krachtiger hij werkt, klinkt logisch toch. Er zitten ook kleine mini missies in die grappig zijn, maar geen echte meer waarde bieden in het spel.  

Grafisch 

Grafisch is Sonic Lost World een plaatje, het is een zeer mooie titel voor op de Wii U. Sonic ziet er goed afgewerkt uit. Vooral de filmpjes zijn enorm mooi en grappig gemaakt. Deze zijn soms wel kort, maar wel leuk om naar te kijken. Elk gebied in het spel heeft zijn eigen stijl, en dat maakt het grafisch een mooie afwisseling. De muziek in Sonic Lost World is in orde en mooi om naar te luisteren.  

Deadly Six Edition 

Als je de game gereserveerd had, dan krijg je de Deadly Six Edition. In deze versie zit een extra level, die je anders niet kunt krijgen. In dit level, wat los staat van de game zelf, reis je door de wereld van Sega’s Nights. Het level heeft “Nightmare Zone” en bied een leuke extra aan het spel. Het enige nadeel van dit level is dat je hem niet zo vaak kunt overspelen als je zou willen. Na het spelen van dit level moet je wachten totdat je weer 100.000 punten hebt verzameld in het spel, en dat is wel jammer. 

Pluspunten
+ Leuk verhaal. 
+ Deadly Six zijn best gaaf. 
+ Leuke muziek. 
+ Genoeg afwisseling. 

Minpunten
– Soms onduidelijk wat je moet doen. 
– Snelheid blijft vaak moeilijk in het spel.  

Trailer

Wat krijg je als je Sonic in de wereld van Mario Galaxy stopt? Dan krijg je Sonic Lost world, in deze nieuwe game van Sonic ga je ook langs verschillende planeten.   Met Sonic Lost World slaat Sega een…

Leuke game, maar soms wat pittig.

  • Gameplay 75 ★
  • Grafisch 90 ★
  • Verhaal 70 ★
  • Replay waarde 70 ★
  • Presentatie 75 ★
  • Overall rating 76 ★
Sonic Lost World is niet de beste Sonic game die ik gespeeld heb, maar zeker geen verkeerde game. Het is een goede titel voor de Wii U, die ook goed gebruik maakt van de Tablet controller. De besturing is oke, grafisch dik in orde, alleen krijg je soms niet genoeg uitleg hoe je iets moet uitvoeren, en dat had wel beter gemogen. Ook jammer dat Sonic niet altijd zijn snelheid weet te behouden.
76 ★
76.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.