Sony PlayStation 4 Pro 1TB Death Stranding Limited Edition

k was tijdens de release een van de mensen die de Playstation 4 op dag van release had gekocht. Het was toen de Player Edition, deze kwam met de Playstation 4, een extra controller, het spel Killzone en de Playstation Camera. Afgelopen jaar, en na hem een keer te hebben laten repareren, werd het toch tijd voor een nieuwe. Mijn vrouw kocht mij de Playstation 4 Pro Death Stranding Edition voor de kerst, Nu na 8 maanden erop gespeeld te hebben wilde ik toch een review doen van deze console. 

De Playstation 4 is de 4de spelcomputer van Sony, deze kwam in Nederland uit op 29 november 2013 voor een prijs vanaf €399,-. Ik heb deze toen gekocht samen met nog het spel Assassin’s Creed 4: Blag Flag. De console viel meteen goed in de smaak en ik heb er flink op lopen gamen. Hoewel de software in het begin meteen een dikke update nodig had om goed te werken, heb ik er nog steeds veel plezier aan. De console kreeg in september 2016 een slim uitvoering, die daarna nog verbeterd werd met een Pro versie, deze kwam uit in november 2016. De Playstation 4 had een AMD Jaguar 8-core, 8 GB DDR5 werkgeheugen en een 500 GB harde schijf.  

Playstation 4 Pro 

Hoewel er tussen de PS4 en PS4 slim buiten het uiterlijk geen echt verschil was, is dat met de Pro wel het geval. Buiten dat de Pro wat beter Specs heeft, kon hij de nieuwste games in 4K met HDR en met verbeterde prestaties spelen. Verder heb ik gemerkt dat hij stiller is en minder warm word dan het release model. Iets waar ik wel blij om was. De PlayStation 4 pro had niet alleen een processor die per core 0,5 GHZ sneller was, hij had ook een extra 1 GB DDR3 geheugen erin zitten voor achtergrond taken. Tevens was de grafische kracht meer dan verdubbeld, allemaal maar beter. 

Verschil tussen de 3 modellen 

Playstation 4 Controller V2 

De controller van de Playstation 4 was even wennen, vooral omdat Start en Select nu opeens Option en Share geworden waren. Ook de Touch Pad was een mooie vernieuwing. Alleen de kleur bar aan de achterkant vond ik wat minder, hierdoor is de controller veel te snel leeg.  

Het V2 model heeft niet heel veel verbeteringen, maar bij een controller die al goed is, is dat natuurlijk wel te verwachten. Ik zelf heb alleen gemerkt dat de Accu ongeveer 2 uur langer mee gaat dan die van de V1. Ook heeft de V2 in de Touch pad een licht balk, dat best mooi oogt. 

Playstation OS 4 

De pro maakt net als de gewone Playstation 4 gebruik van de Playstation OS 4. Deze zit gewoon prima in elkaar. Hoewel ik persoonlijk die van de 3 beter vond, omdat hij nu van elke game een aparte knop aanmaakt, ook als je hem fysiek hebt, vind ik wat minder. Maar daarin tegen is hij wel snel, maar vooral ook duidelijk.  

Niet perfect 

De PlayStation 4 Pro is niet helemaal perfect, er waren toch dingen waarvan ik zo iets had dat had beter gemogen. Een gewone harde schijf in plaats van een SSD was al een gemiste kans, maar ook het ontbreken van een 4K Blu-ray speler is jammer. Ook kan hij nog steeds geen oude Playstation games afspelen, tenzij je Playstation Now pakt, en dat had ik graag bij een Pro toch zeker gezien. 

Death Stranding Edition 

De Death Stranding Edition is in princiepen niet anders dan de gewone Pro, hij heeft alleen een goud kleurige controller en is de console is Wit met de bekende zwarte handen erop. Voor de rest is hij precies het zelfde. De game komt fysiek erbij, wat ik erg mooi vind, in tegenstelling met het digitale wat Nintendo en Microsoft vaak doet. 

Pluspunten
+ Death Stranding Edition is prachtig. 
+ Simpel en makkelijk Dashboard. 
+ Games in 4K en HDR spelen. 
+ Genoeg keuze aan games. 
+ Prima controller 

Minpunten
– Geen 4K Blu-Ray. 
– Geen SSD harde schijf. 
– Geen Backwards Compatibility. 

Trailer

k was tijdens de release een van de mensen die de Playstation 4 op dag van release had gekocht. Het was toen de Player Edition, deze kwam…

Playstation 4 Pro in een super mooi jasje

  • Uiterlijk 100 ★
  • Software 90 ★
  • Controller 90 ★
  • Prijs 75 ★
  • Prestatie 90 ★
  • Overall rating 89 ★
De Playstation 4 was niet alleen erg populair, maar is daarnaast een prima console. De Pro maakt bijna alles nog beter dan het originele al was. Hoewel de console niet perfect is, vind ik het nog steeds een prima console. De keuze aan games is niet mis, vooral als je kijkt naar exclusieve titels. De Death Standing Limited Edition Pro vind ik erg mooi en is een console die gezien mag worden.
89 ★
89.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.