Sony Playstation 5

Een tijdje geleden zijn de Playstation consoles uitgekomen, de Playstation 5 met en zonder disc drive, ik zelf heb hem nog niet maar ik had wel de eer om hem bij een vriend de Playstation 5 te mogen proberen. Omdat ik hem zelf nog niet heb doe ik er nog geen review van, maar wil wel alvast een kleine ervaring met jullie delen via dit getest artikel.

Om te beginnen, het uiterlijk van de console, deze is groot, echt groot. Zo groot dat ik me afvraag waarom in vredesnaam, vergeleken met bijvoorbeeld de Xbox Series X. Hij lijkt op veel punten net op een router, waar niks mis mee is, maar echt super mooi vind ik hem persoonlijk niet, ik vind mijn Playstation 4 toch vele malen mooier. Maar goed, meestal zet je hem toch in een kastje en gaat hem om de inhoud en vooral de games.

Dashboard

Het dashboard is zo op het eerste blik precies het zelfde als bij die van de Playstation 4, tenminste kwa opbouw. Onder de motorkap is het toch een compleet nieuwe OS, en dat zorgt toch voor een nieuwe blik. Het dashboard oogt netjes en opgeruimd, maar is voornamelijk ook snel, en dat is het belangrijkste.

Snelheid

Als de Playstation 5 een ding is, is het snel, het opstarten en laden van games gaat zo snel dat het gewoon een feest is. Het installeren van games, maar ook het opstarten ervan gaat allemaal erg snel. Je merkt duidelijk een verschil met een Playstation 4 game die je op een Playstation 4 Pro of een Playstation 5 opstart. Duidelijk een dikke winst.

Controller

De controller is misschien wel het mooiste van de Playstation 5, dat dualsense is gewoon het einde, als je dat 1x geprobeerd hebt, wil je eigenlijk niet meer terug. Hij is wel een stuk zwaarder tegenover zijn voorganger, de Dualshock 4, maar dat vind ik persoonlijk wel fijn. Ik heb deze controller voornamelijk met Astro’s Playroom getest, en dat is gewoon het einde. Het trillen voelt veel natuurlijker, maar ook het gebruik van de triggers voelt echter. Controller is in 1 woord, TOP.

Games

Met betrekking tot exclusieve games kan ik helaas nog niks oordelen, vooral omdat er nog niks exclusiefs te krijgen is, op een paar titels na die ik helaas nog niet heb kunnen testen. De keuze aan games zijn er nu nog niet om te zeggen dat het systeem het waard is om hem te kopen, vooral omdat bijna alle games ook gewoon op de Playstation 4 uitkomen.

Tijdelijke conclusie

De Playstation 5 is enorm, dat mag gezegd worden, hij zal niet in ieder kastje pakken, dus dat is wel iets waar je misschien rekening mee moet houden. Buiten dat hij groot is, is het zeker een leuke machine die ik waarschijnlijk ooit ga kopen, vooral als straks mijn smaak aan exclusieve titels gaan komen. Het dashboard oogt schoon en de controller is geweldig. Voor nu ben ik nog erg tevreden over mijn huidige Playstation 4 Pro Death Stranding Editie en zal daar komende tijd nog veel op spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.