Sony PlayStation Classic Mini

De Playstation classic mini is Sony’s eerste mini console, gebaseerd op de Playstation 1. Maar kan dit apparaat de verwachtingen waar maken en zich type tegenover de sterke Nintendo mini consoles?  

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, dat antwoord is nee. Sony heeft naar mijn mening zijn huiswerk heel slecht gedaan, en dat is te zien in hoe snel de console in prijs gedaald is. Ik heb mijne zelf 2 maanden na release al voor €35,00 nieuw kunnen kopen. Maar ook als je naar de uitwerking kijkt, dan weet je op veel punten al genoeg. Ik zal kort wat punten opnoemen. 

Gekozen Games 

De keuze aan games is matig, en dan bedoel ik ook matig. Er zitten goede games tussen, zoals Final Fantasy VII, Metal Gear Solid en Resident Evil. Maar er ontbreken te veel klassiekers die het systeem groot gemaakt hebben, denk hierbij aan games als Crash Bandicoot, Silent Hill, Castlevania: Symphony of the Night, Tombraider en Gran Turismo. Ik snap dat je de lijst niet voor iedereen zijn smaak 100% perfect kunt maken, maar misschien was keuze aantal van 20 games niet de beste keuze. Voor mij zelf is Final Fantasy XII en Wild Arms de reden geweest de PS1 Mini aan te schaffen, want voor €35,00 krijg ik die 2 games niet los. 

Uiterlijk 

Over het uiterlijk kan ik niks verkeerds zeggen, dat is gewoon strak en geeft het klassieke gevoel goed weer. Ook de controllers voelen precies zo aan zoals vroeger. Alleen jammer dat ze niet voor de Dual Shock versie hebben gekozen, want dan had je ook de rumble functie gehad. Games als Rainbow Six en Metal Gear Solid zijn niet games die handig te spelen zijn met de basis controller, daar bedoel ik voornamelijk de D-Pad en het missen van een 2de analoge stick mee.  

Presentatie 

Nu ben ik niet een Nerd die per se naar specs gaat kijken, voor mij moet het systeem gewoon dat doen waarvoor hij gebouwd is. Op veel punten merk je ook dat hij dat gewoon doet, maar ook merk je dat Sony hem niet 100% stabiel heeft gekregen. Sommige games lopen soms wat houterig, en dat vind ik wel een grote domper. Ook jammer is dat je de games weinig naar eigen smaak kunt instellen, denk hierbij aan de scanlines functie, iets dat Nintendo wel heeft. Het menu is leuk in elkaar gezet en is vrij overzichtelijk.  

Pluspunten 

 • Compact 
 • Retro gevoel 
 • Leuk design 

Minpunten 

 • Missen veel grote titels 
 • Loopt niet altijd vloeiend 
 • Analoge sticks ontbreken. 
 • Controller kabel te kort 

Trailer

De Playstation classic mini is Sony’s eerste mini console, gebaseerd op de Playstation 1. Maar kan dit apparaat de verwachtingen waar maken en zich type tegenover de…

Sony slaat de plank flink mis, had veel meer ingezeten

 • Uiterlijk 100 ★
 • Keuze aan games 55 ★
 • Controller 50 ★
 • Software 50 ★
 • Prijs 60 ★
 • Overall rating 63 ★
Na het succes van de NES en SNES-mini had ik gehoopt dat dit systeem leuk kon zijn. De keuze aan games en ontbreken van analoge sticks heeft mij weerhouden van hem op release te kopen. Ondanks de prijsdaling is deze mini een teleurstelling, er had meer in gezeten en persoonlijk vind ik dat Sony zich er makkelijk vanaf gemaakt heeft. Jammer.
63 ★
63.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.