Sony Wireless 7.1 Headset (Gold Edition)

Gaming headset hebben we in allerlei soorten en maten, de een is nog uitgebreider dan de ander of heeft net weer die ene extra functie. Ik zelf heb voor de Playstation 4 gekozen voor de PlayStation Gold Wireless Stereo Headset 2.0, en in deze review ga ik daar wat over vertellen. 

Ik ben persoonlijk nooit iemand geweest die honderden euro’s uitgeeft aan een headset, maar toen ik besloten had om een fatsoenlijke te kopen voor de Playstation 4, ben ik voor de PlayStation Gold gegaan, daar heb ik €80,00 voor betaald op de dag dat ik hem gekocht heb. Ik moet zeggen ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van deze headset, het zit niet alleen comfortabel, maar heeft ook nog eens mooi geluid, en je kunt met vrienden praten zonder dat er een microfoon voor je mond hangt. De accu is redelijk snel opgeladen en gaat best lang mee, ik heb meerdere avond gespeeld zonder dat ik hem heb hoeven opladen. Dit is zeker mooi meegenomen aangezien hij draadloos is.  

7.1 Virtual Surround Sound 

Deze headset levert maar liefst 7.1 Virtual Surround Sound tijdens het game, dat natuurlijk fantastisch klinkt. Toen ik hem de eerste keer gebruikte wist ik niet wat me overkwam, ik was in het verleden alleen aan het TV geluid gewend, dus een 7.1 geluid direct bij mijn oren is gewoon prachtig. Ik hoorde bij The Last of Us klikkers op een bepaalde afstand al aankomen, iets dat ik met het gewone TV geluid niet zo goed hoorde. Je kunt heel makkelijk de volume bepalen via de knoppen op de Headset, en dat werkt gewoon prima. Kortom, over het geluid kan niks slechts zeggen. 

Conform  

Ik zelf moet tijdens het gamen een bril dragen, en heb wel eens headsets gehad die niet handig waren met een bril. Met deze Sony heb ik daar geen enkel probleem mee gehad, en daar ben ik wel blij mee. Buiten de bril vind ik hem ook prima op mijn hoofd zitten en kan hij heel makkelijk in grote ingesteld worden. Ook op Conform niks slechts over te zeggen. 

Microfoon 

De microfoon is prima in orde, en doet wat hij moet doen, maar als je veel met vrienden online doet spelen dan kan deze minder goed klinken, doordat hij niet direct voor je mond zit, kan het zo zijn dat je veel omgevings geluid meepakt. Voor iemand net als ik wat af en toe op teamspeak zit is deze prima, maar voor mensen die dagelijks wedstrijden spelen is deze op microfoon functie misschien niet aan te raden. 

Verbinding 

Ondanks dat deze headset draadloos is, kan hij ook via de 3.5mm aansluiting gebruikt worden, een verbindingskabel zit er natuurlijk bij. Voor draadloos te verbinden moet je gebruik maken van de USB dongel die erbij geleverd wordt, via Bluetooth is helaas niet mogelijk.  

Pluspunten 

 • 7.1 Virtual Surround Sound 
 • Volume is prima 
 • Zit confortable 
 • Makkelijk aan te sluiten 
 • Gaat lang mee op een accu 

Minpunten 

 • Microfoon niet de beste 
 • USB dongel nodig 

Trailer

Gaming headset hebben we in allerlei soorten en maten, de een is nog uitgebreider dan de ander of heeft net weer die ene extra functie.…

Prima Headset

 • Geluid 100 ★
 • Conform 100 ★
 • Verbinding 75 ★
 • Microfoon 75 ★
 • Kwaliteit prijsverhouding 90 ★
 • Overall rating 88 ★
88 ★
88.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.