Street Fighter II (Gameboy)

Een van de meest legendarische fighting games is toch wel Street Fighter, vooral deel 2 was erg populair. Hij was zo populair dat hij op veel verschillende systemen is uitgekomen en dat hij behoorlijk wat verschillende versies heeft gehad. Een van deze versies is op de Nintendo Game Boy, en in deze review ga ik beoordelen of deze zich kan meten met de Super Nintendo versie. 

Wat we natuurlijk weten is dat de Super Nintendo vele malen krachtiger was dan de Nintendo Game Boy, maar toch kon je veel grote titels op deze kleine handheld vinden. De Nintendo Game Boy had een 8bit processor, dat is een stuk minder dan de 16bit van de Super Nintendo. Capcom vond het toch een belangrijke keuze om deze game richting de Game Boy te brengen, maar de vraag is, heeft het goed uitgepakt? 

Voor de mensen die onbekend zijn met de Street Fighter serie, hier een korte samenvatting. Street Fighter is een vechtspel die begonnen is als een Arcade game. Het is een 1 tegen 1 gevecht met personages uit verschillende landen. Elk personage heeft zijn eigen sterke en minder sterke eigenschap, plus elk personage heeft wel een speciale combo. Het uiteindelijke doel is natuurlijk de gevechten winnen en iedere tegenstander te verslaan. 

Gameplay 

De gameplay voelt natuurlijk niet zo vloeiend aan als bij die van de console versies, dit komt natuurlijk omdat de Game Boy minder krachtig is. Ook voelt het met spelen anders aan, omdat je 4 knoppen minder hebt dan bij de Super Nintendo. Toch is de game speelbaar, en was het toen uniek dat je Street Fighter II overal met je mee kon nemen. De game is trager dan het origineel en je kunt een stuk minder moves, maar dat is iets dat op een bepaald moment went. Deze game is leuk voor erbij en leuk om onderweg te spelen, maar voor het echte Street Fighter gevoel, raad ik je toch de console versie aan.  

Grafisch 

Grafisch gezien is er ook het een en ander anders dan bij de console versie. Om te beginnen de kleur, de game heeft geen kleur, zoals we dat bij de oude Game Boy games wel gewend zijn. Zelfs met de Color update of de Super Game Boy heeft deze game geen kleur, wat op zich wel jammer is. De levels en de personages daarentegen zien er best goed uit voor een handheld versie. Ze zijn duidelijk te herkennen en het ziet er bijna net zo goed uit als op de console versie, moet je wel de kleur even niet mee tellen. De geluidseffecten en de muziek zijn wat trager als bij het origineel, maar ze zijn wel herkenbaar.  

2 Player Mode 

Geloof het of niet, maar Street Fighter II op de Game Boy heeft een VS-mode, waarmee je tegen een vriend kunt spelen. Wel komt er hier meer bij kijken dan bij de console versie. Beide spelers moeten een Game Boy en een Kopie van het spel hebben, plus heb je de Link kabel nodig om beide Game Boys met elkaar te verbinden. Als je dit hebt, dan kun je makkelijk een gevecht tegen elkaar doen.  

Pluspunten
+ Street Fighter II onderweg meenemen. 
+ 2 Player Mode op de handheld. 
+ Muziek is op zich in orde.

Minpunten
– Geen kleur, zelfs niet met de Super Game Boy. 
– Voelt vertraagd aan. 
– Niet alle personages uit deel 2 aanwezig. 

Trailer

Een van de meest legendarische fighting games is toch wel Street Fighter, vooral deel 2 was erg populair. Hij was zo populair dat hij op veel verschillende…

Street Fighter II onderweg kunnen spelen

  • Gameplay 50 ★
  • Grafisch 75 ★
  • Presentatie 60 ★
  • 2 Player mode 70 ★
  • Overall rating 63.7 ★
Persoonlijk ben ik nooit goed geweest in Street Fighter, maar is het wel leuk dat deze Game een handheld versie gekregen heeft. Wel moet je dit spel zien als een versie voor onderweg en niet als een vervanger voor de console versie. Het speelt op zich wel goed, maar omdat hij minder mogelijkheden heeft dan het origineel blijft het spel toch beperkt.
63.7 ★
63.8

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.