Swap This! (Switch)

Swap This! is een spelletje die enkele jaren geleden op de telefoon is uitgekomen. De Nederlandse studio, bekend van o.a. Toki Tori, heeft de game opgepoetst en uitgebracht naar de Nintendo Switch. Maar is deze game een upgrade waard? 

Swap This! is een puzzel game die misschien veel weg heeft van games als Candy Crush en Bejeweled, maar toch is het een andere soort game. Waar je bij deze games doet swipen, doe je hier aanklikken en verplaatsen. Wat deze game anders maakt is dat je letterlijk ijsblokjes van de ene kant van het level naar de andere kant kunt verplaatsen, waar je bij andere games hooguit horizontaal en verticaal een hokje kunt verplaatsen. Je zou zeggen dat het niks voor stelt, maar de game weet het interessant en uitdagend genoeg te maken.  

Ik noemde net al dat je ijsblokjes doet verplaatsen, dit omdat er verschillende soorten vissen gevangen zitten in deze ijsblokjes. Het doel van het spel is deze te bevrijden door de zelfde groep van minimaal 4 bij elkaar te krijgen. Ze hoeven niet in een lijn verbonden te zijn, een vierkant of zigzag (schuin uitgezonderd) is ook mogelijk. 

Het spel kent 2 verschillende modussen, deze zijn tijd of puzzel. De tijd mode kent ook nog eens 3 onderdelen, dus in totaal zijn het er 4 stuks. Iedere mode heeft zijn eigen manier van spelen, ik zal ze hieronder in het kort omschrijven. 

Minute match 

De naam zegt het eigenlijk al, je hebt een minute de tijd om zo veel mogelijk vissen te bevrijden. Het uiteindelijke doel is een zo hoog mogelijke score neer te zetten.  

Wave Mode 

De naam zegt het hier ook al een beetje, je hebt een wave die je binnen een bepaalde tijd moet zien te halen. Je krijgt een bepaalde tijd om vissen te bevrijden. Elke keer als je een wave hebt gehaald, word het aantal vissen meer. Hier is het doel om zo ver mogelijk te komen en een zo hoog mogelijke score neer te zetten. 

Vis gevecht 

Vis gevecht is bijna het zelfde als Minute gevecht, alleen moet je hier ervoor zorgen dat een bepaalde vis niet boven het water komt. Dit doe je door een zo hoog mogelijke combo te maken en de vis zo weer naar beneden te slaan. Zo lang de vis onder water blijft, kun jij doorspelen. Ook hier is het uiteindelijke doet een zo hoog mogelijke score neer te zetten.  

Puzzel mode  

De puzzel mode is een heel ander concept. Hier moet je proberen een puzzel op te lossen door ervoor te zorgen dat alle vissen van het scherm komen. Door dit te doen kun je een bronzen, zilveren of gouden schatkist winnen, deze is afhankelijk van de aantal zetten die je nodig hebt om de puzzel op te lossen. Je begint met makkelijk, maar je kunt daarna ook middel en moeilijk vrij spelen. Hoe verder je komt, hoe moeilijker de puzzels worden.  

Power Ups  

Tijdens het spelen kun je bepaalde power ups vrij spelen, deze kunnen van extra tijd tot niet verplaatsbare mijnen tot een ijsblokje maken zijn. Deze speel je met en met vrij en verschijnen random op het scherm. Het is een leuke toevoeging dat ervoor zorgt dat er wat van afwisseling in het spel zit. 

Gameplay 

Je kunt het spel op 2 verschillende manieren spelen, in en uit de dock mode. In de dock mode kun je gebruik maken van de Joy-con, welke je dan gebruikt als een soort van Wii Remote. Zonder dat je een sensor balk hebt, werkt deze manier best prima. Je gebruikt een toets om je punt in het midden te zetten en door middel van de motion control word je beweging bepaald. Persoonlijk vind ik deze mode prettig werken en kun je gaan zitten zoals je zelf wilt, plus hij heeft geen vertraging of last van het licht. 

De tablet mode is gewoon net als bij een telefoon gebruik maken van het Touch Screen. De game zelf beveelt deze mode aan, omdat het veel sneller en prettiger werkt. Deze mode voelt ook gewoon vloeiend aan en ik kan hier dan ook niks slechts over zeggen. Het is leuk dat je kunt kiezen welke je wilt, top gedaan. 

Grafisch 

Grafisch is het mooi kleurrijk en simpel gemaakt, precies zoals je van een puzzel game zou verwachten. Nu zou je misschien zeggen, de Switch kan meer aan en hij ziet grafisch niet beter uit als de mobiele game van een paar jaar geleden, toch zijn de grafics voor deze game prima in orde. Zeker was er meer mogelijk geweest, maar dit is prima voor deze game. Muziek is simpel maar wel leuk en past goed bij deze game. 

Pluspunten
+ TV en Tablet mode alle 2 een eigen manier van spelen. 
+ Puzzel uitdagingen. 
+ Simpele gameplay 
+ Niet te duur. 

Minpunten
– Grafisch had er iets meer in mogen zitten. 

Trailer

Swap This! is een spelletje die enkele jaren geleden op de telefoon is uitgekomen. De Nederlandse studio, bekend van o.a. Toki Tori, heeft de game opgepoetst en uitgebracht naar…

Lekker puzzelen voor een zacht prijsje

  • Gameplay 90 ★
  • Grafisch 60 ★
  • Doel van het spel 85 ★
  • Presentatie 80 ★
  • Replay waarde 85 ★
  • Overall rating 80 ★
Het spelletje is een leuk tijdverdrijf voor slechts €1,19 in de Nintendo store. Nu zijn er games voor de telefoon die gratis zijn, maar daarom kun je deze ook op de TV spelen en zit er geen reclame in, nog microtransacties. Ik heb ook games gezien die meer kosten en minder leuk zijn, of zelfs nog minder bieden dan deze game. Het spel is leuk voor jong en oud en bied leuke puzzel uitdagingen. Grafisch had er misschien meer in mogen zitten, maar je krijgt genoeg content voor een zeer klein prijsje.
80 ★
80.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.