Swords & Soldiers HD (Wii U)

Ooit gehoord van Vikings die zich drukker maken over een Barbecue dan om goud? Dan moet je toch echt eens een keer “Swords & Soldiers” spelen, want daar draait alles om vlees en Barbecue. 

Swords & Soldiers HD strategie-game, die net iets anders is dan je misschien gewend bent, maar daar kom ik straks op terug. Het verhaal is gewoon zo lachwekkend, dat het grappig is. In plaats van dat Vikings op schatten jagen,  zijn ze nu aan het proberen de grootste Barbecue te maken. Zwart Baard zit jou dwars en jij wilt hem stoppen, maar onderweg kom je erachter dat je Quest nog maar net is begonnen. Naast de Vikings kun je ook nog met 2 andere rassen spelen, waarmee je dan een ander verhaal krijgt.  

Gameplay 

Een lastige gameplay is het niet, maar je moet wel erg strategisch zijn om het kunnen spelen. Je begint meestal alleen met goudzoekers, die heb je nodig om voorraad bij elkaar te krijgen om je leger op te bouwen. Zodra je een soldaat gebouwd hebt, loopt hij automatisch van links naar rechts. Omdat het een Side scroller is, werkt het opzich prima, maar omdat je er geen controle over hebt, kun je ze niet tijdelijk bij je basis laten staan zodat je een leger kunt opbouwen. Het is niet verkeerd en dat maakt de Gameplay ook zo apart. Bij het verzamelen van goud  kun je nieuwe skills vrijkopen en deze dan als een icoontje op het scherm plaatsen. Door middel van de Touch Pad van de Wii U kun je die heel snel gebruiken, waardoor het makkelijk weg speelt. 

Grafisch 

Grafisch is het prima in orde en kan ik er niet veel slechts over vertellen. Het ziet er allemaal kleurrijk en goed afgewerkt uit. Het scrollen gaat vloeiend en het kaartje is duidelijk genoeg om te zien waar je troepen zijn. Wel moet je die kaart even doorhebben, maar na het spelen van ongeveer 3 levels, moet je het wel onder de knie hebben.  

Pluspunten
+ Lachwekkend verhaal. 
+ Aparte manier van spelen. 
+ Grafisch goed in orde. 
+ Genoeg keuzes. 

Minpunten
– Niet zelf kunnen bepalen wanneer je soldaten lopen. 

Trailer

Ooit gehoord van Vikings die zich drukker maken over een Barbecue dan om goud? Dan moet je toch echt eens een keer “Swords & Soldiers” spelen,…

Lachwekkend en leuk!!!

  • Gameplay 85 ★
  • Grafisch 80 ★
  • Verhaal 65 ★
  • Presentatie 85 ★
  • Replay waarde 90 ★
  • Overall rating 81 ★
Swords & Soldiers HD is Absoluut geen verkeerde game, en voor slechts €2,99 heb je een hele leuke game, waarmee je ook wel een tijdje zoet bent. Het idee van dit spel is heel apart en behoorlijk lachwekkend, maar dan op een positieve manier. Ik kan niks anders zeggen; probeer deze game eens uit!
81 ★
81.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.