The Evil Within (PS4)

Shinji Mikami, het brein achter de Resident Evil games en een grote man bij Capcom, besloot een nieuwe IP te gaan bedenken. Wat we kregen was: “The Evil Within”, en boh wat voor een spel is dat. 

The Evil Within kan misschien bij het mee kijken een beetje saaie lijken, maar dat is hij absoluut niet. Als je hem zelf het spelen bent, zal je vaak rechtop in je stoel zitten. Jij speelt met Sebastian Castellanos, samen met je collega’s krijgen jullie een nood oproep over een massamoord in het Psychiatrische inrichting. Op moment van aankomst zie je veel politie auto’s, maar geen agenten. Dit laat je al met vragen achter en jij gaat dit onderzoeken. Een maal binnen begint de hel los te breken, vooral als je iets op een bewakingscamera ziet wat gewoon weg niet kan. Je word bewusteloos geslagen en daarna gaat het pas echt beginnen voor je. Want dan is het niet alleen het mysterie oplossen, maar ook vechten voor je eigen leven. Je staat er grotendeels alleen voor, maar soms zijn je collega’s bij je. Het kan goed zijn dat ze het ene moment bij je zijn, en de scene erna weer niet. Heb jij het in je om het geheim achter dit mysterie te ontraadselen?  

Gameplay 

De gameplay voelt grotendeels aan als een van de laatste Resident Evil Games, en dit helemaal niet verkeert. Soms als vijanden wat te dicht bij komen, is het lastig om ze te raken. De besturing en gameplay zijn prima in orde voor deze Horror game. Je kunt via de D-pad tussen 4 items wisselen, deze je natuurlijk zelf kunt plaatsen. Mocht je een ander item nodig hebben, dan kun je door middel van het rechter pookje in het menu komen en hem selecteren, heel handig voor als je iets maar zelden nodig hebt. Tijdens je zoektocht vind je een soort groene slijm, deze kun je gebruiken voor het verbeteren van je wapens, voorraad kogels vergroten en je personage te versterken. In het begin kun je best veel vrij spelen, maar op een gegeven moment worden items zo duur, dat je lang zult moeten sparen. Je hebt minimaal 2 speel sessies nodig om alles vrij te spelen. Maar gelukkig vind je soms een sleutel waarmee je weer een kluis kunt openen, daar zit vaak 10.000 extra punten in, handig om die sleutels te vinden. Er zijn ook genoeg verzamel objecten aanwezig, wat je nog langer bezig houd met het zoeken naar items. Je munitie kan soms snel op zijn, dus wees zuinig en vooral slim met hoe je het gebruikt. De vijanden zijn net als in de Resident Evil games soms erg sterk maar vaak ook erg sloom. Ze kunnen soms ook uit het niets verschijnen, dus rustig spelen is zeker een aanrader. Kort samen gevat, houd je van Horror games, dan is deze zeker een aanrader.  

Grafisch 

Het is voornamelijk een duistere game, en dat maakt het soms wat lastiger om het grafische pareltje goed naar voren te laten komen. Maar geloof me, de game is erg griezelig gemaakt, in een goed opzicht natuurlijk. De personages zien er aardig uit, en de omgeving ziet erg donker uit. De licht effecten van branden kaarsen zien er werkelijk prachtig uit. De muziek en griezel effecten zijn werkelijk perfect afgestemd op deze game. Gewoon weg prachtig. 

Pluspunten
+ Griezelige sfeer. 
+ Je goed in spanning houden. 
+ Genoeg wapens. 
+ Besturing prima in orde. 
+ Erg uitdagend. 

Minpunten
– Vijanden die te dicht bij komen lastig te raken. 
– Verhaal komt lastig naar voren. 
– Kleine schoonheidsfoutjes. 

Trailer

Shinji Mikami, het brein achter de Resident Evil games en een grote man bij Capcom, besloot een nieuwe IP te gaan bedenken. Wat we kregen was: “The Evil…

Erg spannend met hardkloppingen eraan toe!

  • Gameplay 85 ★
  • Grafisch 90 ★
  • Verhaal 70 ★
  • Presentatie 90 ★
  • Replay waarde 80 ★
  • Overall rating 83 ★
The Evil Within heeft me zeker verrast en me vaker rechtop laten zitten. Soms is het lastig iets te zien als het erg dichtbij is, maar daar wen je op een gegeven moment aan. Als je Resident Evil games kent, dan pak je deze zo op, maar ook als je ze niet kent, is deze game zeker een aanrader. Ik heb voor de eerste keer uitspelen z’n 22 uur nodig gehad. Natuurlijk ging ik vaker dood en probeerde ik alles zo goed mogelijk door te zoeken. Het is een super leuke game, alleen het verhaal en complot is wat lastig te volgen.
83 ★
83.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.