The Last of Us: Left Behind

The Last of Us: Left Behind is de eerste en enige single player DLC van de nummer 1 game van 2013 “The Last of Us”. Deze is op Valentijnsdag uitgekomen als download only.  

Er werd bekend gemaakt dat dit spel zich voor het hoofd verhaal van The Last of Us zou afspelen, en dat doet het ook, voor een groot deel. Wat ze als verrassing hebben gelaten, is een stukje dat zich tijdens het hoofd verhaal speelt. Namelijk op het einde van de herfst, als Joel een ijzeren pin door zich heen heeft gekeken, en daarna bewusteloos van het paard valt, krijg je normaal de titel winter te zien en zie je Ellie jagen. Maar in Left Behind word dat gat opgevuld met een stuk verhaal, maar voor ik daar op kom, laat ik eerst bij het andere stuk beginnen.  

Verhaal 

Het verhaal dat we als eerste gaan bespreken is natuurlijk dat voor de originele game afspeelt. Er werd al op het einde van het spel over Ellie’s vriendin Riley gesproken, maar kwam tot heden niet verder naar voren. Maar in deze DLC gedeelte dat voor het spel afspeelt, maak je meer kennis met hun vriendschap en gevoelens. Riley blijkt namelijk al een tijdje weg te zijn van de militaire school, maar besluit op een goeie avond Ellie te gaan opzoeken. Ellie schrikt en vraagt zich natuurlijk af wat er allemaal met Riley gebeurd is. Riley besluit de waarheid te vertellen, maar besluit ook om Ellie mee te nemen op een avontuur. Dat avontuur brengt je naar een groot winkel centrum waar je in het begin alles gaat ontdekken, maar achteraf genoeg mis gaat. Tijdens het spelen kom je veel te weten over Riley, en natuurlijk ook te weten hoe het nu mis is gegaan met hun, dus ook hoe Ellie gebeten is worden.  

In het andere gedeelte van de DLC, speel je ook met Ellie. Maar zoals ik al aangaf, speelt dit stuk zich af tijdens het grote verhaal. Joel die is zwaar gewond en moet dringend behandeld worden. De open wond dicht maken is het eerste dat moet gebeuren. Jouw doel is om een verband doos te vinden met naar en draad om die wond dicht te hechten. Je zoektocht begint rustig, met wat kleine puzzel, maar eindigt in een lekker schiet partij. Tijdens het spelen van deze missie maak je gebruik van je pistool, mes en naderhand ook een boog. Helaas krijg je niet meer wapens, wat ook logisch is. Want Ellie had deze wapens ja ook niet in het hoofdverhaal. Je kunt net als in het gewone spel allemaal spullen vinden om items te maken, maar de moertjes en pillen vind je helaas hier niet in, dus die hoef je ook niet verder te zoeken. 

Gameplay 

De gameplay is precies zoals de gewone game, dat natuurlijk gewoon perfect is. In het stuk waar je alleen in bent, speel je precies zoals in de hoofd game, terwijl het stuk met Riley meer een verhaal is waar je in mee gesleurd word. Door dat ze telkens afwisselen van de 2 verhalen, blijft het leuk en word het niet al te saai. Ook in dit spel heb je weer uitdagingen zoals alle documenten vinden, en alle gesprekken voeren. In totaal krijgt deze DLC, 10 extra trophies. De DLC is niet lang, en duurt ongeveer 2,5 uur. 

Grafisch 

Grafisch is er niks veranderd tegenover het gewone spel, wat natuurlijk te verwachten is bij een DLC. Ellie en Riley zijn enorm mooi gemaakt, net als de omgeving. Zoals ik al in mijn “The Last of Us”review aangaf, het is gewoon een plaatje. Ik kan er niet meer, en niet minder van maken dan dat het er gewoon goed uitziet. 

Pluspunten
+ Ontbrekende stukken komen goed naar voren. 
+ De gevoelens van Ellie en Riley komen goed naar voren. 
+ Besturing blijft perfect. 
+ Muziek dik in orde. 
+ Grafisch nog steeds een plaatje. 

Minpunten
– Had iets langer gemogen.  

Trailer

The Last of Us: Left Behind is de eerste en enige single player DLC van de nummer 1 game van 2013 “The Last of Us”. Deze is op Valentijnsdag uitgekomen als download only.  …

Prachtige uitbreiding!!!!

  • Gameplay 100 ★
  • Grafisch 100 ★
  • Verhaal 95 ★
  • DLC waarde 90 ★
  • Replay waarde 95 ★
  • Overall rating 96 ★
Ondanks dat de DLC na mijn smaak een uurtje langer had mogen zijn, is het zeker een leuke toevoeging aan het spel. Vooral dat gat tussen de herfst en winter vind ik een mooie toevoeging, het is niet iets dat perse erin had gemoeten, maar wel mooi om het achteraf toch te mogen spelen. Het gedeelte voor het spel is ook leuk om te spelen, en vooral om te weten te komen hoe Ellie nu gebeten is worden. Mocht je mijn review van “The Last of Us” zelf nog niet gelezen hebben, klik dan hier.
96 ★
96.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.