The Last of Us: Part II

Het even geduurd, maar eindelijk kon ik aan de slag met The Last of Us: Part 2. Vanaf het moment dat ik deel 1 op de PS3 had uitgespeeld, wilde ik graag meer, en eindelijk hebben we dat. Maar was Part 2 het wachten waard en een waardig vervolg? Kom er achter in deze review. 

Voor ik begin, ik probeer zo min mogelijk te spoilen, maar soms ontkom ik er niet aan. Dat gezegd, hoe vond ik de The Last of Us: Part 2? Ik vind het een waardig vervolg, veel bekende dingen die terug kwamen, maar ook genoeg vernieuwingen. Om meteen al eerlijk te zijn, hij is niet beter dan deel 1, maar die was ook zo sterk dat het bijna onmogelijk was om deze te overtreffen. Des ondanks, vond ik ook Part 2 een hele goede game, en heb ik enorm genoten van dit geweldige spel.  

Verhaal 

Het verhaal is misschien voor sommige wat een door elkaar, maar dat komt ook omdat je veel met flash backs te maken krijgt. Ook speel je nu niet 1 verhaal, maar zeg maar 4 verhalen, en dat is helemaal niet erg. Je speelt namelijk met 2 personages het spel, en van beide kanten krijg je het verhaal te zien, plus hebben beide personages een geschiedenis, die belangrijk is voor het verhaal. Je moet dan ook echt het hele spel uitspelen om uit eindelijk het spel goed te snappen, en dat vind ik wel erg goed gedaan. Zo blijft de game boeiend en uitdagend. Voor de mensen die deel 1 niet gespeeld hebben, raad ik wel aan deze te spelen om een groot deel van het verhaal van Ellie te snappen. 

Iets wat ik nog niet eerder in een game heb gezien, tenminste ik dan, was dat een personage op haar eigen geslacht valt, en persoonlijk had ik daar ook geen enkele moeite mee. Ik weet dat er genoeg mensen zijn die hier moeite mee hebben, maar het hoort er nu gewoon eenmaal bij. Het maakt een klein deel uit van het verhaal, maar niet zo dat het echt hindert. De manier waarop de makers dit naar voren brengen en laten zien vind ik dan ook prima in orde.  

Gameplay 

De gameplay was in deel 1 al perfect, en dit hebben ze ook alleen maar verbeterd. Dingen die ik graag verbeterd wilde zien, hebben ze verbeterd. Ook hebben ze voor nieuwe dingen verzorgd, waardoor de game ook vernieuwd aanvoelt, denk hierbij aan het ontwijken tijdens het vechten. Dit is misschien iets dat we al eerder bij Uncharted 4 zagen, maar dat is helemaal niet erg. Het sluipen, het verzamelen van grondstoffen en zien te overleven is nog altijd het grootste doel van het spel. Het vinden van onderdelen en pillen is ook nog altijd erg belangrijk, want zo kun je de wapens die je hebt en je skills verbeteren. Onderweg kom je veel flessen en bakstenen tegen, die je tegen iemand zijn kop aan kunt gooien om hem vervolgens uit te schakelen met een slag wapen, of met je vuist. Natuurlijk kun je deze ook voor afleiding gebruiken zodat de vijand een andere kant op loopt. Je komt ook stangen en stukken houd tegen waarmee je een paar keer kunt slaan. Verder krijg je nog een  Molotovcocktail, bommen, pijlen, en verschillende vuur wapens, vooral bommen en mijnen zijn een mooie vernieuwing. Ten slotte kun je bij zowel de shot gun als de pijl en boog de minutie verbeteren, waardoor ze nog meer schaden doen. Kort om, allemaal even vertrouwd en toch beter. 

Grafisch 

The Last of Us Remastered was al een plaatje, maar die benutte niet de volledige kracht van de Playstation 4. Part 2 doet dit natuurlijk wel en o mijn god wat is het een plaatje, ik had persoonlijk niet gedacht dat het nog mooier kon, maar Naughty Dog bewijst toch maar weer het tegendeel. Alles is tot in de puntjes uit gewerkt en ziet gewoon prachtig uit, ondanks dat de game duisterder is. De personages zien er ook goed uit, hoewel Ellie en Abby misschien iets vrouwelijk hadden mogen zijn. Ik snap het idee en de wereld waar ze in leven, maar toch net ietsjes meer had er in mogen zitten. De game is veel in de donker en in de regen, maar ook dat ziet er gewoon goed uit. Er zijn ook deze keer weer genoeg momenten waar je gewoon even van het uitzicht gaat genieten, en dat spreekt mij erg aan.  

Muziek 

De muziek is ook weer erg sterk, het is soms slechts enkel gitaar, maar toch klinkt dat niet verkeerd. Het zelf muziek spelen is ook een leuke extra toevoeging in het spel, iets dat ook vaker in het spel naar voren komt. De manier waarop vind ik ook perfect gedaan, want je kunt, als je weet hoe, ook eigen liedjes spelen. 

Pluspunten 
+ Grijpend en meespelend verhaal.  
+ Grafisch gewoon prachtig.  
+ Super mooie muziek.  
+ Het verhaal tot op het einde spannend.  
+ Meerdere speelbare personages.  
+ Besturing nog altijd perfect  
+ Vijanden lijken nog slimmer te zijn geworden.  

Minpunten 
– Game is misschien wat te duister 
– Multiplayer ontbreek 

Trailer

Het even geduurd, maar eindelijk kon ik aan de slag met The Last of Us: Part 2. Vanaf het moment dat ik deel 1 op de…

Een vervolg waar ik op gehoopt had

  • Gameplay 100 ★
  • Grafisch 95 ★
  • Verhaal 95 ★
  • Presentatie 95 ★
  • Replay waarde 100 ★
  • Overall rating 97 ★
Voor mij is The last of Us: Part 2 een waardig vervolg, alles wat ik graag verbeterd wilde zien, is ook verbeterd. Hij speelt goed weg en houd de spanning er tot het einde erg goed in. De flash backs vind ik erg leuk gedaan, dit houd de game goed spannend en zorgt voor genoeg afwisseling. Het verhaal van beide kanten te zien krijgen vind ik een hele pluspunt, want nu zie je namelijk ook waarom de vijand iets heeft gedaan, en krijg je ook met dat personage iets van een band. Het lesbisch gedeelte had ik geen moeite mee en is zo weg gezet dat het niet storend is. Voor mij tot nu toe de beste game van dit jaar.
97 ★
97.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.