The Last Of Us: Remastered

The Last of Us is opnieuw uitgebracht geworden voor de Next Gen Playstation, vorig jaar werd de game al meer dan 200 keer, waaronder ook op Linksquest.nl, tot game van het jaar gekroond. Zal het de game ook deze keer weer lukken?

In deze review ga ik niet alleen verbeter-stukken oppakken, maar ook wat basis informatie van het spel zelf. Een uitgebreide review van de eerdere versie is natuurlijk ook op Linksquest.nl te lezen. Als je dacht dat de game al perfect was, dan heb je deze Remastered nog niet geprobeerd. Hij is niet alleen grafisch verbeterd, maar ook de besturing is nog soepeler gemaakt en zelf heb ik ook het idee dat de vijanden nog iets slimmer zijn geworden. De controller is voor 90% het zelfde gebleven, alleen hebben ze de triggers en schouder knoppen verwisseld, dit is wel even wennen, maar voelt persoonlijk wel iets beter aan.

Gameplay

Voor mensen die het origineel nog niet gespeeld hebben, in dit spel moet je heel veel sluipen en van je omgeving gebruik maken om te overleven. Ook moet je goed zoeken naar spullen waarmee je wapens kunt verbeteren, items kunt maken en zelfs je skills kunt verbeteren. Joel heeft ook wat je noemt een soort luister- skill, waarmee je door muren kunt kijken of er een vijand in de buurt is. Dit zit natuurlijk in de 2 moeilijkste modussen niet erbij. Het is meer een soort van schaduw dat je ziet, maar het is vaak wel heel erg handig. Je kunt maar een beperkt aantal aan munitie vinden en dragen, dus weer vooral zuinig ermee, want voor je het weet, is het op. Ellie helpt je heel vaak mee, maar soms ook niet, dus ga er niet van uit dat ze mee helpt ( als je dat doet, dan gaat het mis). Soms staat Ellie je een beetje in de weg, waar je in het origineel nog vaak door haar heen rende, word je nu soms opgehouden, dit maakt het stukken realistischer. Onderweg kom je veel flessen en bakstenen tegen, die je iemand tegen de kop aan kunt gooien om hem vervolgens te slaan, maar ook voor afleiding zodat hij een andere kant op loopt. Ook kom je stangen en stukken houd tegen waarmee je een paar keer kunt slaan. Verder krijg je nog een  Molotovcocktail, pijl en boog en verschillende vuur wapens.

Grafisch

The Last of Us was al een plaatje op de PS3, ik had persoonlijk niet gedacht dat het nog mooier kon, maar Naughty Dog bewijst toch maar weer het tegendeel. Alles is tot in de puntjes uit gewerkt en ziet gewoon prachtig uit. Ook de personages zijn enorm mooi getekend. Je speelt naast de zomer, ook in de herfst, winter en lente. Elke tijd heeft zijn eigen stijl en charme. Soms blijf je gewoon even staan om van het uitzicht te genieten, zo mooi is het gemaakt. Ook de muziek is gewoon grijpend en erg passend in dit type spel.

Left Behind

Left behind is een DLC waarin je met Ellie speelt, hierin worden 2 stukken van het verhaal opgepakt, die in het gewone spel ontbreken. Er werd bekend gemaakt dat dit spel zich voor het hoofd verhaal van The Last of Us zou afspelen, en dat doet het ook, voor een groot deel. Wat ze als verrassing hebben gelaten, is een stukje dat zich tijdens het hoofd verhaal speelt. Namelijk op het einde van de herfst, als Joel een ijzeren pin door zich heen heeft gekeken, en daarna bewusteloos van het paard valt, krijg je normaal de titel winter te zien en zie je Ellie jagen. Maar in Left Behind word dat gat opgevuld met een stuk verhaal, maar daar kom ik nog op terug,  laat ik eerst bij het andere stuk beginnen. We hebben over deze DLC een uitgebreide review geschreven, deze kun je natuurlijk hier op Linksquest.nl lezen.

Extra Niveau

Vond je de game zelfs op survival nog een eitje, dan is er nog een moeilijker niveau voor je. In deze mode zie je namelijk geen status, dus geen aantal kogels, of hoeveel power je nog hebt. En ben je soms al in 1 slag dood. Het is een hele goede extra uitdaging wat je zeker een keer moet proberen als je de game nog te makkelijk vond.

Multiplayer

Naast dat alles zou je haast vergeten dat het spel ook een Multiplayer heeft. Deze was al erg verslavend op de Playstation 3, en ook op de PS4 is het weer gewoon geweldig. Het lijkt veel op die van Uncharted en je moet hier als een team samenwerken voor materiaal en eten. Tijdens het spelen kom je ook spulletjes tegen die je weer tot een bepaald voorwerp kunt maken. Teamwerk en sluipen is een must in deze Multiplayer. Wat enorm mooi is, is dat het precies zo speelt zoals in de single player.

Pluspunten
+ Grijpend en meespelend verhaal.
+ Grafisch super verbeterd en nog steeds echt een plaatje.
+ Super mooie muziek.
+ Alle DLC’s zijn erbij.
+ Goede multiplayer.
+ Besturing prima verbeterd.
+ Vijanden lijken slimmer te zijn geworden.

Minpunten
– Nog iets meer vernieuwing had erbij gemogen.

Trailer

The Last of Us is opnieuw uitgebracht geworden voor de Next Gen Playstation, vorig jaar werd de game al meer dan 200 keer, waaronder ook…

Nog steeds een echt Meesterwerk!!!!

  • Gameplay 100 ★
  • Grafisch 100 ★
  • Verhaal 100 ★
  • Multiplayer 100 ★
  • Remaster waarde 95 ★
  • Overall rating 99 ★
The Last of Us Remastered is opnieuw een geweldige game, een game die meteen ook alle extra’s bezit. Ik kan dit spel aan werkelijk iedereen aanbevelen. Op sommige punten lijkt het wel op de film “I Am Legend”, maar heeft toch een eigen stijl waardoor hij toch anders is. Het is voor mij heel moeilijk om hem een eigen categorie te geven, maar het beste kun je zeggen dat het een survival / horror game is. Ondanks dat ik de hele review positief ben geweest en de game toch nog genoeg weet te verbeteren, word het helaas niet opnieuw de game van het jaar. Maar daarvoor is het een remake die de naam remake ook waar maakt.
99 ★
99.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.