The Last Tinker: City Of Colors (PS4 & PC)

Als onze wereld in één keer geen kleur meer zou hebben, dan zou de wereld nooit meer het zelfde zijn. Dit zelfde gebeurd ook met “Koru”, de hoofdrolspeler in “The Last Tinker: City of Colors”. 
 
Deze titel komt voor jou misschien als een verrassing, maar dat is ook niet gek met allemaal die indie games die de laatste tijd op de markt komen. Jij bestuurd het aapje “Koru”, dat op een spannend avontuur gaat wanneer de wereld zijn kleur verliest. De dag begint met een simpele race die dramatisch eindigt, want jouw beste vriendje word verwond en een paarse spirit komt je op een gegeven moment helpen. Deze spirit verteld je wat er gaat gebeuren en jij besluit Colortown te gaan redden. Maar niks blijkt wat het is, want volgens de spirit verdwijnt alle kleur en dat kan alleen terug gebracht worden als hij de wereld kaart kan herstellen. Op de wereld kaart zitten de wereld delen Rood, Groen en Blauw, hij verteld je dat paars al niet meer bestaat door een onbekende kracht. Eenmaal bij de kaart aangekomen kom je er achter dat de paarse spirit een bedrieger is en dat hij de persoon is die alle kleuren steelt. ..voor je het weet, verdwijnt alle kleur uit Colortown. Het is aan jou om alles te herstellen en de paarse spirit, die niet paars is maar wit, te stoppen. 

Gameplay 
 
Tegenover wat problemen met de besturing op de PC versie, werkt de besturing op de PS4 prima naar behoren. Het spel is grappig gemaakt en iedereen kan dit spel spelen. Dit wil dus zeggen dat hij best makkelijk is en je genoeg hulp krijgt om het uit te spelen. Je kunt gebruik maken van verschillende items om de levels door te komen. Ook zitten er verschillende puzzels in die je wel even aan het denken zetten, maar deze zijn erg makkelijk en snel te ontdekken. Het spel zit vol spanning en actie, die je van een avonturen platformer mag verwachten. 

Grafisch 
 
Grafisch gezien is het een kleurrijke 3D platformer. Het is geen Final Fantasy XV, maar ziet er wel keurig afgewerkt uit. En om eerlijk te zijn, voor een beginnende studio ziet het er prachtig uit. Je zou het grafisch gezien het beste kunnen vergelijken met Kameo voor de Xbox 360. Een beetje die stijl heeft het spel wel. Elk gebied heeft zijn eigen kleur, en dat merk je ook goed terug in het spel. De schaduw -effecten in het spel vind ik best goed gemaakt, niks op aan te merken. De muziek en geluids- effecten zitten goed in elkaar, maar soms kan een geluidseffect van een bepaald personage best irritant overkomen. 

Pluspunten 

 • Kleurrijk. 
 • Leuk verhaal. 
 • Goeie gameplay. 
 • Grappige personages. 

Minpunten 

 • Sommige geluiden een beetje irritant. 
 • Moet soms lang laden. 

Trailer

Als onze wereld in één keer geen kleur meer zou hebben, dan zou de wereld nooit meer het zelfde zijn. Dit zelfde gebeurd ook met “Koru”, de hoofdrolspeler in “The…

Geweldige game van een vrij onbekende indie studio!

 • Verhaal 80 ★
 • Gameplay 88 ★
 • Grafisch 85 ★
 • Presentatie 90 ★
 • Replay waarde 80 ★
 • Overall rating 84.6 ★
Mimimi Productions heeft best goed werk neergezet in het maken van deze game, zowel op de PC als op de Playstation 4 vond ik het leuk om te spelen. Het spel is voor een gamer die veel games speelt iets te makkelijk, maar dat mag de pret niet drukken. In een tijd waar voornamelijk shooters uitkomen, is dit een hele leuke afwisseling. Ik heb best genoten van dit spel en kan hem zeker aanbevelen. Review is gebaseerd op de PC en PS4 versie.
84.6 ★
84.6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.