The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Een oude recept met een moderne twist, zou je The Legend of Zelda: A Link between Worlds het beste kunnen omschrijven. The Legend of Zelda: A Link between Worlds is een lekkere uitdagende Zelda game die je terug brengt naar 16bit stijl. 

The Legend of Zelda: A Link between Worlds is een Zelda game die het gevoel van de Super Nintendo terug brengt, en door er nieuwe elementen erin te gooien ook meteen als een nieuwe game aanvoelt. Deze Link is niet de zelfde Link als die van A Link to the past, mede ook omdat het generaties later afspeelt. De Link met wie jij speelt is een leerling van een Zwaarden Smit, die op verkeerde tijd op de verkeerde plaats aanwezig is. Yuga, de vijand in deze Zelda, wilt alle Sages en Princess Zelda pakken om zo Ganon te kunnen oproepen, die hij dan onder zijn macht houd om voor hem te dienen. Het doel is om de Triforce te stelen voor een Land die tot heden onbekend is geweest. Yuga maakt van alle sages een schilderij om zo hun krachten te stelen, hij probeert jou ook als een schilderij aan de muur te krijgen, alleen weet jij er gebruik van te maken waardoor jij er een nieuw item van kunt maken. Het is weer een reis tussen 2 werelden om alle Sages te redden en Hyrule te redden. 

Gameplay 

De gameplay voelt meteen vertrouwd aan, en dat is ook goed. Je hebt snel het idee dat je een A Link to the Past het spelen bent, maar omdat ze heel veel dingen veranderd hebben, voelt het ook meteen als een nieuwe game. Wat direct opvalt, is dat al je items via 1 power balk gaat, die zich telkens ook weer van zelf bijvult. Zo heb je in princiepen oneindig veel bommen, pijlen en andere items. Een van de veranderingen die meteen opvalt en even een beetje raar voelt, is dat je niet bij elk kasteel een nieuw item krijgt. Nee, in plaats daarvan kun je die bij een vreemde snuiter huren, of kopen. Als je ze koopt, dan blijven ze van jou, maar als je ze huurt, dan kun je ze niet upgrade en raak je ze kwijt als je een keer dood gaat. In eerste instantie had ik een raar gevoel met het idee dat je in de muren kunt kruipen, maar tijdens het spelen pak je dit heel snel op en geeft het een vertrouwd gevoel. Deze Zelda voelt echt weer als een betrouwbare Zelda game, hij is soms vrij pittig, maar te doen.  

Grafisch 

Grafisch gezien denk je eerst van, waarom weer van boven af, zeker als je Ocarina of Time 3D gewend bent. Maar dit is extra gedaan worden, omdat het een vervolg is op A Link to the Past. Er wordt vaak ook gebruik gemaakt van filmpjes waardoor het spel niet alleen maar 2D van boven af lijkt. Het spel kun je in zowel 2D als 3D spelen. Ik keek zelf alleen de filmpjes in 3D, voor de rest speelde ik het in 2D, maar het 3D ziet er goed uit en geeft een dieper gevoel van het spel. Ze hebben de kleuren en muziek van A Link to the past voor 80% aangehouden. 

Multiplayer 

The Legend of Zelda: A Link between Worlds heeft naast een uitgebreide single player, ook een soort van Multiplayer. Hierin kun je de schaduw Link van andere gamers verslaan. Het is zo gemaakt dat het niet erg is als je verliest, want alles wat je gevonden en behaald hebt, neem je mee. Het speelt vloeiend en is een leuke toevoeging.  

Pluspunten
+ Oude recept met een nieuwe twist. 
+ Items kunnen huren of kopen. 
+ Meteen veel rupees kunnen verzamelen. 
+ Leuke afwisseling met filmpjes. 
+ Multiplayer. 

Minpunten
– Soms iets te pittig.  

Trailer

Een oude recept met een moderne twist, zou je The Legend of Zelda: A Link between Worlds het beste kunnen omschrijven. The Legend of Zelda: A…

Geweldig vervolg op een episch game!!!!

  • Gameplay 95 ★
  • Grafisch 95 ★
  • Verhaal 100 ★
  • Multiplayer 95 ★
  • Presentatie 100 ★
  • Overall rating 97 ★
Ik heb enorm genoten van The Legend of Zelda: A Link between Worlds, het is zeker een van de betere Zelda’s van de laatste jaren. Het is helaas niet mijn favoriet, maar in de top 5 van alle Zelda games staat hij zeer zeker. Mijn ervaring is tijdens het spelen er positiever op geworden dan wat ik in trailers heb gezien. Nintendo heeft er een juweeltje mee weten neer te zetten, waar ze zeker trots op mogen zijn.
97 ★
97.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.