The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

Als 1 Link niet genoeg is om de opdracht te vervullen, moet hij hulp gaan vragen zijn mede links, in The Legend of Zelda: Tri Force Heroes speel je namelijk niet alleen, maar met z’n 3e

Het verhaal is vrij simpel, maar dat is bij deze game niet erg. Tri Force Heroes is namelijk echt een Multiplayer Zelda, die je ook alleen kunt spelen. De moeilijkheids graat zit hem hier dan ook in de gameplay. Sommige zeggen dat het een zoethoudertje is omdat Zelda voor de Wii U uitgesteld is, ik zeg zelf dat deze game daar los van staat en het gewoon een extra game is zoals toen der tijd met “The Four Swords Adventures”. 

Het verhaal speelt zich af in “Hytopia”, een koninkrijk dat zich bezighoudt met Fashion. Het spel komt een paar jaar na “A Link Between Worlds” in de tijdlijn voor. Het complot in deze game is dat “Princess Styla”, vervloekt wordt met een lelijk zwart kostuum door een heks genaamd “The Lady”. De koning kan dit niet aanzien en ook het hele land lijdt hieronder. De koning roept hulp op van helden die de prinses wil redden en voldoet aan de omschrijving van Link. Jij reist uiteindelijk met ze 3het hele Hytopia af om “The Lady” te stoppen en “Princess Styla” te verlossen van haar vloek. 

Gameplay 

Samenwerken is de sleutel om te slagen in deze game, want samen sta je niet alleen sterk, maar samen kun je ook alle obstakels overwinnen. Bij het begin van ieder level krijgt iedereen 1 item, waarmee je 4 gedeeltes van het level mee moet werken. Soms heb je alle 3 hetzelfde item, maar de andere keer heeft 1 iemand of zelfs alle 3 een ander item.  

Als je alleen speelt, moet je erg snel kunnen reageren, terwijl je bij het spelen met z’n 3e moet hopen dat je medespeler precies weet wat hij moet doen. Je kunt de game zowel via internet als local spelen, die keuzen is aan jou. Hierbij is gameshare een handige functie, want je kunt met 1 exemplaar gewoon met 3 man spelen.  

De besturing voelt vertrouwd en zit goed in elkaar. Mensen die “A Link Between Worlds” hebben gespeeld, komen zonder problemen hier mee weg. Maar omdat je in 1 team zit, deel je samen een levens balk en magie meter. Dit kan soms vervelend zijn, maar dit zorgt er ook weer voor een goeden samenwerking.  

Het verzamelen van kleren en deze op het juiste moment weten te gebruiken is gewoon leuk bedacht. Sommige kleding stukken zien niet uit, maar dat elk kleding stuk iets extra’s met zich meebrengt, wil je ze gewoon allemaal verzamelen. 

Grafisch 

Grafisch gezien is het precies “A Link Between Worlds”, gewoon van boven af, kleurrijk en hele goede muziek. Het oogt allemaal heel goed en vertrouwd. Ook deze game gebruikt felle kleuren, die goed tot zijn recht komt. Ze hebben bekende geluidjes en muziek hergebruikt, maar ook genoeg nieuwe muziek erin gestopt. En die combinatie klinkt gewoon perfect. 

Pluspunten
+ Prima gameplay. 
+ Samen werken. 
+ Veel content. 
+ Levels overdoen voor extra kleding items. 
+ Kleding verzamelen. 

Minpunten
– Niet met 2 man kunnen spelen. 
– Verhaal heeft geen echte rol. 
– Alleen spelen kan bij sommige levels lastig zijn. 

Trailer

Als 1 Link niet genoeg is om de opdracht te vervullen, moet hij hulp gaan vragen zijn mede links, in The Legend of Zelda: Tri Force Heroes speel je…

Leuke twist in het Zelda Universum

  • Verhaal 55 ★
  • Gameplay 75 ★
  • Grafisch 90 ★
  • Multiplayer 80 ★
  • Presentatie 70 ★
  • Overall rating 74 ★
The Legend of Zelda: Tri Force Heroes moet je echt kopen voor het samen spelen en niet voor het verhaal, maar natuurlijk ook als je gek bent op Zelda games. Het verhaal is erg simpel en heeft meer een bijrol dan een echte taak. Daarentegen heeft het een verslavende gameplay met veel uitdaging en puzzel werk. Je kunt het spel helaas niet met 2 man spelen, het is of alleen of met 3 man. Dit vind ik persoonlijk wel jammer, maar dat mag de pret niet bederven. Ik heb er in ieder geval van genoten, en kijk alweer uit naar de aankomende Zelda titels.
74 ★
74.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.