The Order 1886

Een van de games die we al voor de release van de Playstation 4 te zien kregen was “The Order 1886”, nu in 2015 is hij er dan eindelijk, en hij was het wachten waard. 

Zoals de naam het al zegt, speelt deze game zich af in 1886 in de stad Londen. De stad word geplaagd door rebellen en Lycons (weerwolven), en het is de taak van The Order om dit tegen te houden. Jij bent een van de Order Ridders van de ronde tafel,  genaamd Sir Galahad. The Order is ooit door “Koning Arthur” opgericht worden. Jij vecht met 3 andere Ridders tegen het kwaad, maar dat moet in het geheim, want de leider van de ronde tafel staat hier niet achter of wil het gevaar gewoon niet inzien. Steeds als je verder komt, komen er nieuwe dingen boven water. Dit geeft z’n goed gevoel dat je gewoon door wilt spelen om meer van het verhaal en het complot te weten te komen. De game is misschien wat aan de korte kant en heeft een open einde, maar toch heb ik er enorm van genoten. 

Gameplay  

Aan de gameplay is niks op te merken, ondanks dat het niet helemaal vlekkeloos is. Zo voelt het schieten soms een beetje stroef aan, iets wat ze met een update zouden kunnen bijwerken. Soms lijkt het gewoon dat je mis schiet en ziet het spel het als raak, en de keer erna weet je zeker dat je raak schiet maar ziet hij het als mis. Omdat het maar af en toe voor komt, valt het vaak niet op, maar het is wel iets wat soms een beetje vervelend kan zijn. Er zitten genoeg wapens in, genoeg afwisseling in de levels en in de gameplay zelf. Soms moet je op tijd een bepaalde knop indrukken, terwijl je het moment daarna veel moet schieten. Naast al die actie is er ook genoeg te verkennen, het is dus raadzaam niet altijd meteen door te rennen maar soms even in alle hoekjes en gaatjes te kijken. Je kunt niet verdwalen, want het actie icoontje word duidelijk aangeven. Dit is ook handig bij het vinden van items en om te zien wat je eventueel kunt oprapen. Zoals ik al zij zit er in de wapens genoeg afwisseling, er zitten zowel echt bestaande als futuristische wapens in. Je kunt 1 hand pistool, rook bom, hand granaat en groot wapen met je mee dragen.  

Grafisch 

Grafisch is The Order 1886 echt een plaatje en misschien wel een van de mooiste spellen die je op dit moment op de Playstation 4 kunt krijgen. De personages zien er werkelijk prachtig uit, net als de omgeving. Er zit werkelijk weinig verschil tussen de filmpjes en de echte speel sessie, wat gewoon weg geweldig is. De stad is echt duister gemaakt, zoals het in die tijd ook moet voorstellen. De licht effecten is ook niks op aan te merken. De gesprekken zijn duidelijk en klinken werkelijk prachtig. De muziek is ook prima in orde en past precies in deze game thuis. 

Pluspunten

 • Goed verhaal. 
 • Speelt lekker weg. 
 • Genoeg afwisseling. 
 • Vette wapens. 
 • Grafisch een pareltje. 
 • Emotie van personages is goed aanwezig. 

Minpunten

 • Veel te kort. 
 • Schieten soms wat stroef. 
 • Geen Multiplayer.  

Trailer

Een van de games die we al voor de release van de Playstation 4 te zien kregen was “The Order 1886”, nu in 2015 is hij er dan eindelijk,…

Kort, maar wel tof

 • Verhaal 95 ★
 • Gameplay 80 ★
 • Grafisch 95 ★
 • Presentatie 90 ★
 • Replay waarde 70 ★
 • Overall rating 86 ★
Ondanks dat het spel een beetje kort is en het schieten soms een beetje stroef aanvoelt, heb ik toch enorm genoten van deze game. Het is wel jammer dat hij geen Multiplayer heeft, want dat had best vet kunnen zijn. Het spel heeft een duidelijk open einde, iets wat ik in eerste instantie niet had zien aankomen. Dit betekend wel dat we ooit een vervolg kunnen gaan verwachten, en om eerlijk te zijn, mag die wel van mij komen. De game bied als je op de Trophies uit bent zeker nog een replay waarde. Maar ook als je dat niet doet, is de game goed genoeg om nog een keer te spelen.
86 ★
86.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.