Thief (2014) – PS4

Wat van jouw is, is nu van mij!!! Dat is wat je kunt verwachten van een dief. In Thief ben jij, zoals de naam het al zegt, een dief.  Hoe pakt dit uit in een spel? 

Je zou denken bij een naam als “Thief” dat je gewoon mensen gaat beroven en inbreekt in huizen. Opzich is dit ook een groot doel van het spel, maar dan voornamelijk in de sub-missies. De hoofd missie gaat om een verborgen schat die uiteindelijk om een donkere kracht gaat. Het begint met een missie waarin je samen met een vrouwelijke dief een schat moet stelen. Al heel gauw merk je dat hier meer achter zit, vooral als jouw personage “Garrett” de missie wil staken. Uiteindelijk gaat er wat mis en voor je het weet ben je 1 jaar van je leven kwijt. Jij komt bij en gaat opzoek naar werk, maar al gauw kom je onbewust weer op die zelfde missie uit.  

Gameplay 

De gameplay zit in principe goed in elkaar, vooral als je een combinatie van zoeken, sluipen en puzzelen weet samen te voegen. Je moet heel veel gebruik maken van het donker, om overal goed langs te komen. Je hebt een speciale vission mode, waardoor je steelbare voorwerpen makkelijker kunt vinden. Sloten kraken en vallen onschadelijk maken lijkt bijna een dagtaak in Thief, dat opzich niet verkeerd is. Het grootste minpunt van de gameplay is helaas dat je jezelf niet goed kunt verdedigen. Het is de bedoeling om overal ongezien langs te komen, maar als je betrapt word, dan is het jammer dat jij geen zwaard kunt oprapen. De besturing  is niet moeilijk, voelt prima aan en speelt goed weg. Omdat je meerdere gebieden hebt, moet het spel vaak tussendoor laden, en dat is best vervelend, vooral omdat je ook nog niet snel kunt reizen. Snel reizen was zeker handig geweest in dit spel.  

Grafisch 

Grafisch gezien is Thief een beetje een teleurstelling. Meteen in de eerste paar minuten van het spel had ik zo iets van, dit is geen Next gen titel. Vergeleken met de PS3 versie, zit hier bijna geen verschil in, en dat is behoorlijk jammer. Nu is het geen extreem groot probleem, maar het is wel jammer dat ze niet meer moeite genomen hebben en meer een simpele poort ervan gemaakt hebben. De schaduw die komt door kaarslicht, is ook een beetje aan de magere kant. Het ziet er niet verkeerd uit, maar ik heb PS3 games gezien, die er beter uitzagen. De geluidseffecten en gesprekken zijn dik in orde, maar de muziek laat helaas ook een beetje afweten.  

Pluspunten
+ Puzzelen, sluipen en safes kraken. 
+ Lang genoeg, genoeg sub missies. 
+ Echt gebruik moeten maken van donker. 
+ Goede besturing. 
+ Erg uitdagend. 

Minpunten
– Spel onderbreken door bij te laden. 
– Grafisch achterhaald. 
– Verhaal lastig te volgen. 
– Makkelijk te verdwalen, niet snel kunnen reizen. 

Trailer

Wat van jouw is, is nu van mij!!! Dat is wat je kunt verwachten van een dief. In Thief ben jij, zoals de naam het al zegt,…

Leuke game, maar had meer ingezeten

  • Gameplay 70 ★
  • Grafisch 60 ★
  • Verhaal 60 ★
  • Presentatie 60 ★
  • Replay waarde 55 ★
  • Overall rating 61 ★
Thief is best een vermakelijk game, laat ik daar mee beginnen. Er is meer dan genoeg te doen in de hele game, vooral omdat er meer dan genoeg extra missies zijn, en je 8 hoofdstukken makkelijk kunt overspelen, opzoek naar items die je misschien vergeten hebt. Het vaker moeten laden, ook als je dood bent gegaan, is iets dat ik bij een PS4 titel niet meer hoopte te zien. Ook het grafische had veel beter gekund, en dat zijn een paar punten die helaas deze game niet als een Next Gen game laten aanvoelen.
61 ★
61.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.