Toki Tori 2+ (Wii U, PC, PS4 & Switch)

Veel mensen weten het niet, maar Toki Tori is een puzzel game van Nederlandse bodem. Deel 1 gaat al enige jaren mee met verschillende upgrades en remasterde versies, maar ook deel 2 kent al enige versies en upgrades, en in deze versie kijk ik met jullie naar de + versie, review is gebaseerd op de Nintendo Wii U, PC, Playstation 4 en Nintendo Switch versie.

Het spel omschrijven is niet heel lastig, het gaat om Toki Tori die opnieuw zijn broertjes en zusjes moet redden. Dit doe je opnieuw door het oplossen van verschillende puzzels. Alleen deze keer hebben de mensen van Two Tribes er een nieuwe twist aan toegevoegd, en dat is om er een puzzel adventure game van te maken. Waarbij je in deel 1 alle eieren moest verzamelen en in elke puzzel beschikte over verschillende items, is dit nu allemaal vervangen door een fluiten en stampen. Dit klinkt misschien saai, maar dat is het zeker niet. 

Wat betekend de +? 

Toki Tori 2 is oorspronkelijk uitgekomen voor de Nintendo Wii U in 2013, terwijl ik de game getest heb op de PC met behulp van het Steam Platform. Van de ontwikkeling heb ik verschillende items gemaakt, deze staan ook op Linksquest. Veel mensen vonden de game te lastig, omdat er niks van verhaal of hulp aangeboden werd. Omdat de game nog in ontwikkeling was voor o.a. Steam en naderhand ook de Playstation 4, hebben ze bij Two Tribes de game verbeterd en naar de feedback geluisterd. Om duidelijk aan te geven dat het om een verbeterde versie ging, hebben ze de game 2+ genoemd. Mensen die de gewone versie al hadden op de Wii U, hebben een gratis update gekregen. 

Gameplay 

De gameplay is simpel en zit vol met puzzels. Je gebruikt de analoge stick of de D-pad om te lopen, veder gebruik je de 2 actie toetsen om te stampen of te fluiten. Door te stampen breek je dingen, jaag je dieren weg of laat je iets gebeuren. Met fluiten roep je dieren naar je toe of trek je de aandacht van bijvoorbeeld vogels. Tevens zijn er verschillende liedjes die je kunt fluiten, hierdoor kun je o.a  teleporteren of het level resetten. Vogels pakken je op en brengen je naar hun nest, een vogel kun je niet afweren, dus als hij je ziet, dan ben je meestal gewoon de klos. Tijdens je avontuur kom je naast vogels ook kikkers en levende bessen tegen, als een kikker een bes ziet, dan rent hij erop af en eet hem op. Hij word dan dik en kan dan niet meer lopen, door te stampen laat hij van schrik een bubbel los, die jij weer kunt gebruiken om hoger te komen. In donkere grotten heb je ook licht gevende bessen en vuurvliegjes die je helpen door donkere gebieden te komen. De puzzels zijn goed te doen en het de besturing voelt gewoon perfect. 

Grafisch 

Grafisch is het een 2D game die erg kleurrijk is. De kleuren zijn bijna net een animatie film en maakt het daarom ideaal voor jong en oud om naar te kijken. De Animaties zijn zeer leuk gedaan en zien er gewoon mooi uit. De muziek is rustgevend en past goed bij deze game. 

 Pluspunten
+ Leuke gameplay 
+ Uitdagende puzzels 
+ Grafisch een plaatje 
+ Mooie muziek 
+ Extra uitdagingen 
+ In-game Achievements 

Minpunten
– Soms een hint was wel welkom 
– Verhaal komt niet goed naar voren 

Trailer

Veel mensen weten het niet, maar Toki Tori is een puzzel game van Nederlandse bodem. Deel 1 gaat al enige jaren mee met verschillende upgrades en remasterde versies, maar ook…

Adventure en Puzzels vinden elkaar

  • Gameplay 95 ★
  • Grafisch 85 ★
  • Verhaal 75 ★
  • Replay waarde 80 ★
  • Presentatie 85 ★
  • Overall rating 84 ★
Ik ben een van de gelukkige geweest die deze game heeft mogen testen, waar ik wel trots op ben. De game was in 2013 al geweldig op de Wii U en is de loop ter tijd door middel van Updates en heruitgaven er alleen maar beter op geworden. Persoonlijk vind ik de Switch versie de beste versie die er op dit moment is, maar dat wil niet zeggen dat een andere versie niet goed is, het gaat hier echt om kleine verschillen. Persoonlijk vond ik de game toen al geweldig en die is nog steeds geweldig, zeker een aanrader. Heb deze game gespeeld op de PC, Wii U, PS4 en Nintendo Switch. De Playstation 4 heb ik Fysiek.
84 ★
84.0

2 Replies to “Toki Tori 2+ (Wii U, PC, PS4 & Switch)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.