Toki Tori (Switch)

Toki Tori is terug, en ook deze keer weer op de Nintendo Switch. Het gaat deze keer om het eerste deel en in deze review neem ik een kijkje naar dit spel. 

Ik heb een paar jaar geleden al een radio review van dit geweldige spel gedaan, maar nu de game opnieuw is uitgekomen wil ik hem graag nog een keer onder de loep nemen. Toki Tori is een game die al langer mee gaat dan veel gamers denken. De meeste kennen hem waarschijnlijk van de mobiele telefoon of de latere HD upgrades op andere consoles. Maar de game stamt al uit 1994, hij was toen nog bekend onder de naam “Eggbert in Eggciting Adventure” en was in ontwikkeling voor de MSX. In 2001 heeft de game een officiële release gekregen op de Gameboy Color, met hulp van Capcom. Ik zelf heb het Game Boy exemplaar en was toen al helemaal weg van deze game.  

Maar goed, na die korte geschiedenis is natuurlijk de vraag “Wat is het precies voor een spel”? Toki Tori is niets minder dan een puzzel game. Je moet telkens proberen alle eieren te verzamelen om zo naar het volgende level te komen. De puzzels worden steeds vernieuwd met hulp van voorwerpen, deze heb je nodig om de puzzels te kunnen oplossen. Mocht je een klein foutje maken, dan kun je met de terugspoel functie een stukje terugspoelen.  

De besturing voelt voor een game die al meerdere updates heeft gekregen misschien wat stroef aan, vooral omdat de game op de Nintendo Switch 1 maand na deel 2 is uitgekomen. De besturing is verder prima en werkt vlekkeloos, alleen had Toki Tori wat soepeler mogen bewegen. Voor de rest werkt de game prima en is het een simpele besturing. Het wisselen van items en het gebruik maken ervan gaat zonder problemen.  

Grafisch is het een mooie en kleurrijke game, hij ziet er tegenover de Game Boy Color versie natuurlijk een stuk strakker uit. Maar ook als je hem grafisch vergelijkt met bijvoorbeeld die van een Wii U versie dan ziet de game er nog net ietsjes strakker uit. Dit komt omdat de game op een 60 FPS loopt, en dat geeft mooie resultaten. Verder heeft deze versie ook HD rumble support, en dat voegt net dat beetje extra toe aan de game.  

Pluspunten
+ Puzzelen met items 
+ Terug spoelen bij een fout 
+ Simpele besturing 
+ Uitdagend 
+ Mooie muziek 

Minpunten
– Toki Tori voelt wat stroef aan.  

Trailer

Toki Tori is terug, en ook deze keer weer op de Nintendo Switch. Het gaat deze keer om het eerste deel en in deze review neem…

Nostalgie

  • Gameplay 85 ★
  • Grafisch 90 ★
  • Doel van het spel 85 ★
  • Presentatie 85 ★
  • Replay waarde 80 ★
  • Overall rating 85 ★
Toki Tori is nog altijd een geweldige puzzel game, hij was in 2001 op de Game Boy al geweldig, en is zelfs 17 jaar later nog altijd geweldig. Als je van puzzels houd, dan is deze game van Nederlandse bodem zeker een aanrader. Hij kost slechts €4,99 in de Nintendo E-shop en dat is de game meer dan waard. Wat ik eerder al zij, de besturing had nog iets soepeler gemogen van mij, maar buiten dat kan ik er niks slechts over zeggen.
85 ★
85.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.