Tomb Raider: Definitive Edition (PS4)

Tomb Raider Definitive Edition is in theorie precies de zelfde game als de Tomb Raider uit 2013, maar toch bied het spel wat extra’s met zich mee. In deze review ga ik niet alleen de verschillen tussen de gewone en Defenitve Edition uitleggen, maar ook het spel gewoon beschrijven. De verschillen neem ik apart even door.

Overleven, dat is het hele doel van het spel, jij gaat met een team een onderzoek doen naar Himico op de bermuda driehoek. Maar zodra jij ook maar in de buurt komt, word je schip overvallen door een mysterieuze storm, die achteraf een reden blijkt te hebben. Jij strand op het eiland, net als je team genoten. Maar als heel snel word jij buiten bewust geslagen en mee genomen. Jij komt bij en vanaf dat moment ben je druk bezig te overleven en je vrienden te vinden. Tijdens het ontdekken kom jij erachter dat er iets is dat jouw vast houd op het eiland. Want iedere hulp die komt, stort neer en blijft dood. Het is een spel vol actie en spanning, en je zult je geen minute vervelen.

Gameplay

De besturing zit heel goed in elkaar, en lijkt op sommige punten veel op die van Uncharted. Niet dat het verkeerd is, want die is gewoon heel makkelijk en goed te doen. Het wisselen van wapens gaat heel snel, en de beweging van Lara is ook gewoon geweldig. Zodra je begint met spelen merk je al dat het spel je een bepaalde route leidt, zodat je in princiepen niet kunt verdwalen. En mocht je achteraf wat vergeten, geen nood, want met snel reizen kun je altijd terug gaan naar bepaalde locaties. Die actie en spanning zit er vanaf het begin in, en houd ook de hele game goed aan. Het kunnen upgrade van je wapens en je skills maakt het zoeken naar onderdelen nog een stuk leuker, want elke skill geeft je een nieuwe kans om nog beter te spelen. Als je in het begin slim kiest, kun je heel veel extra onderdelen krijgen waardoor je nog sneller andere skills krijgt. Het klimmen, springen werkt allemaal vlekkeloos. Alles bij elkaar is het een goeie gameplay, met hier en daar een hele kleine Glitsch.

Grafisch

Grafisch gezien is Tomb Raider Definitive Edition next gen titel, hij zag op de vorige generatie al goed uit, maar nu deze gezien te hebben ben ik blij dat ik de Definitive Edition gekocht heb. Het eerste wat je opvalt is hoe mooi de omgeving gemaakt heeft, alles ziet zo mooi afgewerkt uit, dat je soms stil blijft staan om van het uitzicht te genieten. Maar de dieren en Lara zelf zien er super mooi uit, vooral bij Lara zie je toch hoeveel moeite ze in het tekenen hebben gestopt. Lara stond altijd bekend als de vrouw met dikke tieten en 2 pistolen langs haar af, dat is hier verleden tijd. Lara heeft nog steeds een stevige voorkant, maar is veel vrouwelijker getekend, en dat vond ik persoonlijk erg mooi aan deze game. De emoties die Lara soms heeft, komt heel goed naar voren, echt toppie.

Defenitive Edition

Zoals ik al melden, is de Definitive Edition een soort remake van de game die in 2013 is uitgekomen. Ondanks dat er in de single player niks is veranderd, bied het toch verschillen met zich mee. Zo zit in de Definitive Edition alle DLC’s die er maar zijn, dus ook alle extra pakjes, die je meteen tot je beschikking hebt. Maar het grootste verschil in de Definitive Edition is toch het grafisch gedeelte. Alles wat opgepoetst kon worden, is ook worden opgepoetst. Lara nog mooier getekend worden dan ze al wat, nog echter en scherper. Vooral aan de haren van Lara kon je dag en nacht verschil zien, dat ziet er in de Definitive Edition veel echter uit. Naast Lara heeft ook de omgeving en de dieren nog een update gekregen, ook dat is scherper en mooier afgewerkt. Voor de rest is het precies de zelfde game.

Multiplayer

Ik heb helaas op de PS4 niet de multiplayer kunnen testen. Niet dat ik geen PSN Plus heb, maar omdat er blijkbaar niemand online is. Maar omdat de gameplay het zelfde is als op de vorige consoles, ga ik ervan uit dat het bij de Multiplayer ook zo is. De multiplayer is een geweldige third-person shooter, die precies de besturing heeft van de single player. Dus als jij denkt dat je super goed bent, bewijs het dan maar eens tegen andere in de wereld. Alles wat je tegenkomt en kunt doen in de single player, kun je ook doen in de Multiplayer. Mappen zijn precies de levels uit de single player, maar dan aangepast om lekker te kunnen knallen. Je hebt 2 groepen, de groep van Lara en de slechteriken. Van beide kant kun je een personage kiezen, en kun je een aparte wapen pakket maken. In totaal zijn er 4 schillende modes voor te spelen, waarbij Team Deathmatch toch het leukste blijft.

Pluspunten
+ Super mooi verhaal.
+ Lara van een andere kant zien.
+ Grafisch een plaatje.
+ Hele goeie gameplay.
+ Van begin tot eind actie en spanning.
+ Genoeg extra’s te vinden.
+ Wapens en skills kunnen upgrade.

Minpunten
– Kleine Bugs die niet gefixt zijn worden.

Trailer

Tomb Raider Definitive Edition is in theorie precies de zelfde game als de Tomb Raider uit 2013, maar toch bied het spel wat extra’s met…

Een geweldige reboot van een geweldige serie, nu alleen nog beter.

  • Verhaal 100 ★
  • Gameplay 95 ★
  • Grafisch 95 ★
  • Replay Waarde 100 ★
  • Multiplayer 90 ★
  • Overall rating 96 ★
Tomb Raider Definitive Edition is een princiepen een opgepoetste versie van het gewone spel met alle uitbreidingen erbij. Sommige kleine bugs die ik op de Xbox 360 versie tegen kwam, zitten ook nog een deze versie, dat wel jammer is. Voor de rest was de game al geweldig, en dat gevoel hebben ze in deze game ook aanwezig gelaten. Als je echt genoten hebt van de gewone game, en net als ik er geen genoeg van kan krijgen, dan is de Definitive Edition een leuke toevoeging.
96 ★
96.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.