Tomodachi Life

Welkom in de wereld van Tomodachi Life, een eiland vol met jouw vrienden die misschien wel andere dingen gaan doen dan je verwacht. 

Tomodachi Life is een soort tamagotchi, alleen dan met mensen en op een gezellig eiland. Je zou ook wat elementen van The Sims eruit kunnen halen, alleen vind ik dat persoonlijk wat ver gezocht. Het hele spel draait om het onderhouden van je bewoners, die werkelijk iedereen kunnen zijn. Van bijvoorbeeld je vrouw, je beste vriend tot je boze schoonmoeder. Maar je kunt ook personages verzinnen of beroemdheden namaken. Zo heb ik Mr Bean en The Angry Video Game Nerd als bewoner erbij gemaakt. De bewoners geven zelf aan wat ze precies nodig hebben. Dit kan van nieuwe kleren, tot eten zijn. Iedere bewoner heeft een andere manier van reageren en natuurlijk een andere smaak, het is de bedoeling om te ontdekken wat ze precies nodig en lekker vinden. 

Gameplay 

Ik denk wel dat ik hierboven al een groot deel van de gameplay beschreven heb, maar ik zal er hier toch nog iets dieper op in gaan. Je hebt een groot eiland waar jij de baas van bent. Het is de bedoeling het zo gezellig mogelijk te maken. Je krijgt allemaal winkels waarbij je van alles kunt kopen. Zo kun je bij de ene winkel eten kopen, en bij de andere een inrichting van een woning. De kleren krijg je in bijna alle vormen en maten, van een sexy jurkje tot een hamster pak. Het klinkt misschien saai, maar na meer dan 60 uur gameplay kan ik wel zeggen dat ik best verslaafd ben geraakt aan deze game. Het is soms wel lastig als je net als ik vaker het  ‘s avonds of ‘s nachts speeld, want dan liggen de meeste bewoners gewoon te slapen en valt er weinig te beleven. Dus het is handig om ook overdag pogingen te doen om iets te bereiken. Het gedrag van een mii personage stel je samen met verschillende vragen, deze zijn van; ben je direct of hou je van humor, tot van ben je snel of langzaam?. Je hebt verder geen invloed op hun, wat ze uitspoken is compleet random. Jij kunt dus niet bepalen wie met wie een relatie krijgt of welk eten zij nu wel of niet lekker vinden. Je moet goed kijken en onthouden wat ze leuk vinden. De mii’s werken met levels, hoe leuker ze het vinden, hoe hoger ze worden, en bij elk nieuw level kun je ze iets extra’s geven of leren. Dat kan zijn van geven van extra geld, tot het leren van zingen van een rock liedje. Soms willen ze ook een mini spelletje doen en kun je op het eiland verschillende events vinden, alleen zijn die events rond een bepaalde tijd maar beschikbaar.  

Grafisch 

Grafisch gezien is het allemaal kleurrijk en kind- vriendelijk gemaakt. Het is zo kind vriendelijk dat je er spontaan vrolijk van word. Er hadden wel wat meer verschillende stemmen in gemogen, maar dat ze al echt praten is al heel erg leuk. De muziekstukken die de mii’s kunnen zingen klinken soms wel erg vals, maar dat mag de pret niet bederven. Alles is duidelijk en overzichtelijk te zien en te vinden, en dat is best handig. Ook herken je precies  wie wat wilt. Zo is een groen poppetje iemand die een spelletje wilt doen, en een roze hartje iemand die verliefd is.  

Pluspunten

Eigen eiland runnen met mensen die je leuk vind. 
Mii’s doen wat ze willen. 
Relatie problemen en ruzies zien op te lossen. 
Kind vriendelijk 
Erg verslavend. 

Minpunten

  • Geen online functie. 
  • Iets meer afwisseling was welkom geweest. 
  • Sommige dingen tijd gebonden. 

Trailer

Welkom in de wereld van Tomodachi Life, een eiland vol met jouw vrienden die misschien wel andere dingen gaan doen dan je verwacht.  Tomodachi Life is een soort tamagotchi, alleen…

Grappig spelletje voor jong en oud!

  • Gameplay 90 ★
  • Doel 85 ★
  • Grafisch 80 ★
  • Presentatie 85 ★
  • Replay waarde 75 ★
  • Overall rating 83 ★
Nintendo staat bekend met games als Animal Crossing, waarin de echte tijd een rol speelt, dit komt ook erg terug in “Tomodachi Life”. Het is een hele leuke game, en is zelf best verslavend. Wel hadden er hier en daar nog iets meer minispelletjes in mogen zitten en is het soms jammer dat iets op tijd gebonden is. Een relatie van het zelfde geslacht kan ik deze game niet, dat misschien voor de kleine gamers wel prettig is. Ik amuseer me in ieder geval nog steeds heel goed met deze game, had ik persoonlijk niet verwacht.
83 ★
83.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.