Top 10 Favoriete consoles

In de loop der jaren hebben ik behoorlijk wat consoles geprobeerd bespeeld, maar welke van al die consoles vind ik nu het beste. Het leek me daarom leuk om een Top 10 te maken met de beste consoles waar ik ooit op heb gespeeld. Deze is natuurlijk gebaseerd op een persoonlijke mening, dus neem het niet te hard.  

10. Sega Mega Drive 

Hoewel ik zelf met Nintendo ben opgegroeid, heb ik vaak op de Sega Megadrive gespeeld, vooral Sonic The Hedgehog 2 en Streets of Rage 2 heb ik helemaal kapot gespeeld op deze console. Ik zelf heb dan geen Sega console, maar speel deze games nog regelmatig op de Playstation 4 via de Mega Drive collection. 

9. Gameboy Advance (Inclusief SP en Micro) 

De Game Boy Advance is een handheld waarvan ik het eerste model voornamelijk veel heb gebruikt. Wat ik vooral mooi vond was dat ze zowel Advance als gewone Gameboy Games speelde, maar hij had vooral ook veel geweldige titels. 

8. Nintendo Wii 

De Nintendo Wii vond ik vooral een leuke console omdat het iets nieuws met zich mee bracht. In de eerste paar jaar heb ik er veel games grijs op gespeeld, en ook nu zijn sommige spelletjes erg leuk erop.  

7. Nintendo 64 

De Nintendo 64 was niet bij iedereen een geliefde console, maar ik vond hem erg leuk. Games als Mario 64, Wave Race, Turok en mijn favoriet, The Legend of Zelda: Ocarina of Time heb ik extreem vaak uitgespeeld op dit systeem. 

6. Sony PlayStation 3 

Hoewel ik altijd een Nintendo liefhebber ben geweest, heeft mijn vrouw me in 2006 verrast met deze Playstation 3. Dit was voor mij de eerste Playstation console waar ik super veel plezier aan beleefde met geweldige titels als Uncharted, Resistance, Killzone en later ook de legendarische The Last of US. 

5. Nintendo GameCube 

In de tijd dat bijna iedereen waar ik mee omging een Playstation 2 had, koos ik voor de Nintendo GameCube, een keuze waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb. Games als The Legend of Zelda, Mario Sunshine, Mario Kart, Medal of Honor en Super Smash Bros. Melee heb ik dan ook helemaal grijs gespeeld.  

4. Nintendo Game Boy (Inclusief Pocket en Color) 

De Gameboy heb ik als kind heel veel plezier aan gehad, vooral omdat ik hem overal mee naartoe kon nemen. Games als Tetris, Mario Land, en Teenage Mutant Ninja Turles heb ik extreem vaak op de Gameboy gespeeld. 

3. Sony PlayStation 4 

De Playstation 4 is een systeem dat ik extreem goed vind. Ik heb mijn release model eind 2019 omgeruild voor een Playstation 4 Pro en nog steeds speel ik er heel veel op. Ik vind dit systeem nog zo goed dat ik pas eind 2021 ga kijken voor de Playstation 5. 

2. Nintendo Entertainment System 

Met de NES is het voor mij allemaal begonnen, dit systeem had ik onverwacht gekregen en heeft mijn leven helemaal veranderd. Games als Probotector, The Legend of Zelda, Super Mario Bros. en Castlevania hebben mij dan ook echt als kind al verrast, deze games speel ik op de dag van vandaag nog altijd heel graag. 

1. Super Nintendo Entertainment System 

De NES was een geweldig systeem, maar de Super Nintendo is toch mijn meest favoriete console ooit. Alles was ik al geweldig vond aan de NES, maakte de Super Nintendo nog een stuk beter. De Super Nintendo had niet alleen een betere controller, maar ook met hulp van de Super Gameboy om Gameboy games op de TV te spelen maakte dit een must have systeem voor mij. 

Wat vond jij van deze Countdown? Welke Systeem was jouw favoriet? Laat het me gerust weten in de comments. Voorkeur voor een bepaalde Countdown, laat het me weten en ik zal proberen deze te maken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.