Top 10 The Legend of Zelda Games

The Legend of Zelda is mijn favorieten game serie, en zelfs na al die jaren vind ik dit nog steeds de beste serie ooit gemaakt. Maar welke games vind ik nu de beste? Dat zal ik jullie in deze countdown laten weten met mijn 10 favorieten.

10. The Legend of Zelda: Skyward Sword

Skyward Sword was de eerste echte Zelda game die 100% op Motion control gemaakt is worden, dit maakte het actiever, maar soms ook wat lastiger te spelen. Het verhaal speelt zich in een stad in de wolken af, waardoor we ook nieuwe elementen tegen komen. Het eind gevecht is misschien een beetje lastig met de Wii Remote, maar voor de rest zeker goed.

9. The Legend of Zelda: Link’s Awakening Remastered

Link’s Awakening was al een Zelda game met een aparte stijl, deze Remasterede versie weet dit alleen maar beter te maken, niet alleen door de moderne stijl, maar ook door een betere besturing. Het verschil zit het hem voornamelijk in het meer items kunnen dragen, mede omdat je schild en zwaard nu een eigen knop hebben. Voor de rest blijft hij trouw aan het origineel.

8. The Legend of Zelda: Majora’s Mask

A, Majora’s Mask, misschien bij veel Zelda liefhebbers een mindere Zelda game, maar ik vond het altijd een hele leuke Zelda game. Ondanks dat ik deze vaak heb gespeeld, blijft deze me met de geheimen minder goed in het geheugen hangen. De tijddruk en niet overal kunnen opslaan vonden veel mensen ook een probleem, maar toch heeft deze Zelda wat.

7. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

A Link Between Worlds is een geweldig vervolg op A Link to the Past, en weet die sfeer er ook heel goed in te houden. Grotendeels is de wereld nog het zelfde, maar vernieuwd ook heel veel dingen. Het Plat tegen de muur gaan om zo nieuwe dingen te ontdekken was een mooie vernieuwing. Dit is z’n game waarvan ik graag een remake zou willen zien voor op de Nintendo Switch.

6. The Legend of Zelda

De allereerste Zelda is voor mij tevens de Zelda game waar het allemaal mee begonnen is. De game bracht in de tijd dat het uit kwam heel veel vernieuwingen met zich mee, dat tegenwoordig misschien wel de standaard is geworden voor veel games. Niet iedereen vind dit een leuke Zelda, maar je moet ergens beginnen. Voor mij is dit echte jeugd sentiment.

5. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Breath of the Wild wordt vaak gezien als de beste Zelda game ooit en zelfs als een van de beste games ooit gemaakt. Dat Breath of the Wild een uitgebreide en goede Zelda game is, kan niet ontkent worden, maar persoonlijk vind ik hem niet de beste Zelda game ooit gemaakt, en dat komt meer omdat hij niet alleen in het begin te moeilijk is, maar ook omdat ze te veel afwijken van wat Zelda ooit groot gemaakt heeft. Zeker is een afwisseling prima en maakt dit ook een aparte Zelda, maar voor mij niet een stijl die ze vast moeten aanhouden.

4. The Legend of Zelda: Twilight Princess

Twilight Princess was een Zelda Game die ik erg leuk vond, wel moest ik na het spelen van de Game Cube versie erg aan de Wii versie wennen. De Wii versie had namelijk alles spiegel gedraaid. Twilight Princess vond ik vooral apart omdat je vaak tussen mens en wolf moest wisselen, maar ook de duistere sfeer maakt het gewoon af.

3. The Legend of Zelda: The Wind Waker

The Wind Waker is een Zelda die zeer onderschat is worden, en misschien kwam dat op de manier hoe hij aangekondigd werd. De cartoon stijl vond niet iedereen erg leuk, maar dat is wel een stijl die zelfs nu nog mooi oogt. De kracht van deze game ligt hem dan ook in het verhaal, de muziek, en de gameplay. Ik heb de game op release gekocht en speel deze, en zelfs de remake nog regelmatig. Het varen, het verkennen en ontdekken blijft erg leuk, telkens als ik hem opnieuw speel, ontdek ik nieuwe dingen, en dat vind ik erg leuk.

2. The Legend of Zelda: A Link to the Past

A Link to the Past was de enige Zelda game voor de Super Nintendo, maar dat was dan ook wel meteen een bom van een spel. Alles wat je eigenlijk van een 2D Zelda zou willen, zit er dan ook wel in. Het verhaal was goed, de gameplay was perfect, en ook de muziek was prachtig. Dit is een Zelda die ik op ieder moment van de dag zo zou willen oppakken en ik graag een remake voor de Switch van zou willen zien.

1. The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Het zal geen verrassing zijn, maar Ocarina of Time is voor mij toch de beste Zelda game die ze ooit gemaakt hebben. Deze game is zo goed, dat hij vaak ook word gezien als de beste game ooit gemaakt in het algemeen, en dat is toch heel wat. De kracht van Ocarina of Time ligt hem voornamelijk in de gameplay, het verhaal en de muziek, allemaal punten die ik belangrijk vind in een game. Net als bij A Link to the Past zou ik hier graag een remake voor de Switch willen zien.

Wat vond jij van deze Countdown? Welke games vind jij in deze serie geweldig? Laat het me gerust weten in de comments. Voorkeur voor een bepaalde Countdown, laat het me weten en ik zal proberen deze te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.