Top 5 Sonic Games

Sonic is de bekende mascotte van Sega, deze werd in eerste instantie ontwikkeld en gebruikt om te concurreren tegen de mascotte van Nintendo, Super Mario. Sonic is onder veel mensen erg geliefd, maar natuurlijk vallen niet alle games even goed in de smaak. Vooral in de afgelopen jaren hebben we meer matige Sonic games gehad. Ik werd door Monsternon gevraagd of ik een countdown over Sonic games wilde doen, en daarom in deze countdown mijn Top 5 beste Sonic games.  

Korte spelregels, ik moet de games gespeeld hebben, games waarin Sonic een gast rol heeft worden niet meegeteld. Het gaat hier dus om echte Sonic games. 

5. Sonic Chaos 

Sonic Chaos was voor mij de eerste Sonic Game die ik gespeeld had. Mijn buurjongen had toen der tijd een Sega Master System en dat was toen der tijd de nieuwste Sonic Game, deze heb ik toen vaker bij hem gespeeld. 

4. Sonic 4: Episode 1 en 2  

Sonic 4 vind ik een hele goede opvolger van Sonic The Hedgehog 3. Het bracht naar zo veel jaren genoeg vernieuwingen met zich mee, maar wist toch het klassieke gevoel er goed in te houden. Sonic 4 was in 2 Episodes geknipt waar tevens 2 jaar tussen zat. Ik heb deze toen der tijd op de Xbox 360 gespeeld. 

3. Sonic Mania  

Net als bij Sonic 4 is Sonic Mania een geweldige Sonic game, ook deze game weet veel vernieuwingen met zich mee te brengen, en houd zich toch trouw aan het klassiek. Gewoon weg top. 

2. Sonic Adventure 2 The Battle  

Een game die al goed liep op de Sega Dreamcast was tevens ook de eerste Sonic game op een Nintendo console. Ik vond dit een hele goede 3D Sonic game en de komst van rivaal Shadow maakte het spel helemaal af. Ik heb deze helemaal grijs gespeeld op mijn Nintendo Gamecube. Wat ik vooral leuk vind, is de afwisseling tussen goed en slecht, en de personages aan zicht.  

1. Sonic the Hedgehog 2  

Er kan maar een de winnaar zijn, maar voor mij is Sonic the Hedgehog 2 op de Sega Mega Drive. Sonic 2 had naast de mogelijkheid dat je met Tails nog mee kon spelen, ook de mogelijkheid een split screen wedstrijd te doen. Maar buiten dat was Sonic The Hedgehog 2 een game die perfect weg gespeelde. Gewoon weg top.  

Wat vond jij van deze Countdown? Welke games vind jij in deze serie geweldig? Laat het me gerust weten in de comments. Voorkeur voor een bepaalde Countdown, laat het me weten en ik zal proberen deze te maken.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.