Trust GXT 407 Ravu

Voor het spelen van Games is vaak een goede headset nodig, maar als je gaat kijken, zie je er zo veel en de vraag is natuurlijk, welke is nu echt goed. In deze review neem ik een kijkje naar de Trust GXT 407 Ravu.  

Ik was het zoeken naar een headset voor af en toe te gebruiken, dus wilde er niet al te veel geld aan uitgeven, dit ook omdat ik momenteel niet vaak online game op de PC. Omdat mijn laptop maar 1 auto uitgang had, moest ik eentje met USB hebben. In de advertentie van Bol.com stond het helaas verkeerd en diende de USB-poort alleen voor de verlichting. Nu had ik hem toch dus heb ik hem toch even getest voor ik hem terugstuurde. 

Comfortabel   

Ik moet zeggen, voor een headset van €25,99 had ik vele malen slechter verwacht. Nu kun je zeggen dat er op Wish goedkopere staan, maar daar kijk ik niet naar. Ik heb specifiek gezocht onder Gaming headsets en daar kwam deze meteen naar voren. Dat gezegd, ik vond de headset prima zitten, hij drukte niet te hard tegen mijn oren, en was verder heel makkelijk in te stellen. Het snoer is voor gebruik op een controller of een laptop prima, maar als je hem op een desktop gebruikt en je de kast bijvoorbeeld op de grond hebt staan, dan kan de kabel misschien wat aan de korte kant zijn.   

Neonverlichting 

Via de USB-kabel kun je gebruik maken van de verlichting die in de koptelefoon zit, het ziet er leuk uit en je hebt er tijdens het dragen ook geen last van. Het oogt zeer mooi en vooral in de donkere uurtjes ziet dit er wel mooi uit. 

Aansluitingen  

De headset wordt geleverd met een verlengstuk, hiermee kun je de microfoon en koptelefoon apart inpluggen. Je kunt hem ook zonder verlengstuk gebruiken op een controller van een gameconsole of telefoon, maar als je hem op de PC wilt gebruiken, dan heb ik gemerkt dat hij niet met 1 plug werkt, tenminste, niet op mijn Gaming laptop. Ik kon dan kiezen voor microfoon en koptelefoon functie, wat bij een headset niet echt handig is. De meeste Gaming laptops hebben beide mogelijkheden, maar kans is er dat je maar 1 ingang hebt op je laptop. De USB-aansluiting werkt alleen voor de verlichting, iets wat bij o.a. Bol.com fout omschreven staat. Je kunt hem niet via USB het geluid bedienen. 

Geluid  

Hoewel we tegenwoordig al veel headsets hebben die 7.1 geluid leveren, is deze Stereo. Het geluid is niet extreem luid, maar hard genoeg om er goed op te gamen. Ik heb hier onder andere Gears 5 en Rainbow Six Siege mee gespeeld, en ik vond deze games prima klinken op de headset. Ik kon alles goed waarnemen en het klonk precies zoals ik het me van de gewone speakers kon herinneren.   

Microfoon  

De microfoon vond ik persoonlijk minder van deze headset, ik merkte dat ik de input wat hoger moest instellen om spraak goed waar te nemen. Hierdoor ging het soms wat kraken en had ik soms het idee dat het wat storend was tijdens het game. Voor gewone gesprekken is het prima, maar bij een game sessies doet deze microfoon onder.   

Pluspunten  

 • Niet duur  
 • Zit prima  
 • Geluid is prima  
 • Mooi Design  
 • Neonverlichting  

Minpunten  

 • Kabel is wat kort.  
 • Microfoon is matig.  
 • USB-aansluiting alleen voor de verlichting. 
Voor het spelen van Games is vaak een goede headset nodig, maar als je gaat kijken, zie je er zo veel en de vraag is…

Leuke headset voor een klein prijsje

 • Comfortabel 80 ★
 • Aansluiting 70 ★
 • Geluid 80 ★
 • Microfoon 60 ★
 • Prijs 90 ★
 • Overall rating 76 ★
Als je niet veel geld wilt uitgeven of hebt, en je graag een beetje een luxe headset wilt met Neon verlichting, dan is deze Trust GXT 407 Ravu zeker een aanrader. Ook voor mensen die maar eens in de zoveel tijd online game doen, of hem voornamelijk als koptelefoon willen gebruiken, is deze prima in orde. Wel moet je er bij een laptop op letten dat je hem kunt aansluiten, dus met de 2 pluggen. Je moet hem zeker niet vergelijken met een headset van €100 of duurder, want dat is niet eerlijk, maar voor een Gaming Headset van €25,99 is deze zeker een leuke headset voor het geld. En zoals eerder vermeld, geluid komt via de USB, zoals verschillende advertenties weer geven. De USB is alleen voor de verlichting.
76 ★
76.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.