Turtle Beach Stealth 600 Xbox One

Toen ik voor een draadloze headset aan het kijken voor de Xbox One X, viel me op dat er weinig keuze was, genoeg headset te vinden, maar deze waren meestal altijd gekoppeld aan de controller of aan de console. Ik kwam toevallig de Turtle Beach Stealth 600 Xbox One editie uit, en in deze review ga ik daar wat over vertellen. 

Voor de Playstation 4 had ik me de Sony Wireless 7.1 Headset (Gold Edition) al een jaar eerder gekocht, ik was daar zo tevreden over dat ik in eerste instantie geprobeerd had deze te koppelen aan mijn Xbox One. Helaas ging draadloos niet en bekabelt kon in niks instellen en was het geluid veel te zacht. Na veel kwam ik dan uit op de Turtle Beach Stealth 600 headset, deze leek me voor €80,00 wel een leuke optie, vooral omdat ik hem alleen op de Xbox One zou kunnen gebruiken. Hoewel ik nog nooit een Turtle Beach heb gehad, en vrienden er slechte ervaring mee hadden, wilde ik hem toch eens proberen.  

Ik moet dat ik het een aardige headset vind, het zit redelijk, en heeft mooi 7.1 geluid. De accu is redelijk snel opgeladen en gaat best lang mee, ik heb meerdere avond gespeeld zonder dat ik hem heb hoeven opladen. Dit is zeker mooi meegenomen aangezien hij draadloos is en verder geen extra dongel ofzo nodig heeft.  

7.1 Virtual Surround Sound 

Deze headset levert maar liefst 7.1 Virtual Surround Sound tijdens het game, dat natuurlijk fantastisch klinkt. Toen ik hem voor het eerste testte op Gears of War wist ik niet wat me overkwam, ik was deze game alleen met TV en 5.1 geluid gewent, dus een 7.1 geluid direct bij mijn oren was een compleet nieuwe ervaring. Ik hoorde de kogels letterlijk van alle kanten komen, iets dat ik met het gewone TV geluid niet zo goed hoorde. Je kunt heel makkelijk de volume bepalen via de knoppen op de Headset, en dat werkt gewoon prima. Hoewel ik vaak lees dat het geluid te zacht zou zijn, vind ik het geluid verder prima, misschien niet zo hard als bijvoorbeeld bij mijn Trust GXT 363, maar wel gewoon goed. Kortom, over het geluid kan niks slechts zeggen. 

Comfortabel 

Ik zelf moet tijdens het gamen een bril dragen, en heb wel eens headsets gehad die niet handig waren met een bril. Deze Turtle Beach Stealth zit prima en kan goed ingesteld worden, hem gebruiken met de bril is ook verder geen probleem, alleen moet je even alleen even goed instellen voor hij goed zit. De schelpen zitten redelijk, ook daar moet ik soms even mee puzzelen voor hij goed zit. Zo heb ik soms dat hij toch een beetje drukt tegen een punt van mijn oor. 

Microfoon 
 
De microfoon vind ik ook prima, in zowel spraak opnames als met het praten met vrienden, heb ik geen hinder ondervonden. Ook als er op de achtergrond wat geluid aanwezig is, dan heb ik hier geen last van gehad, tenzij je hem extreem gevoelig hebt staan. Mocht je hem niet willen gebruiken, dan kun je hem mooi naar boven buigen en dan zit hij mooi in het frame verwerkt.  

Verbinding 
 
Deze headset draadloos is en kan buiten Bluetooth ook niet anders aangesloten worden, hij heeft wel een Micro USB aansluiting, maar deze is alleen om de headset op te laden en eventueel te updaten. Via de verbinding toets op de headset en de console, kun je hem heel snel verbinden, en dat werkt gewoon prima. 

Updates 

De headset krijgt af en toe ook wel eens updates, deze kun je heel makkelijk downloaden via de PC, helaas is dat niet mogelijk via de Xbox One zelf, maar de mogelijkheid dat het kan is natuurlijk al mooi meegenomen. 

Pluspunten 
+ 7.1 Virtual Surround Sound 
+ Volume is prima 
+ Makkelijk aan te sluiten 
+ Gaat lang mee op een accu 
+ Is prima te gebruiken met een bril 
+ Prijs is prima 
+ Kunnen updaten. 

Minpunten 
– Updaten alleen mogelijk via de PC. 
– Op PC zonder receiver alleen bedraad mogelijk. 
– Oorschelpen mocht wat meer aandacht hebben gehad.  

Trailer

Toen ik voor een draadloze headset aan het kijken voor de Xbox One X, viel me op dat er weinig keuze was, genoeg headset te vinden, maar…

Prima draadloze headset voor de Xbox One

  • Geluid 95 ★
  • Conform 90 ★
  • Verbinding 85 ★
  • Microfoon 85 ★
  • Kwaliteit prijsverhouding 90 ★
  • Overall rating 89 ★
De Turtle Beach Stealth 600 Xbox One editie is een van de betere draadloze headsets voor de Xbox One, of ik hem nu offline of online wil gebruiken, de games klinken perfect, Inmiddels van schrijven is deze headset rond de €68,00, maar dat is hij meer dan waard. Toen ik hem kocht was de adviesprijs €90,00, en zelfs die prijs is deze headset helemaal waard. De Headset kan op sommige punten wel wat beter, maar daar waar ik hem voor wil gebruiken doet hij het meer dan prima.
89 ★
89.0

2 Replies to “Turtle Beach Stealth 600 Xbox One”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.