Waarom ik nog altijd achter mijn keuze over de next-gen systemen sta

Een tijdje geleden had ik een blog geschreven met de titel “Waarom ik nog niet op release al upgrade naar een nieuw systeem”, en nu een paar maanden later krijg ik toch wel eens de vraag of ik er nog geen spijt van heb. Inmiddels heb ik de systemen al van dicht bij mogen zien en heb ze uitgeprobeerd. Ik moet zeggen dat ze alle 2 wel iets hebben, maar ik sta nog steeds achter mijn besluit, in deze blog leg ik dat nader toe.

Om te beginnen ga ik naar de keuze aan games kijken, op beide systemen is het aanbod van exclusief gewoon heel matig tot niks. Titels die ik eventueel interessant vind komen ook gewoon uit op de vorige generatie spelcomputers. Natuurlijk zal het op de nieuwe systemen sneller laden en mooier ogen, maar ze hebben gewoon geen exclusieve system sellers om mij ook over te halen naar een nieuw systeem.

In het verleden, kijk ik even naar de Playstation 3 als voorbeeld, toen had je niet alleen een wow factor met een verschil in wat je zag, want laten we eerlijk zijn, de sprong van Xbox naar Xbox 360 of Playstation 2 naar Playstation 3 was enorm. Maar de keuze aan games was toen nog geweldig, je had Resistance, Motor Storm en Genji op release, allemaal stuk voor stuk top titels. Er waren toen ook wel titels die op de beide generaties uitkwamen, maar de keus van exclusief was toen gewoon veel hoger.

Over mijn ervaring met de Playstation 5 en de Xbox Series X zal ik in mijn getest artikel terug komen, omdat ik ze zelf nog niet heb en te weinig erop gespeeld heb vind ik een review hiervan nog te vroeg, zodra ik zelf een of beide systemen heb, zal ik daar een review van doen.

Verder speelt ook de rol dat er toch wat Bugs en fouten opduiken, zoals bijvoorbeeld dat de Xbox opeens niet meer opstart of dat er bij de ventilator van de PS5 een stikker zit die los schiet. Dat zijn ook dingen die nog mee spelen en mij voor nu er ook van weerhouden nog even te wachten met het aanschaffen van een systeem. Gelukkig zijn het geen grote problemen, zoals de ring of Death toen bij de Xbox 360, maar het zijn toch wel wat dingen.

Zoals ik al eerder zij en ook in mijn vorige blog, sta ik nog altijd achter mijn keuze en zal voor mij pas op ze vroegs eind 2021 een van de 2 systemen in huis komen, welke weet ik momenteel nog niet, maar zal de keuze aan games gaan worden. Op dit moment van schrijven heb ik nog 70 PS4 en 10 Xbox One games liggen die ik nog niet gespeeld heb, en dan heb ik de oudere systemen, de Switch en PC nog niet meegeteld. Veel te veel games en veel te weinig tijd, maar goed dat is een ander verhaal. Ik ben zelf benieuwd welke consoles jullie hebben gehaald of nog gaan halen, laat het me gerust in de reacties weten. Heb je verbeter tips of een voorkeur voor een bepaalde blog, review of countdown, laat het me gerust weten in de reacties.

One Reply to “Waarom ik nog altijd achter mijn keuze over de next-gen systemen sta”

  1. Ik heb meer als 10 jaar de xbox 360 gehad en 2 jaar nadat de xbox one uitkwam deze aangeschaft. Altijd heel erg tevreden ermee geweest en geen last gehad van bugs. Waar ik dit wel bij games veel heb gemerkt zoals bijvoorbeeld Valhalla. Deze had ik niet eens gepreorderd. Ik sluit me volledig bij je aan om zowel consoles als games niet gelijk te kopen bij release datum. Ook de Nintendo Switch heb ik pas na 2jaar dat hij uitkwam aangeschaft en tot nu toe nog geen bugs bij tegengekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.