Waarom ik nog niet op release al upgrade naar een nieuw systeem

Vaker krijg ik de vraag van mensen die mij goed kennen, ga jij de nieuwe consoles op release kopen, en zo ja, welke? Dat antwoord kan ik meteen kort en krachtig beantwoorden met “nee”, en in deze blog zal ik dat in het kort ook toelichten.

De afgelopen 10 jaar heb ik telkens alle nieuwste systemen op release gekocht, mede ook voor content voor toen mijn eigen Entertainment website. Wat ik in die tijd geleerd heb is dat je vaak te maken had met te weinig aanbod aan games, systemen die toch nog fouten bevatten of niet 100% werkte, en een hoge aanschaf prijs. Denk bij een aanschaf prijs dan aan het totaal plaatje, extra controller, games en eventuele toebehoren. Ook had ik vaak dat veel van mijn vrienden hem nog niet hadden, en dus ook niemand had om samen mee online te spelen, tenminste van mijn vriendengroep.

De reden dat ik nu nog geen Next gen Systeem koop heeft niet perse met bovenstaande redenen te maken, maar meer dat ik nog te veel plezier heb met de huidige systemen, maar ook omdat ik nog veel games heb liggen. Ik heb me pas geleden een Gaming Laptop en een Xbox One X gekocht, waardoor ik nog meer dan genoeg te spelen heb. Tevens zit ook met een te kort aan tijd, waardoor ik soms een hele week geen tijd heb om te spelen, en de andere keer maar slechts 3 uurtjes in een week. En als je dan games als Assassin’s Creed en Fallout gaat spelen, dan ben je wel even zoet. Doordat ik vaker een sale of tijdens het winkelen wat games koop, en regelmatig ook nog gratis games voor de PC of Playstation Plus krijg, is mijn lijst met nog te spelen games best groot geworden.

Om ook heel eerlijk te zijn, zou ik op dit moment niet weten welke van de 2 ik zou moeten pakken, hoewel ik zelf naast Nintendo meer met Playstation heb dan met de Xbox, wil dit voor mij nu niet zeggen dat ik automatisch een Playstation 5 ga pakken. Ik vind persoonlijk het uiterlijk en de controller van de Xbox beter, maar Playstation heeft een betere OS en meer de games die ik ook graag speel. Ik zelf heb daarom voor nu ook besloten een jaartje te wachten, en pas op ze vroegs rond de feestdagen van 2021 er eentje te kopen. Ik zal rond die tijd kijken welke console de beste keuze aan games heeft en eventueel de antrekkelijkste prijs.

Ik zelf vind het altijd wel leuk om het nieuwste te proberen, maar soms moet je gewoon keuzes maken en voor mij lijkt mij dit de betere keuze op dit moment. Ik zal zeker de nieuwe consoles eens gaan bekijken als ze er zijn en hopelijk bij wat mensen die hem al kopen gaan proberen. Ik ben zelf benieuwd wat jullie gaan doen, ga jullie hem op release kopen en zo ja, welke gaan jullie zich pakken, laat me gerust in de reacties weten. Heb je verbeter tips of een voorkeur voor een bepaalde blog, review of countdown, laat het me gerust weten in de reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.