Wat is de Evercade en mijn eerste indruk ervan

Een langere tijd geleden zag ik via Youtuber “Metal Jesus Rocks” een video over de Evercade Retro handheld, dit is een handheld die gebruikt maakt van een verzameling van games op game cartridges. Inmiddels zag ik ze ook bij bol.com en Game Mania voorbijkomen, dus ben ik gaan overleggen of dit misschien wel eens iets voor mij kon zijn. Inmiddels heb ik de Evercade zelf een paar dagen in huis, deze via een mooie deal op Tweakers.net kunnen scoren, en via deze blog wil ik een soort van eerste indruk geven.  

Wat is de Evercade?  

Om te beginnen, ga ik het kort omschrijven wat de Evercade is, de Evercade is een Retro handheld console, gemaakt door Blaze Entertainment. Deze speelt door middel van fysieke cartridge oude retro games, maar ook pas uitgekomen Indie games die in een klassieke 8bit of 16bit stijl zijn gemaakt. Nu zal je denken, daar zijn er genoeg van op Wish te krijgen, dus wat maakt de Evercade nu anders, en daar zit dan ook weer het verschil. Want Blaze Entertainment doet dit namelijk in samenwerking met de uitgevers van deze games, dus waar de Wish consoles games illegale erop zetten, of slechte kopieën ervan. De Evercade brengt verzamel cartridges uit waar een lading aan games op staan, dit kan van 3 spellen tot wel 20 games per cartridge zijn, deze worden fysiek in de winkel verkocht, en daar zit het verschil in. 

Voor wie is de Evercade? 

De Evercade is voornamelijk bedoeld voor mensen die graag games verzamelen, maar ook voor de Retro games. Natuurlijk kunnen ook mensen die gewoon af en toe willen gamen hiervan genieten, want de prijs is meer dan redelijk, voor zowel de games als de handheld, en voor even snel een ronde te gamen is hij ook erg leuk. Wat ik zelf ook wel een leuke toevoeging vind, is dat je kunt saven wanneer je wilt. Wat ik zelf wel mooi vind is dat je op deze manier bepaalde games, die soms erg prijzig zijn, nu toch op een legale manier kunt krijgen voor een zeer mooie prijs. De handheld kan mooi aan de TV aangesloten worden, maar eind dit jaar komt ook nog eens een console versie uit, dus allemaal erg leuk. 

Nu heb ik in het kort wat over de Evercade verteld, maar nu is natuurlijk de vraag, wat vind ik ervan. Ik vind het een prima handheld, hij is niet te zwaar, misschien vergeleken met een PSP of PSVita misschien wat aan de lichte kant, maar ik vind het een hele degelijke handheld. De fysieke verzamel cartridges maken het erg leuk, en zo heb je altijd een paar games binnen hand bereik. Je kunt hem via de PC voorzien van een nieuwe firmware, dat gaat ook heel makkelijk. Het geluid mag misschien wat luider, maar voor de rest vind ik het tot nu toe een degelijk apparaat en kan ik niks slechts erover zeggen. Ik heb tot heden nog niet alle functies getest, en zal daarom er later nog in een review erop terugkomen. Voor nu ben ik nog lekker ermee het spelen, met de 5 pakketten die ik heb, maar ben ik zeer onder de indruk, ik denk zelfs dat ik wel nog wat pakketten erbij ga kopen, want voor een prijs van €20,00 gemiddeld per stuk, heb je zeker leuke games.  

Ik bedank jullie weer voor het lezen van deze eerste indruk, hopelijk zijn jullie wat wijzer geworden of wat de Evercade is. Binnenkort als ik nog meer dingen test heb, maar vooral meer gespeeld heb, dan zal ik er nog een review over doen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.