Watch Dogs (PS4)

“Hacking is our Weapon” dat is het slogan waar Watch Dogs mee adverteerd. Je kunt het zien als een Grand Theft Auto met hacken erin, maar is het ook zo goed uitgewerkt? 

Het verhaal in Watch Dogs is erg simpel en vrij chaotisch, dat merk je helaas in het hele spel. Het doel van het spel is je verleden recht te zetten en je zus met haar zoon te beschermen. In het verleden is namelijk je nichtje gestorven in een auto ongeluk waarbij jij achter het stuur zat. Jij wilt wraak en het verleden wissen. Dit ga je doen door allerlei hack missies te doen, maar op een gegeven moment word het pas echt gevaarlijk, als je vroegere collega je zus ontvoerd. Jij hebt dan geen keus om te doen wat je opgedragen word, en dat is nog een hele klus. Naast het hoofdverhaal zijn er ook genoeg submissies die je wel goed bezig houden. 

Gameplay 

De gameplay is op zich goed te doen, alleen als je games als Saints Row en Grand Theft Auto gewend bent, dan merk je meteen dat Watch Dogs een stuk stroever aanvoelt. Heel vaak wil je gaan coveren, maar dan werkt het niet meteen waardoor je dus te laat in cover komt. Veel missies zijn aan de pittige kant, waardoor het lijkt dat je bijna geen 1 missie kunt doen zonder dood te gaan. Het slechtste aan de gameplay is toch de besturing van de auto’s, dit is erg slecht uitgewerkt. Doordat je vaak moet vluchten of ergens snel moet zijn,  heb je wel graag dat een voertuig goed mee werkt, dat is helaas in deze game dus niet zo. Het schieten en hacken daarentegen is wel heel goed uitgewerkt, en vooral dat hacken moet je aanwennen veel te gebruiken. Doe je dat niet, dan heb je het soms op sommige punten erg zwaar en ga je vaak dood. Het hacken gaat soms op tijd, maar je kunt het vaak genoeg overdoen. Veel dingen kun je gewoon met 1 druk op de knop al hacken, denk hierbij aan het stoplicht of bewakingscamera’s. Soms word jij gehackt, en dan heb je maar kort te tijd om te zoeken wie het is, meestal is die gast wel in de buurt. Samen gevat, had de gameplay op sommige punten iets meer aandacht mogen krijgen.  

Grafisch 

Ondanks dat we in eerdere trailers betere grafics gezien hebben dan we uiteindelijk hebben gekregen, ziet Watch Dogs er toch goed uit. Wel hadden sommige personages iets meer aandacht in de uitwerking mogen krijgen, maar bij grote sand box games als deze, gebeurd het wel vaker dat ze ietsjes minder uitzien. Maar dat mag de pret natuurlijk niet bederven, want de omgeving is heel mooi afgewerkt. De muziek is standaard en hier kan ik niks geks over zeggen.  

Multiplayer 

De multiplayer is net als je gewent bent, de grote wereld waarin jij andere spelers te lijf gaat. Je kunt in de Single player ook soms door andere hackers gehackt worden, maar toch heeft het spel ook wat aparte multiplayer modes. In deze modus kun je met maximaal 8 spelers tegelijk spelen. De mooiste missie is die waarbij 2 teams, van ieder 4 man, gaan strijden om een bestand te ontcijferen en dit te stelen.  

Pluspunten
+ Hacken met de telefoon. 
+ Open wereld. 
+ Leuke sub missies. 
+ Dingen laten exploderen door het te hacken. 
+ Leuke Multiplayer 

Minpunten
– Meer afwisseling was welkom. 
– Gameplay had meer aandacht mogen hebben. 
– Saai en te simpel verhaal.  

Trailer

“Hacking is our Weapon” dat is het slogan waar Watch Dogs mee adverteerd. Je kunt het zien als een Grand Theft Auto met hacken erin, maar is het ook zo goed uitgewerkt?  Het…

Leuk vernieuwend concept

  • Gameplay 75 ★
  • Grafisch 90 ★
  • Verhaal 50 ★
  • Presentatie 70 ★
  • Replay waarde 60 ★
  • Overall rating 69 ★
Watch Dogs is geen verkeerde game, maar doordat hij zo “over hypet” was, viel hij helaas voor heel veel mensen, waaronder ook voor mij, vies tegen. Ik had persoonlijk veel meer afwisseling en een veel betere gameplay verwacht. Het hacken is goed uitgewerkt, maar ook daar had ik graag iets meer afwisseling in gezien. In de game is meer dan genoeg te doen en te verkennen, waardoor het toch een waardige game is om te spelen.
69 ★
69.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.