Weinig tijd om te gamen? Hoe ga ik hier mee om!

Iedereen kent het wel, de ene moment heb je veel tijd om te game en de andere keer weer heel weinig. Voor mensen met een fulltimebaan en een gezin ernaast kennen het probleem wel. In deze blog wil ik daar wat over vertellen, maar ook hoe ik daarmee om ga. 

Werken moeten we allemaal, en ook ik werk gewoon fulltime. Daarnaast zit ik ook nog met verschillende diensten, de ene keer heb ik een paar ochtenddiensten, de week daarna weer nachtdiensten. Naast het fulltime werken met onregelmatige diensten, heb ik ook nog een gezin thuis, en ook daar gaat veel tijd in zitten. De vrijetijd die ik heb voor de hobby, verschild heel erg. Iets dat je ook wel een beetje terugziet in mijn Game On blog serie, waarbij ik de ene maand meer gespeeld heb dan de andere maand.  Als ik bijvoorbeeld middagdienst heb, dan wil ik wel eens nadat mijn dochter naar school is, 1 á 2 uurtjes gamen, mits ik niks anders op de planning heb. Maar als ik bijvoorbeeld nachtdienst heb, dan game ik amper tot niks. In het begin, vooral toen ik nog actief op Youtube was met mijn oude Entertainment website, maakte ik me hier nogal druk om, want ik wilde zo veel mogelijk games uitspelen, om zo veel mogelijk content te hebben. Daarnaast kocht ik ook nog eens alles wat los en vast zat, waardoor ik niet alleen veel geld uitgaf, maar ook niet meer echt deed genieten van het gamen zelf.  

Nu heb ik voor mezelf een word bestand aangemaakt met daarin een lijst van games die ik ooit nog eens graag wil kopen, en game ik nu gewoon lekker voor mezelf. Ik schrijf graag over games, en dat doe ik wanneer ik tijd en zin heb. Door die druk van me af te nemen, geniet ik ook meer van de games. Maar goed, dat is een beetje een ander verhaal. De vraag is, hoe ga ik met een tijd te kort om? Gewoon spelen wanneer ik tijd heb, en soms gewoon een keer zeggen van, en nu wil ik graag game en dan gewoon lekker ervoor gaan zitten. Tijdens verlof of vakanties speel ik ongeveer 1 uur per dag, meestal even voor de ontspanning, en bij slecht weer of als wij niks anders gaan doen, wat meer. De ene keer game ik alleen, en de andere keer samen met mijn dochter en/of mijn vrouw. Maar ook dan heb ik soms dagen dat ik niet speel en een keer liever een film kijk, of een bordspel speel. 

Nu krijg ik best veel gratis games of koop ik soms ook games in de uitverkoop, en dan is de vraag hoe houd ik nu bij wat ik ooit nog wil gaan spelen. Ook voor deze situatie heb ik 2 aparte Word bestanden aangemaakt, eentje met de gratis gekregen games en eentje van mijn gekochte games. Bij de gratis games moet je denken aan de wekelijkse gratis games in de Epic Store, of de Playstation Plus games. Zo houd ik op een mooie manier bij welke games ik nog een keer wil spelen. Er zullen vast ook wel apps zijn om zoiets bij te houden, maar ik vind deze manier voor mij goed en makkelijk werken. Ik speel lekker op mijn gemak en soms gewoon een paar games door elkaar. Vaak ga ik eens lekker uitgebreid verkennen in een game, of pak ik weer een gouden ouwe op. Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk, want soms als een spel echt spannend is, zoals op moment van schrijven Resident Evil 8: Village, dan is het lastig om niet te kunnen doorspelen, maar van de andere kant heb ik wel weer iets om naar uit te kijken. 

Dat was het weer voor deze blog, binnenkort wil ik nog een blog gaan schrijven over het kopen van games, dus houdt mijn website goed in de gaten, of volg mij op Discord of Twitter. Maar graag zou ik wel willen weten of jullie dit ook meemaken, en hoe jullie hier eventueel mee omgaan. Dan bedank ik jullie voor het lezen en graag tot een volgende blog. 

One Reply to “Weinig tijd om te gamen? Hoe ga ik hier mee om!”

  1. Oh ja, herkenbaar. Vroeger geen geld om games te kopen, maar tijd zat om te spelen. Nu net andersom, bijna (sommige games blijven achterlijk duur, maar goed). Wat ik daardoor merk is dat ik aan de ene kant weinig games helemaal uitspeel, als dat al kan. En aan de andere kant kies ik voor games die lekker wegspelen. Soms lijkt het spelen van een game inderdaad even een opgave. Maar ik heb recent weer eens Civ5 gespeeld en eigenlijk is dat ook heerlijk ontspannend.
    Maar ik mis een game als Dragon Age, waarbij ik elke avond aan de computer schoof om weer een stuk verder te komen! Nu ben ik al blij als ik langer dan een half uur speeltijd kan vinden. Ach.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.