Wii Sports Club

Na het succes van Wii Sports op de Wii, en na het vervolg van Wii Sports Resort, kan het natuurlijk niet uitblijven dat er ook een deel naar de Wii U komt.  

Wii Sports Club kun je eigenlijk meer Wii Sports 2.0 noemen, want wat het eigenlijk is, is gewoon een ge-upgrade versie van de Wii game.  Nu zou je in eerste instantie zeggen, Nintendo maakt zich er goedkoop vanaf, maar de verbeteringen en nieuwe elementen die erin gestopt zijn, zijn wel leuk. 

In eerste instantie was Wii Sport Club alleen via de Nintendo E-shop te verkrijgen, daar kon je ervoor kiezen om een bepaalde sport te huren of voor een bepaald bedrag te kopen. Helaas werd dit niet goed opgevangen, maar gelukkig is de game nu ook op disk te krijgen, en dat is een heel dik pluspunt. 

Wii Sport 2.0 

Ik noemde net al op dat het meer een upgrade is dan een nieuw spel, maar toch wil ik even de vernieuwde dingen met jullie doornemen. Er zijn geen nieuwe sporten toegevoegd worden, dus het blijft gewoon bij Tennis, Bowlen, Golf, Honkbal en Boksen. De grootste vernieuwingen zitten hem toch in de online mode, want het online spelen is een van de nieuwe onderdelen in dit spel, ook hebben de sporten Golf en Honkbal een extra functie gekregen met de tablet controller, zo kom je nog een stap dichter bij de ervaring. Ook de rang upgrades en trofisch die je kunt verdienen zijn weer aanwezig, erg leuk. 

Gameplay 

Over Tennis en Bowlen valt niet veel te vertellen, aan deze sporten is niks veranderd, buiten dan dat het met hulp van de motion plus beter reageert dan het origineel. Bij boksen hebben ze ervoor gekozen de Nunchuck te vervangen voor een tweede Wii Remote, waardoor je nog preciezer kunt slaan, ook hebben ze wat nieuwe slagen erin toegevoegd, waardoor het toch wat nieuwer aanvoelt. Mocht je niet met 2 Remotes willen spelen, dan kun je er ook voor kiezen om er maar 1 te pakken. De 2 grote vernieuwingen zitten hem in golf en honkbal, want bij beide sporten heb je de Tablet controller nodig.  Jammer is wel dat je deze 2 sporten niet zonder kunt spelen, maar dat mag de pret niet bederven.  Vooral bij Honkbal is het meer dan slechts alleen de bal gooien, en bij golf geeft het je het gevoel dat je ook daadwerkelijk op het veld staat. 

Grafisch 

Grafisch gezien is het een typische Wii game, alleen flink opgepoetst. De poppetjes hadden wel iets meer vorm mogen krijgen, want bv. de armen ontbreken nog altijd bij de sporten. Wel is er meer diepgang en afwerking verzorgd in de omgeving, en ziet ook het publiek wat levendiger uit dan bij de oude games. Kort samengevat, het is een hele verbetering, maar het had nog iets beter gekund. 

Club 

De club is een van de online functies die toegevoegd is geworden. Als jij voor de eerste keer gaat spelen met jouw Mii, dan word je gevraagd of je een club wilt joinen. Het is meer voor statistieken en om elkaar aan te moedigen dan voor iets anders. Je kunt ook met club- leden wedstrijden tegen anderen spelen.  Meer is het niet, en om eerlijk te zijn, dat hoeft dit ook niet te zijn. 

Multiplayer 

Tot slot nog even de multiplayer, dat is 1 van de grootste vernieuwingen in deze game. Je kunt nu namelijk alle sporten tegen andere mensen op de wereld spelen. Zo kun je een potje Tennis spelen tegen iemand uit Spanje, en daarna op de vuist gaan met boksen tegen iemand uit Rusland. Het zijn leuke uitdagingen en het houd je lekker bezig. 

 

Pluspunten
+ Goede besturing. 
+ Leuk om samen met vrienden te doen. 
+ Goede online service. 
+ Tweede Wii Remote om nog beter te boxen. 
+ Tablet bij Golf en Honkbal om je nog meer in de game te krijgen. 

Minpunten
– Grafisch toch nog iets achterhaalt. 
– Golf en Honkbal niet speelbaar zonder tablet. 
– Nieuwe sport erbij was welkom geweest. 

Trailer

Na het succes van Wii Sports op de Wii, en na het vervolg van Wii Sports Resort, kan het natuurlijk niet uitblijven dat er ook een deel naar de…

Leuk vervolg, maar voelt meer als een upgrade

  • Gameplay 85 ★
  • Grafisch 70 ★
  • Multiplayer 85 ★
  • Doel van het spel 65 ★
  • Replay waarde 60 ★
  • Overall rating 73 ★
De disk- versie was voor mij de doorslag om deze game te kopen, per maand betalen of online kopen is iets dat ik liever mijd en het was achteraf maar goed dat ik gewacht had. Ik was al een liefhebber van deze game op de Wii en heb met vrienden vele avonden lol gehad aan deze game. Deze versie is gewoon leuk om die leuke avonden nog eens over te doen, en mocht ik alleen zijn, dan speel ik even lekker online. Het is een leuke uitbreiding voor een leuk prijsje, beter omschrijven kan ik het helaas niet.
73 ★
73.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.