Wolfenstein II: The New Colossus (PS4)

Wolfenstein II: The New Colossus is het vervolg op het succes volle eerste deel. In deel 1 maakte we al mee hoe de wereld er uit zou zien als de Nazi’s de oorlog zou hebben gewonnen. Daar waar deel 1 eindigt gaat deel 2 verder, maar de vraag is, kan hij zich meten tegenover het eerste deel?  

Dat antwoord is zeker ja, het Wolfenstein gevoel zit er nog altijd heel goed in, en dat is ook maar goed ook. Het verhaal is nog steeds het zelfde, jij bent lid van het verzet en jij wilt Hitler en zijn Nazi’s uit Amerika verjagen. Buiten dat je bezig bent het verzet groter te maken, heb je ook vaak met tegenslagen te maken, dit houd het spel spannend, maar vooral boeiend. Het speelt zich in verschillende locaties af en houd het daarom interessant genoeg. Er zitten genoeg bizarre gevechten in, waarvan je bloeddruk soms wel wil gaan stijgen, maar dat houd het ook weer spannend. 

Waar moet ik heen? 

Een van dingen waar ik tijdens het spelen vaker tegen aan liep, was toch waar ik nu heen moest. Vooral de stukken in de onderzeeboot was vaak een ramp met zoeken, maar ook soms bij bepaalde missies was het niet altijd even duidelijk waar ik heen moest, uit eindelijk vind je het wel, maar je zit soms net lekker in de game en dan zakt dat weer wat af door het zoeken. In missies is dat vaak extra vervelend omdat je soms extra power hebt dat terug loopt met de tijd. 

Pittig 

Wolfenstein is alles behalve makkelijk, dat is iets waar het spel wel bekend om staat, en Wolfenstein II: The New Colossus doet daar niet onder aan. Er zijn soms echt gevechten die je toch flink laten zweten en voor wat ergernis zorgd. Hoewel de game pittig is, is het te doen, maar vraagt soms wel wat oefening.  

Gameplay 

De besturing van Wolfenstein zit prima in orde, en dat is zeker mooi mee genomen. Buiten de 2 dingen die ik eerder opnoemde is er niks geks te klagen over Wolfenstein. Het enige dat ik wel jammer vind, is dat er soms door het spel zelf van wapens gewisseld worden. Doordat dit soms gebeurd ben ik op bepaalde moment niet goed voorbereid omdat je denk dat je ander 2de wapen vast hebt. Ook zijn soms de checkpoints wat onlogisch, maar voor de rest is de gameplay prima. Helaas heeft het spel geen Multiplayer, wat wel jammer is, maar hierdoor weet je wat dat je een stevige single player game hebt. 

Grafisch 

Grafisch gezien is Wolfenstein II: The New Colossus prima in orde. Er zijn altijd games in de zelfde categorie die misschien wat beter uit zien, maar Wolfenstein doet daar niet ver onder aan. De muziek is ook prima in orde en zorgt voor een goede sfeer in de games. 

Extra’s 

Ook als je het spel hebt uitgespeeld, zijn er nog genoeg extra dingen die je kunt doen. Het heeft verder geen echte invloed op het verhaal, maar zorgt er wel voor dat je meer waar voor je geld krijgt. Je moet hier denken aan extra verzet missies, die zijn misschien wat eentonig, maar zeker leuk dat ze er als optie in zitten. 

Pluspunten 

 • Genoeg te doen. 
 • Grafisch prima in orde. 
 • Lekkere wapens die je dubbel kunt gebruiken. 
 • Uitdagend 

Minpunten 

 • Waar moet ik precies heen. 
 • Soms wat te pittg. 

Trailer

Wolfenstein II: The New Colossus is het vervolg op het succes volle eerste deel. In deel 1 maakte we al mee hoe de wereld er uit zou zien als…

Vermakelijk, maar pittig.

 • Verhaal 80 ★
 • Gameplay 80 ★
 • Grafisch 75 ★
 • Replay waarde 90 ★
 • Overall rating 81.2 ★
Wolfenstein II: The New Colossus is zeker een waardig vervolg wat de spanning net zo hoog weet te houden als bij het eerste deel. Hij is soms wat aan de pittige kant en je wilt nog wel eens verdwalen, maar dat neem ik graag voor lief. Het is jammer dat het spel geen Multiplayer heeft, maar kent daardoor wel een ijzer sterkte single player.
81.2 ★
81.3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.