Wordt de Xbox Series X mijn nieuwe main systeem?

De nieuwe consoles zijn al een tijdje uit, maar nog steeds heel lastig tot niet te verkrijgen, en als we de media een beetje moeten geloven, zal dat ook nog wel een paar maanden zo blijven, door een te kort aan chips. Maar goed, zoals ik al schreef zijn de nieuwe consoles al enige tijd uit, en in eerste instantie schreef ik al in mijn vorige blog, dat mijn keuze in eerste instantie op de Playstation was gevallen, nu een paar weken later ben ik toch teruggekomen op deze keuze. Na jaren Nintendo als mijn systeem te hebben gehad en daarna Playstation 3 en Playstation 4, gaat dan nu Xbox Series X mijn nieuw main systeem worden? En natuurlijk ook waarom, dat leg ik in deze blog graag uit.

Waarom de keuze nu toch op Xbox?

In de afgelopen weken is toch veel gebeurd, je leest van alles, je hoort mensen praten die hem al hebben, en dan opeens komt er een overname van Bethesda om de hoek kijken. Vooral die overname van Bethesda is iets dat mij weer heeft laten twijfelen over mijn keuze voor eind dit jaar, maar is uit eindelijk niet de doorslag geworden. De doorslag voor mij is meer mijn manier van spelen, en daar komt Xbox Game Pass weer de hoek om kijken.

Misschien moet ik dit even wat toelichten, als ik kijk naar mijn manier van spelen van de afgelopen paar jaar, dan heb ik vaak dat ik een spel koop en hem dan maar 1 keer speel. In het verleden deed ik ook nog eens alles bewaren, maar tegenwoordig verkoop ik de games die ik gespeeld heb weer, of ik moet hem echt tof en er zeker van zijn dat ik hem nog eens ga spelen, dan houd ik de titel gewoon. Juist hierdoor is Xbox Game Pass een leuke keuze voor mij, zo kan ik games op zowel de Xbox One, Xbox Series, de PC en op de mobiele telefoon spelen, en dat voor een mooie prijs van 12,99 per maand, inclusief Xbox Live en EA Play. Mocht ik een titel nu echt tof vinden, dan kan ik hem altijd nog Fysiek kopen voor de verzameling.

Waarom niet de games gewoon kopen?

Nu hoor ik mensen denken, waarom niet gewoon de games kopen en daarna verkopen, want met Xbox pass heb je niks voor je zelf en gooi je geld kwijt. In theorie klopt dat wel, maar heel vaak verkoop je een game altijd met verlies, en vaak al met €10,00 verlies. Toch denk ik ook dat dit voor iedereen een afweging is wat hij zelf moet maken. Voor me zelf denk ik dat ik met deze service veel goedkoper uit ben, en het is ook nog eens iets dat ik iedere maand zou kunnen stopzetten.

Nu zou sommige zich misschien afvragen ben je nu een verzamelaar of niet, en die vraag kan ik best makkelijk beantwoorden. Ik ben zeker verzamelaar, maar wel een kritische verzamelaar. Ik verzamel dat waar ik ook plezier in heb, en niet meer alles wat los en vast zit, iets wat ik het verleden wel gedaan heb. Of ik onder de streep altijd gebruik van zal blijven maken en niet toch gewoon games fysiek ga kopen en daarna ga doorverkopen weet ik nu nog niet, maar op moment van schrijven zie ik wel wat in het Xbox Game Pass, vooral omdat ik alleen games wil houden die ik ook echt tof vind.

Maar goed, laat me gerust in de reacties weten wat je van deze blog vond, wil je graag meer van dit soort blogs, laat het me gerust allemaal weten in de reacties.  

2 Replies to “Wordt de Xbox Series X mijn nieuwe main systeem?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.