Worms Battlegrounds (PS4)

De gestoorde wormen zijn terug in hun nieuwste game “Worms Battleground”, maar is deze weer eindelijk een van de betere Worms? 

Om meteen met de deur in huis te vallen, ja dat is hij. De manier om de klassieke gameplay in een modern jasje te stoppen is “Team 17” dan ook aardig goed gelukt. Ze hebben gelukkig weer voor de 2D mode gekozen, wat een absoluut pluspunt is. Alles wat je van een Worms game mag verwachten, zit er dan ook werkelijk in. En geloof het of niet, er zit ook nog eens een story mode in. Nou story mode, echt een verhaal heeft het natuurlijk niet, maar het is wel leuk dat het erin zit. Er is een soort van artefact gestolen, en die moet jij zien terug te krijgen. Dit doe je door verschillende missies te doen en verschillende items, zoals kaarten, te verzamelen. Tijdens deze Story mode krijg je allerlei items uitgelegd en word je kennis echt op de proef gesteld. Soms moet je ook nog eens een beetje puzzelen, wat de game nog net die extra twist geeft. En mocht dat nog niet genoeg zijn, dan kun je nog extra tijd- uitdagingen gaan doen met Worms OPS. 

Gameplay 

Het leukste van Worms is alles vernietigen, dat is in deze Worms niet anders. Bijna alle bekende wapens zoals de bazooka, Super schaap of de bananen bom, het is allemaal aanwezig. Ook hebben ze ervoor gekozen om nog wat nieuwe wapens erin te stoppen, dat zeker een mooie extra toevoeging is. Ze hebben er ook in Battleground voor gekozen om verschillende soorten wormen erin te duwen, zo zijn er in totaal 4 verschillende. De een is erg dik en langzaam, maar kan wel veel hebben. De ander is klein en snel, maar kan weinig hebben. Het is daarom soms slim om te kijken met welke worm je gaat aanvallen. De besturing zit in principe heel goed in elkaar, en het werk ook allemaal prima. Maar toch zijn er nog wat dingen die verbeterd hadden gemogen.Zo is het gebruik van het touw nog best vervelend en loopt best stroef. Heel vaak blijf je met het touw vast hangen, waardoor je te veel tijd verliest. Ook wil je worm soms even niet bewegen als je een bepaalde item kiest. Voor de rest speelt de game heel goed weg op de console, en werkt het allemaal prima. 

Grafisch 

Grafisch gezien is Worms een mooie game, ze hebben goed geprobeerd de oude stijl in een nieuw jasje te steken. Zo hebben ze meer aandacht aan het water en omgeving gestoken. Soms is het even goed kijken wat nu achtergrond is en wat nu speelveld is, maar na een potje of 3 heb je dat wel door. Het donkerste van het level kun je meestal niet opblazen, waardoor je toch iets van speelveld over houd. De wapens zien er nog even grappig uit, en ook de wormen zijn nog even lachwekkend. Het in en uit zomen gaat best goed en is makkelijk te gebruiken. Je kunt door middel van de rechter analoge stick makkelijk de map verkennen. Het commentaar wat de wormen geven blijft altijd grappig, vooral nu het geluid van jouw worm via de speaker van je controller komt, erg leuk gedaan. 

Multiplayer 

Worms draait natuurlijk niet om de story mode, maar om de battlemode. En daar kan natuurlijk een Multiplayer niet ontbreken. Of je nu met vrienden op de bank zit, of via het internet speelt, het blijft een geweldige manier om lekker tegen elkaar te vechten. De online mode van Worms loopt vloeiend en ik heb er geen enkele keer problemen mee gehad. Het is leuk om te doen en om mensen over de hele wereld eens lekker dwars te gaan zitten. Kortom, het leukste van Worms is elkaar “afmaken”. 

Pluspunten
+ De wormen blijven even gestoord. 
+ Vette wapens. 
+ Grafisch heel mooi gemaakt. 
+ Verschillende soorten wormen. 
+ Story Mode en Worms OPS. 
+ Soms lekker moeten puzzelen. 
+ Multiplayer is prima in orde. 

Minpunten
– Werken met het touw blijft een probleem. 
– Soms bij het wapen kiezen wil je worm niet lopen. 
– Story Mode is soms een beetje saai. 

Trailer

De gestoorde wormen zijn terug in hun nieuwste game “Worms Battleground”, maar is deze weer eindelijk een van de betere Worms?  Om meteen met de deur…

Worms blijft ruig, en Battlegrounds laat zien dat de serie nog altijd sterk is

  • Gameplay 85 ★
  • Grafisch 90 ★
  • Doel van het spel 95 ★
  • Presentatie 85 ★
  • Replay waarde 85 ★
  • Overall rating 88 ★
Worms Battlegound komt heel erg in de buurt om de perfecte Worms game te worden, helaas blijft deel 2 voor mij nog altijd de beste. Als het probleem met het touw nog via een update opgelost zou worden, en nog eens een korte omschrijving bij de wapens erbij gezet zou worden, dan zou dit nog wel eens van de beste Worms Game ooit kunnen zijn. Ik vind het leuk dat deze game in deze tijd gewoon op disk is uitgekomen voor de Next gen, en dat maakt deze game een mooie aanwinst voor mijn Playstation 4. Ik heb me er kostelijk mee geamuseerd en ben altijd wel te vinden voor een spelletje online.
88 ★
88.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.