Xbox Series X

Een tijdje geleden zijn de Xbox consoles uitgekomen, Xbox Series S en Xbox Series X, ik zelf heb hem nog niet maar ik had wel de eer om hem bij een vriend de Xbox Series X te mogen proberen. Omdat ik hem zelf nog niet heb doe ik er nog geen review van, maar wil wel alvast een kleine ervaring met jullie delen via dit getest artikel.

Om te beginnen, het uiterlijk van de console, deze is net een bluetooth speaker, of zoals sommige zeggen, een koelkast. Hij is zwaar, maar tegenover de Playstation 5 lekker compact. Ik moet eerlijk zijn, ik vind de Xbox Series X mooier dan de Playstation 5, maar dat is een persoonlijke mening. Ik zelf zou hem rechtop zetten, want dat vind ik wel mooi uitzien bij deze console.

Dashboard

Het dashboard is zo op het eerste blik precies het zelfde als bij die van de Xbox One, en dat is van de ene kant niet verkeerd, maar van de andere kant ook niet vernieuwend. Laat ik dat even toelichten. Ik ben altijd van mening geweest van, “If it ain’t broken, don’t fix it”, en dat is precies wat Microsoft gedaan heeft, van de andere kant heb je nu een nieuwe console met precies dezelfde software, waardoor je niet het idee hebt dat je een nieuwe console hebt.

Snelheid

Als de Xbox Series X een ding is, is het snel, het opstarten en laden van games gaat zo snel dat het gewoon een feest is. Het overschakelen tussen games en het installeren gaat gewoon zo snel, dat je eigenlijk niet meer terug wilt naar de Xbox One. Ik heb de console getest met zowel een Xbox 360 als 3 verschillende Xbox One games, en alles ging super snel en werkte probleemloos.

Controller

Ook met betrekking tot de controller had Microsoft zo iets van “If it ain’t broken, don’t fix it”, en dat vind ik persoonlijk ook niet erg, want de controller was al perfect. Toch zijn er wat kleine aanpassingen gedaan die de controller net nog iets beter laat aanvoelen. Toch had er in de controller iets meer vernieuwing mogen inzitten om het toch meer next gen te laten aanvoelen, maar ook dat komt weer op een smaak aan.

Games

Met betrekking tot exclusieve games kan ik helaas nog niks oordelen, vooral omdat er nog niks exclusiefs te krijgen is. De keuze aan games zijn er nu nog niet om te zeggen dat het systeem het waard is om hem te kopen.

Tijdelijke conclusie

De Xbox Series X heeft een aparte naam, iets dat ik persoonlijk te verwarrend vind, en ik denk dat meer mensen dat zullen hebben. Buiten de naam is het zeker een leuke machine die ik waarschijnlijk ooit ga kopen, vooral als straks de exclusieve titels gaan komen. Het dashboard en controller zijn bijna precies het zelfde, en misschien voor veel mensen wel een pluspunt. Voor nu ben ik nog erg tevreden over mijn huidige Xbox One X Cyberpunk Editie en zal daar komende tijd nog veel op spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.