Yoshi’s Woolly World (Wii U)

Yoshi is terug in zijn nieuwste avontuur voor de Wii U. Deze keer zonder Baby Mario en in een wereld van wol. Hoe deze keuze uitpakt lees je in deze review. 

Wat een vredige dag moest zijn voor de Yoshi’s, word weer eens door Kamek verstoord. Deze keer zit hij niet achter Baby Mario aan, maar achter de wol waaruit de Yoshi’s gemaakt zijn. Kamek slaagt er dan ook in om bijna alle Yoshi’s om te toveren tot een bolletje wol. Maar bij het weg komen blijkt de zak, waar hij de wol in gestopt heeft, toch te zwaar voor hem te zijn. Tijdens het ontsnappen van Yoshi verliest hij over 6 werelden, die elk uit 8 levels bestaat, telkens 5 bollen wol. Aan jouw de taak hem proberen tegen te houden en alle Yoshi’s terug in elkaar te zetten. Simpel verhaal, maar super leuk. 

Gameplay 

De gameplay is zeer eenvoudig en makkelijk op te pakken. Met welke controller je hem speelt, bepaal je helemaal zelf. Want je kunt hem met zowel de Tablet controller als met de Pro controller spelen. Maar ook de Wii remote kan gebruikt worden in dit spel, dus kies je controller maar lekker uit. 

Het spel is een simpele platformer met 3 knoppen en een analoge stick die je nodig hebt. Het is simpel 2D en gewoon van links naar rechts gaan, makkelijker kan haast niet. Toch zitten er genoeg items verstopt die je kunt verzamelen. Verzamel alle bloemetjes om geheime bonus levels te openen, en verzamel alle wol om telkens een nieuwe Yoshi te krijgen. Alle Yoshi’s kunnen precies hetzelfde, maar zien er wel allemaal compleet anders uit. 

Yoshi kan springen, eten en met bolletjes wol gooien. Bolletjes wol kun je uit speciale blokken verzamelen of krijgen door vijanden op te eten. Het gooien gaat met een metertje, die je ook nog eens zelf op een bepaald punt vast kunt zetten. Door de spring knop ingedrukt te houden kun je voor een korte duur zweven, en kom je net die extra slag hoger. Je kunt meerdere sprongen doen na het zweven, maar je komt er niet hoger door. Sterker nog, je zakt telkens ietjes verder naar beneden.  

Is het spel toch iets te pitig voor je, dan kun je een hulpkracht inzetten, die het weer iets makkelijker voor je maakt. Deze kan extra power zijn, niet dood gaan door uit het beeld te vallen, of zelfs immuun te worden voor vuur. Deze kun je op elk moment van het spel activeren en blijft tot einde van het level actief. Mocht het spel dan nog te moeilijk voor je zijn, dan kun je altijd de normale mode omzetten naar simpel mode. Simpel mode geeft Yoshi extra power en vleugels. 

Grafisch 

De naam van het spel zegt het eigenlijk al, maar de hele game is opgebouwd uit een wereld van wol. Het is een zeer kleurrijke game, wat men van Nintendo ook wel gewend is. Het ziet allemaal heel vrolijk uit en loopt allemaal heel soepel. De wereld kent heel veel details zoals knopen en loszittende draadjes, gewoon leuk om naar te kijken. De geluidseffecten en de muziek zit goed en vrolijk in elkaar, kan hier niks op aanmerken.  

Amiibo  

Yoshi’s Woolly World kent ook een Amiibo functie, die voor extra elementen zorgt. Zo kun je door bijvoorbeeld een Mario Amiibo te gebruiken Yoshi een Mario pakje geven. De Yoshi Amiibo geeft je een extra speelbare personage die je kunt gebruiken, ze heb je dubbele pret tijdens het spelen. Nintendo heeft ook 3 speciale Woolly Yoshi’s gemaakt, deze zijn dus ook compleet van wol gemaakt en verkrijgbaar in de kleuren blauw, roze en natuurlijk groen. 

Deze zijn helaas heel moeilijk te krijgen en als je ze al vind, word er een hoge prijs voor gevraagd. De release prijs was €19,99. 

Multiplayer 

Speel je liever niet alleen, dan kun je ook met een vriend samen spelen, dit maakt de game wel iets lastiger, maar voor echte gamers is het ook weer een leuke uitdaging. Je moet alleen uitkijken dat je elkaar niet voor de voeten loopt, want dat kan voor ergernissen zorgen. Je loopt elkaar voortdurend in de weg, eet elkaar soms onbewust op en stoot elkaar soms van platformen af. Deze mode is niet voor iedereen weg gelegd, maar zeker de moeite waard om eens te proberen. 

Pluspunten
+ Simpel, maar grappig verhaal. 
+ Perfect gameplay. 
+ Een mooie wereld van Wol. 
+ Genoeg afwisseling.  
+ Yoshi’s in de gekste kleuren. 
+ Amiibo ondersteuning. 

Minpunten
– Multiplayer niet voor iedereen weggelegd. 
– Soms een raadsel waar je heen moet. 

Trailer

Yoshi is terug in zijn nieuwste avontuur voor de Wii U. Deze keer zonder Baby Mario en in een wereld van wol. Hoe deze keuze uitpakt…

Grappig en wollig!!!

  • Gameplay 90 ★
  • Grafisch 100 ★
  • Verhaal 85 ★
  • Presentatie 100 ★
  • Multiplayer 65 ★
  • Overall rating 88 ★
Yoshi’s Woolly World vond ik een zeer leuke en uitdagende platformer. Persoonlijk miste ik Baby Mario helemaal niet, en vond ik het zo zelfs leuker. De wereld van Wol maakte het alleen maar leuker en ik kan niets anders zeggen, dan dat ik het de euro’s waard vond. Een zeer goede titel voor de Wii U die ik niks meer dan kan aanbevelen.
88 ★
88.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.