Zelda’s 35th Anniversary

Op 21 februari 2021 viert Zelda zijn 35ste verjaardag, en nu leek het mij leuk om daar een stukje over te schrijven. Ik ben zelf opgegroeid met deze geweldige serie en mensen die mij persoonlijk goed kennen weten dat ik een liefhebber, nee extreem grote fan ben van deze serie. Elke game die in Europa is uitgekomen bezit ik dan ook, en ook bezit ik de exclusieve Japanse games. Maar laat ik bij het begin beginnen en vertellen hou ik in aanraking ben gekomen met deze serie.

Ik was zelf nog een jaar of 2 toen mijn oom een Nintendo Entertainment system kocht, ondanks dat ik er nog niks van kon mocht ik elke vrijdag als we daar waren er even op spelen, toen het spel Super Mario Bros. Ik was een jaar op 5 toen ik voor het eerst The Legend of Zelda mocht spelen, ook hier kon ik toen nog niks van, maar het was de muziek die ik wel de hele dag bleef neuriën. Het was voor mij zelf pas A Link to the Past dat mijn eerste Zelda game werd en die ik ook na een lange tijd heb uitgespeeld. Mijn moeder kocht me naderhand nog de eerste The Legend of Zelda, want die had ik zelf toen nog niet. Het was pas toen mijn oom de Nintendo weg deed om hem in te ruilen voor een Sega Mega Drive, dat ik het spel Zelda II: The Adventure of Link kreeg.

In de jaren die volgende ben ik altijd naast Mario ook van Zelda games blijven houden, en dat uiteindelijk Zelda voor mij de belangrijke game werd. Met de komst van de Nintendo 64 en Ocarina of Time was ik niet meer te stoppen, doordat ik toen nog niet zo goed Engels kon lezen, heeft het heel lang geduurd voor ik ook echt wist wat ik moest doen in Ocarina of Time. Voor Majora’s Mask heb ik zelf lang moeten sparen maar uit eindelijk van mijn eigen zakgeld gekocht, bijbaantje had ik toen nog net niet, en ook deze heb ik toen helemaal grijs gespeeld. Ik weet nog dat ik standaard een schrift naast me had liggen om geheimen en dingen die ik ontdekt had op te schrijven, mede ook door de tijdsdruk.

Hoewel ik de handheld games tot nu toe niet heb opgenoemd, heb ik deze ook gewoon gehad, maar nooit zo veel gespeeld als die op de grote consoles, niet dat ze slecht waren, maar heb altijd weinig gehad met handhelds tegenover grote systemen. Het was vanaf de The Wind Waker dat ik elke Zelda game ook op release ben gaan kopen en die traditie volg ik nog steeds, ik probeer ook altijd de grootste collectors Editie te krijgen en ook dat wil me wel aardig lukken. Natuurlijk krijg ik wel eens vaker de vraag welke Zelda games ik nu het beste vind, hiervan heb ik een Countdown en die deel ik dan ook graag met jullie.

Philips CD-I

Een Zelda game waar ik wel van gehoord had maar pas veel later heb gekocht zijn de 3 Zelda games van de Philips CD-I, man o man wat zijn die toch slecht, en toch heb ik alleen voor die 3 games een CD-I speler in huis. Wat ik wel mooi vind aan 2 van de 3 games, is dat je een keer met Zelda kunt spelen in plaats van met Link, is weer eens wat anders. Ik ga deze games zeker nog een keer spelen en wil hiervan ook nog graag een review doen. Ook heb ik past geleden die fan remakes op het internet voorbij zien komen, deze heb ik me meteen gedownload voor ze offline gehaald werden, deze heb ik op moment van schrijven nog niet gespeeld, maar wil binnenkort gaan doen en ook daarvan wil ik een review doen.

Japanse Zelda

Nu verzamel ik alles van Zelda, maar niet per se ook elke Japanse versie. Wel heb ik de Japanse versie van Four Swords Adventures, dit alleen vanwege de Tetra’s Trackers Add-On, hiervan had ik ooit voor mijn oude website een video gemaakt, maar helaas is dat YouTube kanaal niet meer in de lucht, ik zal ooit hiervan proberen een nieuwe video te maken. De game is niet geweldig, maar zeker leuk om met vrienden samen een avondje te spelen.

Daarnaast is van Tingle ook nog verschillende games uitgekomen, waarvan wij in Europa er maar 1 gehad hadden, zo ver mij bekend is zijn er in Japan nog 2 andere fysieke titels uitgekomen, waarvan 1 alleen via de Nintendo Club shop te krijgen was, ook deze heb ik mijn collectie en ook daarvan zal ik in de toekomst proberen een review te doen.

35 jaar Zelda door Nintendo

Ik had persoonlijk gehoopt dat Nintendo er een groot feest van maakte met ook weer een mooie collectie game en eventueel een mooi muziekalbum, helaas is dat niet gebeurd en krijgen we alleen Skyward Sword HD voor de Nintendo Switch. Deze kun je nog uitbreiden met de Limited Edtion Joy-Con controllers. Er gaan wel nog geruchten over dat ook Twilight Princess HD en The Wind Waker HD dit jaar gaan uitkomen. Nu ben ik zeker blij met een remake van Skyward Sword, maar denk ik wel dat er meer in gezeten had dan Nintendo nu laat ziet.

The Legend of Zelda in Concert

Toen Zelda 25 jaar bestond zijn ze begonnen met een Tour van The Legend of Zelda: Symphony of the Goddesses, deze zijn ook in Nederland geweest en daar ben ik samen met een ander groot Zelda fan naar toe gegaan, een beleving wat zeer mooi was, hiervan heb ik wat beelden die ik graag met jullie wil delen.

Blog samenvatting

Nu kan ik nog uren doorgaan over Zelda, maar in het kort samengevat, het is een serie waar ik heel veel plezier mee heb gehad en ook nog steeds heb. Het opnieuw spelen van oudere titels blijft natuurlijk altijd erg leuk. Met en met probeer ik nog van Zelda titels die ik net uitgespeeld heb weer een review te doen, want mijn oudere video reviews zijn natuurlijk ook verloren gegaan. Hieronder zal ik nog een lijst toevoegen van Review die ik al geschreven heb, deze zeker de moeite waard zijn om te lezen, inclusief spin-off Zelda games natuurlijk.

One Reply to “Zelda’s 35th Anniversary”

  1. Jammer dat Nintendo maar weinig met de 35e anniversary voor Zelda heeft gedaan! Had toch wel gehoopt dat er een boel van de oude games naar de Switch zouden komen.
    Legend of Zelda is immers net zo groot en bekend als Mario.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.